Şimdi Ara

650 tl emekli maaşı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emekli birisine evi kira degilse sadece karı koca 650 tl aylık emekli maaşı izmir gibi bir yerde yetermi yetmezimi arkadaşlar düşünceniz nedir

• ev kira değilse yeter
  • dünyanın en pahalı başkentinde yaşıyorum ve buradaki emekli maaşı 150 dolar ama insanlar yetmişinde bile çalışıyor,bizim ülkemizde evi olup emekli maaşı ile geçinenler bence başka ülkelere bir baksınlar derim sonrada hallerine şükretsinler,evi olmayanlar için tabiki durum ayrı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moscow34 -- 18 Kasım 2009; 20:55:55 >
  • yeter diyorsunuzda arkadaşşlar neye göre yeter,

mesela ben ugün tansaşa gittim (tansaş örnektir) yagsız etin kilosu 32 tl yenecek peynir 10 tl civarı(18 tl peynir varda ona bakmadık) pirincin,bulgurun kilosu belli, elektrik faturası kış için 100-120 tl arası ısınma banyo dahil,ayda yarım tüp parası 23 tl, su parası 15-20 tl arası pazar parası bunun içinde yok,yzın şöyle 1-2 defa deniz kenarina gitmek lazım buda en az 200 tl (2 defası),pazar masrafı,çocuklar uzaktaysa tel parası,hadi bakalım yetsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perefesör

yeter diyorsunuzda arkadaşşlar neye göre yeter,

mesela ben ugün tansaşa gittim (tansaş örnektir) yagsız etin kilosu 32 tl yenecek peynir 10 tl civarı(18 tl peynir varda ona bakmadık) pirincin,bulgurun kilosu belli, elektrik faturası kış için 100-120 tl arası ısınma banyo dahil,ayda yarım tüp parası 23 tl, su parası 15-20 tl arası pazar parası bunun içinde yok,yzın şöyle 1-2 defa deniz kenarina gitmek lazım buda en az 200 tl (2 defası),pazar masrafı,çocuklar uzaktaysa tel parası,hadi bakalım yetsin.

senin listene göre 1000 lirada yetmez. 650 lira alan biride yaşamını buna göre ayarladığı için mecburen yetiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sero77

quote:

senin listene göre 1000 lirada yetmez. 650 lira alan biride yaşamını buna göre ayarladığı için mecburen yetiriyor.

Ya yetiremeyip daha çok açık verenler.

• quote:

quote:

Benim liste az insani liste tam insani liste hazılasam ohohohoh,işte bu duruma getirenler utansınlar.

• 650 lira neye yetio şakamı yapıyorsunuz :/ elektrk faturası sadece 80-90 geliyor yakında 100de 10da zamlancakmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: moscow34

dünyanın en pahalı başkentinde yaşıyorum ve buradaki emekli maaşı 150 dolar ama insanlar yetmişinde bile çalışıyor,bizim ülkemizde evi olup emekli maaşı ile geçinenler bence başka ülkelere bir baksınlar derim sonrada hallerine şükretsinler,evi olmayanlar için tabiki durum ayrı!

tahmin edeyim Moskova
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWoRlD

quote:

dünyanın en pahalı başkentinde yaşıyorum ve buradaki emekli maaşı 150 dolar ama insanlar yetmişinde bile çalışıyor,bizim ülkemizde evi olup emekli maaşı ile geçinenler bence başka ülkelere bir baksınlar derim sonrada hallerine şükretsinler,evi olmayanlar için tabiki durum ayrı!

tahmin edeyim Moskova

nası bildin?
  • 1000 TL anca yeter. 650 TL ile ay sonuna kadar para kalmaz cebinde. Yeter diyorlar ya ilginç...
  • quote:

neyine şükredelim avrupada 3-5bin euro emekli maaşı alıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathulazam

quote:

neyine şükredelim avrupada 3-5bin euro emekli maaşı alıyolar

olabilir.Sen gir birde DH 2.el bölümüne bir bak bakalım.560 liraya 2. el ekran kartı satılıyor adam tık para verip alıyor oyun oynamak için.Yani o derece zengin insanlarda Türkiyede var aslında sen gönlünü hoş tut ilerde sende zengin olursun belki.

• quote:

quote:

quote:

Benim liste az insani liste tam insani liste hazılasam ohohohoh,işte bu duruma getirenler utansınlar.

kıyafet elektronik bayramdı dugundu takıydı hediyeydi ekstra masraf çıkar.

hocam yaşını merak ettim. gayet doğru anlatmışssın yalnız şöyle bir durum var emekli maaşı tek başına yetmiyor genelde bu parayla geçinenlerin 2 evi oluyor diğer evi kiraya veriyorlar kira parası geliyor 300-400 oyle geçiniyolar yani yada arsa dükkan kirası vs

• Eğer bir yerden destek gelmiyorsa yaşanmaz. Yaşanır ama dışarı çıkamazsınız. Ayda sadece 1 kez maaş günü baba oğul iskender yersiniz o kadar :) Test edildi onaylandı. Bir ara aldığımız desteği kira yerine sayarsak aynı hesaba geliyor. Yok arkadaş yaşanmıyor. En azından 3 kişi yaşanmıyor. Şu an annem ve ben varız annemin maaşı + babamdan kalan maaş + çalıştığım dönem aldığım maaş toplam yaklaşık 1700 lira ediyordu. 750 kira çıkar 950 lira kalıyodu. 950 lira da fatura, kredi kartı, mutfak masrafı + ısınma düşülünce geriye 100 150tl kalıyor. Harca harcayabilirsen
  • Emekli olmuşsun git Kiraların ucuz Gıdaların ucuz oldugu bır şehre git yerleş kimse sana demiyorki git istanbulda ankara da izmirde yaşa diye Biz Mersinde yaşıyoruz Etin kilosu 20 TL Domatesin 5 kilosu 1 tl (Yazın) Isınmak ıcınde yakıta gerek yok sadece bir örnek veriyorum...

İstanbulda yaşıyıpda param yetmiyor diyenleri kınıyorum paran yoksa çık git o şehirden
  • valla o emekli köyüne giderse o maaşın üstüne birde kira geliri olur işte o zaman rahat rahat geçinir izmirde oturacak çalışan insanlarada kirayabilecekleri bir ev çıkar.. emekli olup izmirde direniyorsa çekeceği vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: boywonder

Emekli olmuşsun git Kiraların ucuz Gıdaların ucuz oldugu bır şehre git yerleş kimse sana demiyorki git istanbulda ankara da izmirde yaşa diye Biz Mersinde yaşıyoruz Etin kilosu 20 TL Domatesin 5 kilosu 1 tl (Yazın) Isınmak ıcınde yakıta gerek yok sadece bir örnek veriyorum...

İstanbulda yaşıyıpda param yetmiyor diyenleri kınıyorum paran yoksa çık git o şehirden

Emekli'nin istediği yerde yaşamaya hakkı yok mudur ya bu nasıl bir mantıktır!!! Millet alışmış koyun gibi güdülmeye paran yoksa çık git orda yaşama ne güzel dünya sen onca sene çalış emek ver sonra rahat ercem derken bi bakasın sana orda yaşama git başka yerde yaşa diyenler çıkıyor

• 650 tl tabi yetmez ama bu insanlar genel de ya cocuklarindan destek aliyorlar ya da bi yerden ek para geliyor.. kira vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttt01

quote:

Orijinalden alıntı: boywonder

Emekli olmuşsun git Kiraların ucuz Gıdaların ucuz oldugu bır şehre git yerleş kimse sana demiyorki git istanbulda ankara da izmirde yaşa diye Biz Mersinde yaşıyoruz Etin kilosu 20 TL Domatesin 5 kilosu 1 tl (Yazın) Isınmak ıcınde yakıta gerek yok sadece bir örnek veriyorum...

Emekli'nin istediği yerde yaşamaya hakkı yok mudur ya bu nasıl bir mantıktır!!! Millet alışmış koyun gibi güdülmeye paran yoksa çık git orda yaşama ne güzel dünya sen onca sene çalış emek ver sonra rahat ercem derken bi bakasın sana orda yaşama git başka yerde yaşa diyenler çıkıyor

İyidi adam ne yapsın bu şehirde daha rahat yaşarsın diyor yaşamaya hakkın yokmu yazmış?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.