Şimdi Ara

64 bit Windows 8 de Metro Uygulamasını Kapatmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
9.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 64 bit Windows 8 de Metro Uygulamasını Kapatmak

Beyler benim şöyle bir sorunum var 1 kaç sitede

Windows 8 Klasik Başlat Menüsüne Geçiş
    Bu yazımızda windows 8 de klasik başlat menüsüne geçişi anlatıyoruz. Windows 8 de klasik başlat menüsünü aktif etmek için aşağıdaki aşamaları sırası ile takip etmeniz gerekmektedir.

1. Regedit'i açın ve aşağıdaki yolu takip edin,
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
    2. Daha sonra "1" olan RPEnabled değerini "0" olarak değiştirin.

Regedit'i kapattıktan sonra klasik başlat menüsüne sahip olduğunuzu göreceksiniz. RPEnabled değerini "0" yaptığınız için windows 8'in metro uygulamasını kullanamazsınız. Fakat klasik başlat menüsünden sıkılır ve metro'ya geri dönmek isterseniz RPEnabled değerini tekrar "1" yapmanız yeterli olacaktır.

Not: Regedit değişikliklerinde yapacağınız bir hata sisteminize ciddi hasarlar verebilir. Bu yüzden sisteminizde bu değişikliği yapamayacak kapasite de bilgisayar bilginizin olduğundan emin olunuz.
    Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yazısını gördüm benim derdim Widnows un kendinsinden kapatmak

herhangi bir uygulama yardımcı uygulama yada eklenti ile değil

windows u nasıl klasik başlat menusune gecirebiliyorsak yada masaustu simgelerinden

seçebiliyorsan o şekilde kapatmak

herhangi bir yardımcı uygulama olmadan

bilen war mı

bu regedit kaydı 64 bit olan rc sürümünde malesef yok . yol a gittim . herhangi bir anahtar yok rcenabled ile ilgili

isteğim bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi figo976 -- 4 Ağustos 2012; 11:09:39 >

• Ne yazık ki mikrosoft istediğin şeyi engellemek için elinden geleni yapıyor... Ek program kurmadan start menüsü elde edilemiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Ne yazık ki mikrosoft istediğin şeyi engellemek için elinden geleni yapıyor... Ek program kurmadan start menüsü elde edilemiyor...

Yapma be hocam. Direk rcenabled fln deyicne sevinmiştim 1-2 tool indirdim o da ne üdüğü belirsiz sacma sapan net framework 3.5 fln istiyor . en sonunda yükledim dediğim gibi oldu fakat ben ole sonradan ekli programları sevmiyorum. illa orjinal olcak.

lanet metro teması ya. gayet güzel windows 8 ama metro olursa yüklemem ya bu ne ya :@
  • quote:

Orijinalden alıntı: figo976

Beyler benim şöyle bir sorunum var 1 kaç sitede

Windows 8 Klasik Başlat Menüsüne Geçiş
    Bu yazımızda windows 8 de klasik başlat menüsüne geçişi anlatıyoruz. Windows 8 de klasik başlat menüsünü aktif etmek için aşağıdaki aşamaları sırası ile takip etmeniz gerekmektedir.

1. Regedit'i açın ve aşağıdaki yolu takip edin,
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
    2. Daha sonra "1" olan RPEnabled değerini "0" olarak değiştirin.

Regedit'i kapattıktan sonra klasik başlat menüsüne sahip olduğunuzu göreceksiniz. RPEnabled değerini "0" yaptığınız için windows 8'in metro uygulamasını kullanamazsınız. Fakat klasik başlat menüsünden sıkılır ve metro'ya geri dönmek isterseniz RPEnabled değerini tekrar "1" yapmanız yeterli olacaktır.

Not: Regedit değişikliklerinde yapacağınız bir hata sisteminize ciddi hasarlar verebilir. Bu yüzden sisteminizde bu değişikliği yapamayacak kapasite de bilgisayar bilginizin olduğundan emin olunuz.
    Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yazısını gördüm benim derdim Widnows un kendinsinden kapatmak

herhangi bir uygulama yardımcı uygulama yada eklenti ile değil

windows u nasıl klasik başlat menusune gecirebiliyorsak yada masaustu simgelerinden

seçebiliyorsan o şekilde kapatmak

herhangi bir yardımcı uygulama olmadan

bilen war mı

bu regedit kaydı 64 bit olan rc sürümünde malesef yok . yol a gittim . herhangi bir anahtar yok rcenabled ile ilgili

isteğim bu

dostum 32 bitte çalışıyormu acaba.

• bu iş çözülürse win8 e gecicem.
  • Start menüsünde olup Metroda bulamadığınız nedir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resident

Start menüsünde olup Metroda bulamadığınız nedir ki?

amaç start menu degil. benim için öyle degil en azından. ordan tek gerekli şey "calıstır". onu da zaten komut ile hallediyoz.

ama metro arayüzünü pc her acıldıgında görmek, her kurdugun uygulamanın oraya sacma sapan kısayollar eklemesi ve daha bir sürü ıvır zıvır, en önemlisi dokunmatik cihazlar için üretilmiş olan bir işletim sistemini laptop yada masaüstü her neyse bu tip makinalarda kullanmak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

amaç start menu degil. benim için öyle degil en azından. ordan tek gerekli şey "calıstır". onu da zaten komut ile hallediyoz.

ama metro arayüzünü pc her acıldıgında görmek, her kurdugun uygulamanın oraya sacma sapan kısayollar eklemesi ve daha bir sürü ıvır zıvır, en önemlisi dokunmatik cihazlar için üretilmiş olan bir işletim sistemini laptop yada masaüstü her neyse bu tip makinalarda kullanmak.

Calistiri metroya eklersin.ayrica gelen programlari metrodan atabilirsin.cok duzenli oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Lanet bir düzen hocam.

windows tuşuna basınca benim bildiğim programlar denetim masası uygulamalar gelir.

ben oraya basınca pc yi kasan bir ekran gelip yok tv shows yok video yok ie bu tarz şeyler gelmsin gelmesini de kendimd üzenleyim istiyorum.

emir arkadasımızın dediğini bilmiyorum nasıl yapılır ama ben windows tusuna basınca insan gibi programları ve dosyaları ara menüsü gelsin ve de ordan kolayca her seye erişebileyim.

görsellik değil performans ve hız onemli benim için
  • Arkadaşlar varsayılan şekilde çalıştır da (direkt klavyeden yazın ne varsa çalışacak) orada (üstelik gerçek zamanlı arama yapıyor,daha işlevsel) , tüm programlar da orada istediğiniz . Bir tek denetim masası yok onu da koyunca orada.
    Bir adet pencere (start menu) yerine içini kişiselleştirebileceğiniz daha az tıklanan bir ekran geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 7 Ağustos 2012; 2:22:24 >
  • quote:

Arkadaşlar varsayılan şekilde çalıştır da (direkt klavyeden yazın ne varsa çalışacak) orada (üstelik gerçek zamanlı arama yapıyor,daha işlevsel) , tüm programlar da orada istediğiniz . Bir tek denetim masası yok onu da koyunca orada.
    Bir adet pencere (start menu) yerine içini kişiselleştirebileceğiniz daha az tıklanan bir ekran geliyor
    Duble post

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 7 Ağustos 2012; 2:22:45 >

• Bunu yapmanız saçmalık bence w8'in en büyük artılarından biri her şey sosyal ortama geçiyor siz hala buna kafa tutuyorsunuz
  • ilk mesajdaki regedit ayarı 9200 sürümde 32 bit çıkmadı
    Bence böyle de fena değil
    sadece alışmak zaman alacak
    ama klasik halini de hazır olsun isterim
    yama falan kurmam şimdilik
  • arkadaşlar benim peder kullanamıyor nasıl kurtulucam bu metrodan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyvaan

arkadaşlar benim peder kullanamıyor nasıl kurtulucam bu metrodan?

http://classicshell.sourceforge.net/ adresinden Classic Shell programını indirip kurun, bilgisayar artık normal masaüstü ile başlayacak ve start menü butonu gelecektir.

İndirme adresi:http://classicshell.sourceforge.net/

• quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

http://classicshell.sourceforge.net/ adresinden Classic Shell programını indirip kurun, bilgisayar artık normal masaüstü ile başlayacak ve start menü butonu gelecektir.

classicshell in menuler fln cok hızlı

start8 in de başlat menüsü çok şekilli diğer hızı y0k

su an classic shell kullanıyorum ama :D mecbur ^^ shell benzin istasyonu ghibi başlat menusunun simgesi :D

• quote:

quote:

türkçemi bu kardeş

• quote:

su an classic shell kullanıyorum ama :D mecbur ^^ shell benzin istasyonu ghibi başlat menusunun simgesi :D

Deniz kabuğu kolleksiyonum olduğu için benim hoşuma gidiyor, ama isterseniz ayarlardan değiştirebilirsiniz kabuk görünümünü...
  • quote:

türkçemi bu kardeş

Ayarlarda "Languages" bölümünden Türkçe'yi seçebilirsiniz..
  • quote:

quote:

Deniz kabuğu kolleksiyonum olduğu için benim hoşuma gidiyor, ama isterseniz ayarlardan değiştirebilirsiniz kabuk görünümünü...

tam olarka atabilirmisiniz. baktım ayarlardan kabuk gorunumu değiştirmeyi bulamadım

start8 deki gibi windows8 pencere resmi olmasını istiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.