Şimdi Ara

64 Bit olayını açıklayın herkes bilsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bizler dar gelirli insanlarız. 1 laptop aldığımız zaman 2-3 yıl kullanmalıyız.

Bazı arkadaşlar 2006 yılında dosyalar 64 Bit olacak , Explorer 7 ve bir çok program 64 bit destekli olacağı için
    -İntel tabanlı Centrino - Sonoma teknolojileri yetersiz kalacak.
    -Amd tabanlı Turion işlemciler 64 bit uyum sağlayacak diyorlar.

Lütfen sadede gelin bu bilgiler ışığında bu andan itibaren bizler

Sonoma - Centrino teknolojilerine yatırım yapalım mı yapmayalım mı. Turion alırsak sorun çözülüyor mu

Koskoca İntel bu kadar ürünü bu büyük ayrıntıyı düşünmeden mi satıyor ;

Lütfen samimi olarak şu konuyu açıklayın.

Ne yapalım
    Ne alalım ki eyvah demeyelim

• http://forum.donanimhaber.com/search.asp
    bu konu belki yüzlerce kez konuşuldu forumda... lütfen üstteki linki kullanarak arama yapmayı dene...
  • Zaten arama yaparken bu konuya takıldım

Varsa bir mahzuru Açık Açık İntel almayın AMD alın deyin olsun bitsin.

Ama bakıyorum da ya intel bi çaresini bulur demeye getiriliyor.

AÇIK AÇIK konuşalım 64 bit olayı 1 sene sonra sonoma - centrino alan kişilerin başına dert olur mu olmaz mı
  • Ben 2 gün sonra sonoma teknolojili bir ürün alacaktım şimdi tereddütte kaldım.

AMD nin de yabancısıyız.
    İntele karşı bir güven var piyasada

Ben intel çaresini bulur diyerek İntel almak istemem.
    Gelde işin içinden çık
    1500-2000 $ veriyorsun dile kolay
  • 64 bit olayına bence fazla takılmayın. neden mi? microsoftun yeni çıkaracağı işletim sistemi vista 64 bit bir işletim sistemi olacak. ama bu şu değil Xp bundan sonra çalışmayacak. Aynı anada (bence) Xp'de satmaya devam edecek. ve program yazan şirketlerde hem 64 hemde 32 bit destekli programlarını piyasaya sürecekler. Müşteri kaybetmemek için. 64 bitin oturması 4-5 yılı alır. Nedenmi? Dünyadaki bilgisayarların büyük çoğunluğu 64 bit desteklemeyen işlemcilide o yüzden. Hala evinde Win98 kullanan Pentium3 veya mmx kullanan kişiler yokmu elbette var. Ama şu var ben işte yeni çıkan işletim sistemini hemen kullanmak istiyorum derseniz 64 bit destekli işlemcisi olan bilgisayar alın. Ama dediğim gibi 4-5 yıldan önce 64 bite tam bir geçiş olmayacaktır.
  • Bir düzeltme yapayım: Vista hem 32 bit hem de 64 bit olarak piyasaya çıkacak. Ancak hangisinin daha performanslı olacağı, yada fark olup olmayacağını bilemiyoruz.
  • 64bit 'in 4-5 yılı bulacağını sanmam... Bu süreyi 64bit işletim sistemlerinin ve compiler 'ların tamamlanma süresi belirleyecek... Ondan sonra adam oturup aynı programı bidaha yazacak değil.. Daha önceden yazdığı programı alacak 64bit işletim sistemi üzerinde 64bit compiler ile derleyecek, al sana 64bit sürümü...

Bir çok kişinin sandığı gibi her program 64bit için en baştan yazılacak olsaydı elbette bu süreç daha da uzar giderdi.. Daha şimdiden birçok donanım için 64bit sürücüler ya da bazı 64bit uygulamalar hazırlandı bile...

Kesin bir süre vermek zor ama 4-5 yıl olmayacağını söyleyebilirim..

Bu demek değil ki 32bit uygulamalar ve sistemler raflara kaldırılacak.. Elbette bir çok kesim donanım ya da yazılım olarak hazır olmadığı için 32bit kullanımına devam edecek.. Ama 64bit geçişinin süresini belirlemede bu etken olmayacak.. Yani dünyada bir tane bile 32bit uygulama kullanan kalmadığı zaman 64bite geçilmiştir demek de komik olur... Önemli olan sizin en erken ne zaman kullanmaya başlayabileceğinizdir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esarikaya -- 6 Aralık 2005, 11:04:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2006'nın sonuna doğru 64 bit işletim sistemi yaygınlaşmaya başlıyacak.32bit işlemcisi olanlar %40 kadar performans kaybına uğrayacaklar.Sonuçta sadece 64 bit işlemcisi olanlar verimli bir şekilde kullanabilecek.
    Amd 64 lerin gücü şu andakinden %40 daha fazla olacak,yani %40 performans artışı olacak.Inteller ise yerinde sayacak taaki 64 bit versiyon intel işlemcili laptop çıkana dek.Bunu tartışmak bile gereksiz.Laptop alıp upgrade ederim nasıl olsa diyenler ne yazık ki havasını alacaklar.Malesef durum böyle.
  • Evet hem 32bit hemde 64bit olacak. Geçenlerde okuduğum kadarıyla 32bit vista sadece bilgisayarla yeni tanışan ülkelerde (özellikle afrika ülkelerinde) satışa çıkacak.
    quote:

Orjinalden alıntı: iasonion

Bir düzeltme yapayım: Vista hem 32 bit hem de 64 bit olarak piyasaya çıkacak. Ancak hangisinin daha performanslı olacağı, yada fark olup olmayacağını bilemiyoruz.
  • Garip. Peki bugün alınmış 64bit sistemler 1 sene sonra karşılaşacağımız bir çok 64bit programın altından rahatlıkla kalkabilecek mi? Yoksa onlara da upgrade mi gerekecek?

Kafasında soru işareti olanlar için kendi fikrimi yazayım. Elimizde net olan tek veri 64bit windowsun 1 sene sonra çıkacağı. Benden de 1 sene ekleyin, kullandığımız diğer programlar ve oyunların tamamının 64bit sürümü yazılmış olsun. 2 sene. Bilgisayarın teknolojik ilerlemesi içinde 2 sene oldukça uzun, yani şu an extrem olmayan her sistemin 2 sene sonra zaten upgrade olması gerekebilir.

Kısacası geçen ay aldığım 32bit olan Sonoma 1,86 laptop 2 sene sonra upgrade olacak zaten. O halde tutup 64bit ile kafamı karıştırmaya gerek yok.

Yaşadığım bir örneği vereyim. 2003 başında Barton yeni çıktığında anakart-işlemci aldım. Ve o günlerde oldukça güncel olan ti 4200 ekran kartı. Aradan 2 sene geçmemişti ki Doom3 çıktı. Doom'un tarihini bilen biri olarak çıktığı gibi edindim. Ancak makinam oynatacak yeterlilikte değildi. Ve upgrade ettim.

Eğer bugün bir makina alıyorsanız ve 64bit için tereddütte kaldıysanız direk 64bit alın. Ancak şunu bilin ki 2 sene sonra 64bit windows yerleştiğinde ve büyük sistem gereksinimleri istediğinde makinanız yine yetersiz gelecek. İster 32bit olsun ister 64bit.

Tabi eğer makinanızın amortismanını verimli kullanan biri iseniz tereddüt etmeyin ve 64bit alın. Bugün pII kullananlar olduğuna göre...

• quote:

Orjinalden alıntı: muhsinoz

64 bit olayına bence fazla takılmayın. neden mi? microsoftun yeni çıkaracağı işletim sistemi vista 64 bit bir işletim sistemi olacak. ama bu şu değil Xp bundan sonra çalışmayacak. Aynı anada (bence) Xp'de satmaya devam edecek. ve program yazan şirketlerde hem 64 hemde 32 bit destekli programlarını piyasaya sürecekler. Müşteri kaybetmemek için. 64 bitin oturması 4-5 yılı alır. Nedenmi? Dünyadaki bilgisayarların büyük çoğunluğu 64 bit desteklemeyen işlemcilide o yüzden. Hala evinde Win98 kullanan Pentium3 veya mmx kullanan kişiler yokmu elbette var. Ama şu var ben işte yeni çıkan işletim sistemini hemen kullanmak istiyorum derseniz 64 bit destekli işlemcisi olan bilgisayar alın. Ama dediğim gibi 4-5 yıldan önce 64 bite tam bir geçiş olmayacaktır.

ne alakası var ya..... yeni bir teknolojinin oturması için 4-5 yıl geçer mi hiç....
    her halde sen ms-dostan windows 3.1 e nasıl geçildiğni ondan sonra gelen serilerin ne kadar az zamanda eskiyip hemen yenilerin piyasa sürüldüğünü bilmiyorsun ....
    geriye baktığımız zaman şöyle hiç de o kadar uzun sürmez...
    mesela win 95 in hemen arkasından 98-2000--2000pro-xp vs..vs....

sana bir soru maden bu teknoloji 4-5 yıldan sonra ancak oturacak neden o zaman pentium destoplarda 64-bit işlemcileri çıkardı....hem de dual core olanları......
    sence bu bir ölü yatırım değil mi ???
    BENCE AMDNİN BU VİZYONU GAYET BAŞARILI ÇÜNKÜ BİR TEKNOLOJİ PİYASAYA SÜRÜLMEDEN ÖNCE MUHAKKAK BİR ÜST TEKNOLOJİ ELLERİNDE VARDIR.....
    64 BİTLERİ PİYASA SÜRDÜLER MUHAKKAK .................

• quote:

Orjinalden alıntı: gurol
    Kafasında soru işareti olanlar için kendi fikrimi yazayım. Elimizde net olan tek veri 64bit windowsun 1 sene sonra çıkacağı.

Windows XP 64bit çıkalı 6 ay olacak bu sıralar dunyadamıydın? Hatta Microsoft 32bit WinXP lerinizi getirin yerin 64bit verelim kampanyası vardır. Bu kampanyada Agustos sonunda bitti.

Simdi genele konusmak gerekirse... Sonoma ve benzeri alan arkadaslar yine teknolojinin kurbanı olacaklar. Intel 'in elinde olan ve satmak zorunda oldugu yıgınla 32bit işlemci var ve bunların mutlaka satılması lazım yoksa ellerinde patlar. Piyasayı korkutmadan Sonoma, pentium 4 v.b. 32 bit işlemcilerin bir sure daha bu sekilde gitmesi lazım ki stok erisin yeni 64bit işlemcileri Ar-ge si için para cıksın. Su anda AMD 64bit konusunda Intel 'in çok ilersinde hatta WinXP 64bit 'in README.TXT sayfasında bu surum Intel tabanlı sistemlerde problem cıkarabilmektedir(XEON ve ITANIUM) o yuzden ITANIUM2 işlemcisi onerilmektedir yazıyor.

Suraya bugunden yazıyorum... 1 sene sonra sonoma işlemciyi sadece pembe bir düş olarak hatırlayacagız cunku eger gercekten yabancı forumları ve donanım sayfalarını takıp ediyorsanız goreceksiniz ki microsoft un 64bit için felaket bir baskısı var ve kullanıcılar 64bit e gecebilmek icin fellik fellik her urunun driver nı arıyor. Bulamayanlar urunun üreticisi firmalara mail bombardımanı yapıyor.... 1 sene sonra 32bit teknolojisi gozumunde PCI-Express ile AGP arasındaki fark gibi bir ucurum olacak. AMD/Intel taraftarı oldugum icin degil hangisi fiyat/performans yonunden zengin benim icin o onemli. Yoksa Intel almasınıda bilirim. Bu sozlerimi unutmayın, yeni cihazınızı ona gore secin ve Intel 'in teknoloji kurbanları arasına katılmayın. Cunku Intel 'e gore su anda ortalıkta daha sagılması gereken cok koyun var.

• Konu yanlış yerlere çekiliyor ve AMD vs Intel olayı haline geliyor.

Konu 64bit, 32 bit'ten iyidir/kötüdür değil ki.. Konu "Bugün bir notebook satın alacak olan kullanıcı neyi tercih etmelidir?"

Evet, yaklaşık 2 yıl sonra artık 32 bitleri 64'lerle değiştirmenin zamanı gelecek; evet, 64 bit ile başlayan programlar piyasada olacak.

Ancak..

Şu an 64 bit'le üretilmiş kullanımda farkeden program yok.. Bir süre daha da olmayacak. Turion'lar ile Centrino'ları teraziye koyalım.

- Turion'lar 64 bit, Centrino'lar 32 bit. Tarihi kesin olmamakla beraber ileride 64 bit'lerin avantajlı olacağı açık. Peki ya şu anda? ("Ama bilgisayar geleceğe yatırım olmalı" diye arkadaşların neden haksız olduklarını az sonra yazacağım)
    - Turion'larda göreceli olarak Centrino'lara göre ısınma problemi var.
    - Bu ısınmanın bir sonucu olarak, çözüm için daha sık devreye giren ve daha sesli soğutma (fan) sistemlerine sahip Turion'lar.
    - Turion'lar pil tüketiminde Centrino'ların en az 1.5-2 saat gerisindeler.
    - Turion'larda önbellek 1, Centrinolarda 2 MB..
    - Turion'larda henüz DDR2 desteği yok, Centrino'larda var..

Yani (üstüne basa basa söylüyorum) şu an alınacak olan 64 bitin hiç bir avantajı yok! Bugün için Turion almak akıl karı değil.. Peki ya gelecek için?

Gene bu sorunun cevabı hayır. Zira gelecekte de 64 bit'e sahip işlemciler (gerek Pentium M olsun, gerekse Turion) DDR2, 2 (belki daha fazla)MB önbellek, daha iyi pil süreleri, daha iyi ve sessiz fan sistemleri gibi çözümlere sahip olacaklar. Bugünün Turion'larının gelecekteki tek avantajı 64 bit programları çalıştırmaları olacak. Ancak gene o dönemde çıkacak olan Turion'lar (Pentium'lar), bugünkilere nazaran çok daha hızlı ve gelişmiş olacak. Sonuç olarak, eğer ki 64 bit'in 32Bit'e karşı hızını dert eden bir kullanıcıysanız, 2 yıl sonra gene makinenizi değiştirmek zorunda kalacaksınız, bundan emin olabilirsiniz.

• ya arkadaşlar bir sistemin 64 bit çalışması için işlemci tek başına yeterlimidir acaba ben bunu merak ediyorum

amd hala 333 mhz ram kullanıyor

vede 64 bit in oturması en az 3 sene en az

bence hiç tereddüt edecek bir durum yok gidin alın centrino nuzu 3 sene veya 5 sene sonra değiştirisiniz

zaten teknoloji böyel bişey yapacağın bişey yok

beklemeklede günler geçmez
  • quote:

Konu yanlış yerlere çekiliyor ve AMD vs Intel olayı haline geliyor.

Boyle bir yere getirmek gibi bir dusunce kimsede yok. Konu Intel 'in teknolojik olarak AMD 'nin gerisinde kalması ve 64bit teki basarısızlıgı.

quote:

Konu 64bit, 32 bit'ten iyidir/kötüdür değil ki.. Konu "Bugün bir notebook satın alacak olan kullanıcı neyi tercih etmelidir?" Evet, yaklaşık 2 yıl sonra artık 32 bitleri 64'lerle değiştirmenin zamanı gelecek; evet, 64 bit ile başlayan programlar piyasada olacak.

Bu Intel 'in bu gorunmez kazıgını yiyenlerin genel avunma seklidir. Windows Xp 64bit cıkalı 6 ay olmus... hangi 2 yıl :) O zamana kadar dunku Longhor bugunki Vista ile asık atıyor olacagız.

quote:

Ancak..

Şu an 64 bit'le üretilmiş kullanımda farkeden program yok.. Bir süre daha da olmayacak. Turion'lar ile Centrino'ları teraziye koyalım.

Sanırım siz hic farcry 64bit oynamadınız... ben oynadım oradan biliyorum

quote:

- Turion'lar 64 bit, Centrino'lar 32 bit. Tarihi kesin olmamakla beraber ileride 64 bit'lerin avantajlı olacağı açık. Peki ya şu anda? ("Ama bilgisayar geleceğe yatırım olmalı" diye arkadaşların neden haksız olduklarını az sonra yazacağım)

64bit teknolojisini kullanmayan anlayamaz... siz en iyisi bir 64bit makina satın alın boylece bu konuda deneyim sahibide olursunuz.

quote:

- Turion'larda göreceli olarak Centrino'lara göre ısınma problemi var.
    - Bu ısınmanın bir sonucu olarak, çözüm için daha sık devreye giren ve daha sesli soğutma (fan) sistemlerine sahip Turion'lar.
    - Turion'lar pil tüketiminde Centrino'ların en az 1.5-2 saat gerisindeler.
    - Turion'larda önbellek 1, Centrinolarda 2 MB..
    - Turion'larda henüz DDR2 desteği yok, Centrino'larda var..

Hem cihazı tanımıyorsunuz hem de onun hakkındafikir yurutup karsılastırıyorsunuz. Bunu yine avunmaya baglıyorum.

quote:

Yani (üstüne basa basa söylüyorum) şu an alınacak olan 64 bitin hiç bir avantajı yok! Bugün için Turion almak akıl karı değil.. Peki ya gelecek için?

Dedigim gibi sonuc yine aynı... pismanlık ve yine ben niye sonoma aldım karamsarlıgı.

quote:

Gene bu sorunun cevabı hayır. Zira gelecekte de 64 bit'e sahip işlemciler (gerek Pentium M olsun, gerekse Turion) DDR2, 2 (belki daha fazla)MB önbellek, daha iyi pil süreleri, daha iyi ve sessiz fan sistemleri gibi çözümlere sahip olacaklar. Bugünün Turion'larının gelecekteki tek avantajı 64 bit programları çalıştırmaları olacak. Ancak gene o dönemde çıkacak olan Turion'lar (Pentium'lar), bugünkilere nazaran çok daha hızlı ve gelişmiş olacak. Sonuç olarak, eğer ki 64 bit'in 32Bit'e karşı hızını dert eden bir kullanıcıysanız, 2 yıl sonra gene makinenizi değiştirmek zorunda kalacaksınız, bundan emin olabilirsiniz.

Kesinlike yansız olarak soyluyorum cunku benim Babam intel 'in veya AMD nin sahibi degil fakat Turion su anda pil bakımında %10 oranında Sonoma dan geri olsada pazarın lideri ve kullanıcıların favorisi mobil dalında alınabilecek en iyi cihaz. Fiyat/Performans oranında Sonoma 'ya oranla "cok cok" daha iyi. Bunu ben degil sizin en begendiginiz donanim siteleri soyluyor.

Yorum yaparken bence duygularınıza hakim olun sonucta ne ben ne de siz teknolojinin gelişmesine engel olamayız. Her aldıgımız bilgisayar zaman icinde eski teknoloji olmaya mahkumdur.

• Paragraf paragraf kalkıp bana cevap yazmışsın, ama onca cümlenin içinden bir tek kelime bile "neden turion" sorusunun cevabı değil.. Sürekli olarak "siz kendinizi avutuyorsunuz" tarzı boş laflar..

Öncelikle al sana cihazı tanıyan bir arkadaş;

quote:

Orjinalden alıntı: pepejr

Herkese merhabalar...

2 ay önce acer aspire 5002 VLMİ aldım... Giriş seviyesi için yeterli olacağını ve 64 bit işlemci desteği sayesinde notebookumu 4-6 sene masaüstü ve ofis uygulamaları için kullanmayı hedefledim...

Makinada AMD Turion ML 30 işlemci mevcut... Sistem kararlı ve hızlı çalışıyor , fakat sorunum şu : işlemci çok çabuk ısınıyor ( masaüstünde ve hiçbirşey yapmaz iken speedswitchxp ile max battery ve %50 CPU ile right mark CPU clock utility ile undervolting yapılmış hali ile ((4x950 , 8x1150 sağlıklı çalışıyor)) 7 dkda CPU sıcaklığı 10 derece birden artıyor . 37 dereceden 47 dereceye...

CPU fanı 50 derecede devreye giriyor sogutuyor ve 44 derece olunca çalışmayı bırakıyor.Çok gürültülü olduğunu söyleyemeyeceğim ama işlemci 4-5 dakika içinde tekrar 50 dereceye çıkıyor fan sesinin sürekli tekrarlanır olması ve benim sessiz bir ortamda çalışıyor olmam , fan sesini çekilmez bir hale getiriyor.

Makina yeni , fanında toz ..vs yok fakat ben bu makinanın masaüstü uygulamalarında 40-45 derecede çalışmasını ve fanın devreye girmemesini istiyorum +mümkün değil ise fanın 52 dereecede devreye girip 40 dereceye kadar sogutmasını sağlamak istiyorum.(speedfan denedim faydalı olmadı) Biosta ayarı da yok kontrol etmek için de bir yazılım bulamadım :(

Manhattan plastik 3 fanlı sogutucu aldım tavsiye üzerine CPU yu 37 derecede sabitleyerek fanın çalısmasını önlüyor , fakat onun sesi de CPU fanının sesinden aşağı kalır değil....üstelik sürekli

Bilgili bir arkadasın ilgilenmesini ve yardımcı olmasını istiyorum

quote:

Orjinalden alıntı: pepejr

giriş seviyesi için ideal bir laptop aspire 5002
    pil ortalama (web surf , müzik dinlemek , word exel çalısmak...vs ) 3- 3.5 saat gidiyor yapılan ince ayarlarla...(undervolting , speedswitch...vs)

yüksek seste değil ama fan gürültüsü beni rahatsız ediyor ... Ben laptopumun ömrünü 1-2 yıl daha uzatmak adına 64 bit işlemci seçtim , dogru yaptığım konusunda ise süphelerim var...

Kendimizi mi avutuyormuşuz? Pil konusunda Centrino'ların Turion ML'lere göre avantajı %30-40 civarında..

İkinci olarak şunu söyleyim.. ne AMD babamın oğlu, ne Intel, ne de senin gibi iki markadan birine sahip bir notebook'um var. Desktop'um AMD, notebook konusunda hala araştırıyorum. Ve şu an alınabilecek en uygun notebook'u bulmaya çalışıyorum.

Bana teknik hiç bir veri vermemişsin. FarCry 64 diyorsun. Her ne kadar ben bu bilgisayarda oyun oynamayacaksam da, bana başka programlardan bahset.. FarCry henüz 2004'te yapılırken zaten AMD desteği ile yapıldı. Bundan başka 64 bit oyunda fark eden var mı? Oyunları geçtim, asıl önemlisi angi programlar var şu anda?

64 bit'i az süreli de olsa kullanım ve karşılaştırma şansına eriştim (makine Acer, 5032, 1.6; diğeri Asus W3A 1.6) Genel performans açısından belirgin bir fark olmadığı gibi, özellikle Excel, PPT, word aynı anda açıldığında Asus daha stabil bir performans sergiledi. Elbette programlar 32 bit'ti. Peki şu anda bunların 64 biti olmadığına göre ben neden gidip stabil çalıştıramayan olanı seçeyim, bunun cevabını bekliyorum senden (ikna edebilirsen gidip Turion alalım)

Teknolojiyi tutamayız diyorsun. Katılıyorum.. Bugünün tıkır tıkır çalışan Centrino'su da, bugünün 64 bit ve bir çok özellikten yoksun Turion'u da 2 yıl sonra değiştirilmek isteyecek. Neden Turion'u seçeyim?

Sürekli aynı şeyleri (avuntu, karamsarlık vs) emme basma tulumba gibi tekrarlayıp sonuçsuz bir tartışma yaratma bence. Somut tezler öne sürersen daha iyi anlaşırız.

• ya amd ciler iyi diyorsunuz da ben şu ana kadar hangi yerli yabancı bilgisayar sitesine girdiysem intel amd karşılaştırmalarında hep intelin performans açısından daha iyi bulunduğunu gördüm.

şimdi sizin hepinizin yazdıklarının bana göre mantıklı olan yanlarını aldım ve şyle bir sonuç ortaya çkıyor.

1. 64 bit teknolojisi yakın gelecekte tam olarak piyasayı ele geçirecek dolayısıyla bu teknolojiye hazırlıklı olmak lazım
    2. evet hala performans olarak amd intelden daha geri
    3. yakın gelecekte intel de 64 bit teknolojisine geçiş yapacak bunun diğer önemli bir faydası centrino ve sonoma teknolojili aletlerin daha da ucuzlayacağı (stokları eritmek için)
    4. intel kullananların üzülmesine hiç gerek yok zaten sen bilgisayar teknolojisini yakından takip eden bir insansan 64 bit teknolojisinin tam olarak yerleştiği zaman büyük ihtimalle sen de bilgisayarını değiştireceksin.

sonuç: şu an bilgisayar alacaksan amd veya intel farkına fazla kafanı takma istediğini al

• quote:

Paragraf paragraf kalkıp bana cevap yazmışsın, ama onca cümlenin içinden bir tek kelime bile "neden turion" sorusunun cevabı değil.. Sürekli olarak "siz kendinizi avutuyorsunuz" tarzı boş laflar..
    Öncelikle al sana cihazı tanıyan bir arkadaş;

Simdi öncelikle bu cihazlar Allah yapısı değil sonoma ve turion işlemcili cihazlarda değil Alpha(en ucuz CPU nun tanesi $3200) urunlerde tek tuk problemler cıkabilmekte. Burada dusunulmesi gereken satıcı firma urunu degistiriyormu? Ikinci olarak etrafımdan bunu cok iyi bildigimden evde playstation oynayıp ben cok iyi bilgisayarcıyım ustune tanımam gibi bir moda girip windows kuramayan adam da gordum. Sarı çizmeli mehmet aganın teki bilgisayarına windows kuramamıs veya makinası bozuk cıkmık olabilir. Daha dogal ne var ki?

quote:

Kendimizi mi avutuyormuşuz? Pil konusunda Centrino'ların Turion ML'lere göre avantajı %30-40 civarında..

Kesinlikle boyle birşey yok... test assagıda. Kulaktan boyle duyarak gezerzek olacagı budur zaten. Hangi %30 hangi %40? Halep Oradaysa Arşın Burada...

http://www.laptoplogic.com/resources/detail.php?id=17&page=13

quote:

Bana teknik hiç bir veri vermemişsin. FarCry 64 diyorsun. Her ne kadar ben bu bilgisayarda oyun oynamayacaksam da, bana başka programlardan bahset.. FarCry henüz 2004'te yapılırken zaten AMD desteği ile yapıldı. Bundan başka 64 bit oyunda fark eden var mı? Oyunları geçtim, asıl önemlisi angi programlar var şu anda?

Hemen seni suradaki teste yonlendireyim boylece Windows Xp 64 bit ile FarCry 64bit destegi konusunda bilgilenirsin. Bu testleri kendinde bulabilirsin, sırf buradaki kullanıcılar madur olmasın diye bu testi gonderiyorum. Buradaki en onemli nokta, Far Cry 64bit için yazılmış ilk oyundur ve 64bit performansı zaman içersinde geliştirilemesi ile dogru oranlıtı olarak artacaktır.

http://www.firingsquad.com/hardware/far_cry_64-bit/page7.asp

quote:

64 bit'i az süreli de olsa kullanım ve karşılaştırma şansına eriştim (makine Acer, 5032, 1.6; diğeri Asus W3A 1.6) Genel performans açısından belirgin bir fark olmadığı gibi, özellikle Excel, PPT, word aynı anda açıldığında Asus daha stabil bir performans sergiledi. Elbette programlar 32 bit'ti. Peki şu anda bunların 64 biti olmadığına göre ben neden gidip stabil çalıştıramayan olanı seçeyim, bunun cevabını bekliyorum senden (ikna edebilirsen gidip Turion alalım)

Office 64bit su anda yolda ve tahnimce mart ayı gibi RC1 yani Release Candidate olacak. bu demektir en gec mayıs ayında 64bit Windows Office 2005 kullanıyor olacagız. Artık performans konusuna girmiyorum

quote:

Teknolojiyi tutamayız diyorsun. Katılıyorum.. Bugünün tıkır tıkır çalışan Centrino'su da, bugünün 64 bit ve bir çok özellikten yoksun Turion'u da 2 yıl sonra değiştirilmek isteyecek. Neden Turion'u seçeyim?

O ancak senin kendi kısır gorusun, bu kadar ornekten sonra hala boyle dusunuyorsan yorum yapamayacagım.

quote:

Sürekli aynı şeyleri (avuntu, karamsarlık vs) emme basma tulumba gibi tekrarlayıp sonuçsuz bir tartışma yaratma bence. Somut tezler öne sürersen daha iyi anlaşırız.

İnsanın dogası gereği, uzanamadıgı cigere mundar dermiş. Bunu sana ozellikle soylemiyorum bu yuzden alınma. Su anda bu forumda Sonoma işlemcisi olup Windows Xp 64bit i yukleyip kullanmak ve getirdigi faydanlardan yararlanmak isteyen bircok kişi var ama gurur ya işte dile getirilemez. O kadar para sayılmış cunku aldıkları cihaza, dogrudur cunku insan dogasıdır bu. Sonucta bundan sonra laptop alacak kişiler bari bu hataya dusmesin ve gelecege yatırım yapsın. Hele ki hic oyun oynamayan bir arkadasımız laptop almayı dusunuyorsa kesnilikle turion alsın cunku onun bilgisayarı biz oyun oynayan kişilerin bilgisayarında 2 kat daha gec eskiyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorwaK -- 6 Aralık 2005, 17:40:41 >

• quote:

Evet, yaklaşık 2 yıl sonra artık 32 bitleri 64'lerle değiştirmenin zamanı gelecek; evet, 64 bit ile başlayan programlar piyasada olacak.

Bir çok insan her 2 yılda notebook değiştirebilecek maddi imkana sahip değil maalesef... Burada yorum yaparken diğer insanlaraı da düşünmek lazım.. Adam bugün en az 1.5-2 milyar verip notebook alacak... eminim bir çok insan alırken en az 4-5 yıl kullanmayı hesaplayarak alıyor bu sistemleri..
  • TorwaK ve iasonion arkadaşlar,

Şimdi o zaman sizden bir ricam var.

1000$+kdv (en fazla 1100) sınırlarında 32 bit ve 64 bit notebook önerileriniz nelerdir? Güzel bir şekilde okuyoruz yazdıklarınızı. Ya sonuçta kesin bir doğru yok gibi gözüksede somut notebook örnekleri olayı daha iyi canlandırmamızı sağlayabilir.

Dell inspiron 6000 var bimeks kartıyla 1600ytl civarı. Bu dell'le benzer özellikte (dvd writer, 15.4, 512 ddr2 ram) önerebileceğiniz var mı 32 bit? 64 bit için bu ayarda bir öneriniz var mıdır???

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nenadkrstic12 -- 6 Aralık 2005, 18:54:10 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.