Şimdi Ara

64 bit işletim sistemi kurucunca performans düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar win7 ultimate 32 bit kullanıyorum biraz önce format atıp 64 bit kurdum. Oyunda 45 fps nin altına düşmüyordu eskiden, şimdi 25-35 arası. 10-15 fps kadar düşüş var yani. Ben format atınca tam tersine performansın yükselmesini bekliyordum sorun nedir sizce ? Bu arada ekran kartının son driverı yüklü.

• Ram boyutu 4gb altındaysa pek verim alamazsın bildiğim kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umt_prds

Ram boyutu 4gb altındaysa pek verim alamazsın bildiğim kadarıyla.

ram 4 gb hocam
  • http://www.firingsquad.com/hardware/windows_7_gaming/page5.asp

Buradan ve daha bir çok test sonuçlarından gözüktüğü üzere 32 ve 64 bit sürümlerde ki performans farkı bir kaç FPS den fazla değil. Belki oynadığınız oyun ile alakalıdır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarion

http://www.firingsquad.com/hardware/windows_7_gaming/page5.asp

Buradan ve daha bir çok test sonuçlarından gözüktüğü üzere 32 ve 64 bit sürümlerde ki performans farkı bir kaç FPS den fazla değil. Belki oynadığınız oyun ile alakalıdır.

Evet haklısınız. Ben de bu yüzden şaşırdım sonucun böyle olmasına zaten. Acaba eksik yaptığım bir şey mi var diye düşündüm ama ekran kartının driverına kadar güncelledim. Oyunda da sorunun olcağını sanmıyorum. Sizce sorun neyde olabilir ki ?

• oyunları 64 bitte de aynı grafiklerde aynı ayarlarda oynadıginizdan emin misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarion

http://www.firingsquad.com/hardware/windows_7_gaming/page5.asp

win 7 de fark yok denecek kadar az en fazla 1 2 arası oynuyor o da pek bir şey fark ettirmez.

O yüzden sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f(x) -- 6 Temmuz 2011; 15:51:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 32 bit ile calısan oyun ile 64 bitte calısan oyunun kullandıgı kaplamalardan tutunda ekran kartı uzerindeki ram vs kullanımı artar.Ornegin Crysis 2 de yeni gorsel paket cıktı yuksek cozunurluk kaplamaları kullanabilmek için sisteminizin 64bit olması gerekir.Oyuzden performans dususu olması beklenebilir.Oyununuz patchleri falan varsa yapın işletim sistemi guncellemelerini yapın.Ayrıca 32 bit bir işletim sisteminde ram kullanımı 500-900mb arası iken (bosdaki deger) 64bitde bu deger 1.5gb olabilir ornegin benim suanda bosta 2,05GB ram kullanımım var.Oyunlarda bunun uzerine binince hali ile ram kullanımızda artacaktır.Oyunların daha buyuk dosyalara ihtiyac duyması hdd ninizede daha fazla yık bindirecektir vs vs daha boyle cok fazla sey soylenebilir.Bunlardan dolayı oluyor olabilir.

SAYGILARLA
  • directx güncelleyip dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

32 bit ile calısan oyun ile 64 bitte calısan oyunun kullandıgı kaplamalardan tutunda ekran kartı uzerindeki ram vs kullanımı artar.Ornegin Crysis 2 de yeni gorsel paket cıktı yuksek cozunurluk kaplamaları kullanabilmek için sisteminizin 64bit olması gerekir.Oyuzden performans dususu olması beklenebilir.Oyununuz patchleri falan varsa yapın işletim sistemi guncellemelerini yapın.Ayrıca 32 bit bir işletim sisteminde ram kullanımı 500-900mb arası iken (bosdaki deger) 64bitde bu deger 1.5gb olabilir ornegin benim suanda bosta 2,05GB ram kullanımım var.Oyunlarda bunun uzerine binince hali ile ram kullanımızda artacaktır.Oyunların daha buyuk dosyalara ihtiyac duyması hdd ninizede daha fazla yık bindirecektir vs vs daha boyle cok fazla sey soylenebilir.Bunlardan dolayı oluyor olabilir.

SAYGILARLA

Yalnız bir oyunun ben 4 gb tan falza kullandığına şahit olmadım bütün 64 bit sistemlerde baktım. Benim de şu an 1.43 harcıyor fakat oyunlarda bir fark göremedim yani 32 bitte de aynı 64 bitte de aynı.

• Bu kullandıgnınz ayarlar vs gore degisebilir goreceli bir durumdur.Buyuk cozunurlukler buyuk ramler gerektirir hem ekran kartı hemde sistem rami için gecerli buraya sıgamayan veri hdd uzerinde takaslanır buda performansa etki eder.Sizdeki durum farklı nedenlerede olabilir ama benim saydıklarımada goz atmanızı oneririm.

SAYGILARLA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

32 bit ile calısan oyun ile 64 bitte calısan oyunun kullandıgı kaplamalardan tutunda ekran kartı uzerindeki ram vs kullanımı artar.Ornegin Crysis 2 de yeni gorsel paket cıktı yuksek cozunurluk kaplamaları kullanabilmek için sisteminizin 64bit olması gerekir.Oyuzden performans dususu olması beklenebilir.Oyununuz patchleri falan varsa yapın işletim sistemi guncellemelerini yapın.Ayrıca 32 bit bir işletim sisteminde ram kullanımı 500-900mb arası iken (bosdaki deger) 64bitde bu deger 1.5gb olabilir ornegin benim suanda bosta 2,05GB ram kullanımım var.Oyunlarda bunun uzerine binince hali ile ram kullanımızda artacaktır.Oyunların daha buyuk dosyalara ihtiyac duyması hdd ninizede daha fazla yık bindirecektir vs vs daha boyle cok fazla sey soylenebilir.Bunlardan dolayı oluyor olabilir.

SAYGILARLA

Hocam oyun Crysis 2 zaten. Şöyle diyim 1920x1080 grafikler ULTRA'da 30-40 fps alırken (25 e düştüğünü gördüm) EXTREM'de 50-70 fps alıyorum. Ultra ayarı eskiden yoktu, yeni güncellemelerle birlikte geldi bu ayar, acaba ayarda sorun olabilir mi ? Bir de bu oyunun dx11 için paketi çıkmış onu yükleyip denesem performans azalır mı artra mı acaba? Neyse ben deniyim bi sonuçları yazarım. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

• dx11 de grafikler artıyor , tabiki azalır mantığa göre...
  • Valla ben onceden 45 fps 5760x1080p de oynarken suan tek monitore dx11 yuksek kaplama paketi ile surunuyorum tek moitore 5970 ile 22-30fps arasında gidiyor oyunda problem herkez bundan sikayetci ekran kartı bolumunde konusu var.

SAYGILARLA
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.