Şimdi Ara

600.000 KM'de EGEA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
15.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Çok km yapmış taksilerin çoğu hurda gibi oluyor bir tanıdığım taksi çıkması linea almıştı 450 binde. Motoru dışında gerisi çöptü.
    Taksi çıkması olup da 450-500 hatta 800000 km yapmış hangi araç hurda gibi olmaz ki?Yani sonuçta ben de araba pazarlarında gördüğüm yüksek km li ford,vw,opel vs marka araçların hepsinin de yıprandığını görüyorum.200-300000 lerdeki golflerin focuslar jettalar bu kadar yıpranmışken 600-700000 de ne hale gelirler.

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Taksi çıkması olup da 450-500 hatta 800000 km yapmış hangi araç hurda gibi olmaz ki?Yani sonuçta ben de araba pazarlarında gördüğüm yüksek km li ford,vw,opel vs marka araçların hepsinin de yıprandığını görüyorum.200-300000 lerdeki golflerin focuslar jettalar bu kadar yıpranmışken 600-700000 de ne hale gelirler.

Alıntıları Göster
    O araba pazarındaki Golfler, Focuslar zaten 600-700 bindedir bir kaç kere km düşürmüşlerdir. O kmleri Fiat yapacakta VW, Ford yapamayacak güldürmeyin.

• AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    bir taksi bir vardiyada yani 8 saatde 300-400 km yol yapar 3 vardiya olduğu düşünürsek günde 1000 km ortalama yol yapar . 365.000 km yılda yapabilir

ne kadar bakımlı olsada trafiği yoğun şehirlerden taksi çıkması araç alınmaz .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • La sanki ihtiyacimiz var masallah. Eğitimde avrupa birincisi ülkemiz. Pisa da 4. Olduk avrupa ggaburu testini biz alıyoruz adamlar artik cwrilerle oynuyor. Yeterki müslüman a laf atsin .... Lar
    .. millet iş beğenmiyor sokaklar aractan geçilmiyor adim atamıyorum en eski araba sokakta 2017 model alamanya gavurunda bu araclari görmedim ben...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

100.000 değil 150.000 o ayrica.

Buna ek olarak bu kullanım döngüsünde ne kadar gideceğini bilemezsin.

Dizel'e de dünya masraf yapıyorsun 150.000'e kadar.

quote:

Hybrid taxi - Wikipedia
    InIn 2000, North America's first hybrid taxi was put into service in Vancouver, British Columbia, operating a 2001 Toyota Prius which traveled over 332,000 km (206,000 mi) before being retired.[1][2] In 2015, taxi driver in Austria claims to have covered 1,000,000 km (620,000 mi) in his Toyota Prius with the original battery pack.[3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 28 Ekim 2019; 16:54:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-FC7AB336F

O araba pazarındaki Golfler, Focuslar zaten 600-700 bindedir bir kaç kere km düşürmüşlerdir. O kmleri Fiat yapacakta VW, Ford yapamayacak güldürmeyin.

Alıntıları Göster
    Valla o araçların km sinden nasıl eminsiniz anlamış değilim.Burada kapı gibi 600000 km de egea var.Focuslar golfler için dediklerinizi söyleyenler var ama pek bir numaralarını göremedik.Sahibinden 200 üstü motor yaptırılan tsı lerle dolu.Oysa ilanlarda 700-800000 üstü motor yapılmamıs onlarca multijet var.

• batarya kismini dogrudan toyotanin kendi sayfasindan aldim linke bakabilirsin. Ha değiştiyse iyi normal bir araç icinde 100 bin kmlik garanti bana kalirsa az.

Toyota
    Toyota Hybrid - Hibrit Araba En Çok Merak Edilenler
    https://www.toyota.com.tr/hybrid-innovation/faqs/hybrid-faq.json

yasal sure sonunda sonrasi icin 15 binde bir bakim sartiyla uzatilabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 28 Ekim 2019; 17:57:31 >

• bence gayet başarılı ,egea yerine başka bir marka olsaydı övgüler uçuyor olurdu

Evet alabilirsiniz. Üretici garantisi hibrit aksamını 5 yıl boyunca garanti altına aldığı için, Garanti Extra ürünü aracın hibrit aksamı dışında yer alan parçaları kapsamaktadır.

Öncelikle bu bilgilerin hususi kullanıcı icin olduğunu belirtelim. Ticari taksi anlaşmalarını ayrica sormak gerek.

Ben kendim incelediğimde 150.000'e kadar ek garanti ile garantilendigini biliyorum.

Hatta daha fazlasi var, 8-10.000tl arasinda bir batarya masrafi var, eğer bu süre dışında hibrit batarya sorun yasanirsa, bu durumda Dizel araçların toplam bakım farki dpf filtresi gibi ek maliyetleri de unutmamak gerek,

Bakım konusunda Atkinson döngulu motor sayesinde daha düşük sıkıştırma oranı ile yüksek verimlilik elde ediliyor olmasi bakim maliyetinde avantaj olmasına karşın, fren diski /balata ve debriyaj-kavrama gibi maliyetlerin olmadigi içinde bir fark olusuyor.

Ayni zamanda 150.000KM sonra hiçbir uretici garantisi kalmıyor hiçbir araçta, eğer hibrit ile yalniz kaliyorsan (ki Toyota ) dizel ya da benzin ya da LPG herhangi bir araç ile de yalnızsın

Ancak etrafta ve sahibinden ilanlarinda 10 senede 180bin km'de bataryasi bitmiş yazan da var garantisi pili değişmiş yazan da var.

Burada dikkat çekilmesi gereken hibrit aracin nasıl kullanıldığı, herhangi bir batarya ki özellikle NiMH olanlar uzun sure kapatilip birakilmamasi gerekiyor. Yani haftada bir arac kullananlar icin değil kesinlikle bataryali bir araç, bu aracin batarya kapasite kaybına (pil hücre hafızası nedeniyle) ugramasina neden oluyor.

Ek olarak diğer hibritler disinda (2019 Corolla ve rav4 hariç) batarya kullanimi ve rejenerasyon kismi güncellendi.

Bu nedenle bunu yazdım.

• Yukarıdaki yazdıklarıma ek olarak Toyota'nin TR'de üretmesi ile birlikte Hibrit kullanımını oldukça destekliyor hani bir sorun yaşansa sanmıyorum ki çözümsüz bıraksın özellikle Türkiye'deki taksi piyasasında...

Son olarak DMA var, tabi bu konu ile çok alakaları yok(eski kasa Corolla'lari EV dönüşümü haricinde) ancak bataryada sorun yaşanırsa belki kendilerinden know-how desteği de alinabilir. Ülkemizde bilinmiyor ama sahibi Önder Yol'u da bir araştırmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 29 Ekim 2019; 9:24:12 >
  • Benim yakın arkadaşımdada çok eski kia vardı 1.3m km de. :) Arabada hiç sıkıntıda yoktu. Aslında çoğu araba 500-1m aralığında götürürde bizim millet 200 bin km oldumu arabaya ölmüş muamelesi yapıyor. :D

Her arabanın bakım tablosunda belli km'lerde değişmesi gereken parçalar var.Bizim millet bu değişmesi gereken parçalara servisin atacağı kazık olarak baktığı için 200binde daha çok araba biter.

Millet bilmiyor ki altında olan şeyin birçok makina ve dişlinin toplamı olduğunu.Araba yauv deyip geçiyor çoğu kişi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Katılım zamanı: 27 Mart 2005
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.