Şimdi Ara

60 Bin TL ile yapılacak işler- CİDDİ KONU- KARAR VERİLDİ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
22
Favori
42.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10 Kuruşluk çayın fincanını 5 liraya kakalamaya çalışıp sonra müşteri yok diye ağlayan kafelerden açmasın.

    Ortalık bunların çöplüğüyle dolu.
  • tefecilik yapama bir kişiye 3 bin tl'den fazla verme 20 kişiye versen %10 aylık faiz 6 bin bir kaç kişi ödemese de sıkıntı olmaz her türlü çuvalı doldurur.
  • Vallahi öncelille inş Allah yolunuzu açık eder,



    Nitekim hocam size önerebilceğim ne işle uğraşırsanız uğraşın kosgebten destek alabilirsiniz. Özellikle bunu neden sölüyorum 4 sene üni mezunu çalışanınız olursa kosgeb 6 ay siz maaşı ödedikten sonra geri kalan 6 ay sonra kendi ödüyor belli bir kısmını.. Günümüz şartlarında maaşlar bir hayli yüksek tutuyor sigorta vs.. Bu bakımdan çok yardımı dokunur diye düşünüyorum. Öncelikle hocam yurtdışına gidip gelen biri olarak ordaki edindiğim izlem devlet iş açıcaklara şöyle bir imkan tanıyor mesela diyelim

    Küçük bir kasabada eczane aççaksınız devlet diyorki bu bölge için 7 eczane açmaya izin veriyor. Bu sistem bana ilk garip gelmişti fakat sonradan düşününce 7 eczaneninde 7 side para kırıyor. En basit örnek taxi diyelim, mesela istanbulda belki 20 bin taxi olsun ( çünkü her 2 arabadan birisi gerçekten taxi) e bir taxiye binince adamla muhabbete giriyonuz işler kesat şöyle böyle fakat adamında suçu oldugunu düşünmüyorum devletin biraz kısıtlama veya iş bölümü hakkında düzenlemeler gerçekleştirmesi gerektiğini düşüyorum. 10 bin taxi istanbulada yeter izmirede( belki trafik bile rahatlar).Şimdi bunları neden söylüyorum bize ne faydası var diycen. Şimdi eczaneyi kuytu köşeye açmak var birde devlet hastanesinin önüne, mantıken devlet hastanesinin önündeki iş yapar. Ha diyceksin eczanecimisin hayır alakam yok sadece örnekleme yapıyorum. Bir hikaye daha var paylaşıyım isterim;



    Zamanında ünlü bir yat firması nası büyümüş ondan örnek veriyim. Adamlar bütün suçlu, kaçakcılara polisin elindekinden daha hızlı olan sürat botlarını satmaya başlamış tamamen yasal,çünkü adam giriyor dükkana parasını veriyor alıyor gidiyor. Fakat bu şirket polislere bu ürünü ilk başta sunmamış. Polisler bakmış kaçak sürat botlarına yetişemiyorlar. Adam gitmiş kaçakçılara yaptığı botun daha hızlısını yapıp polise satmaya başlamış ( yahudi aklı işte) böylece yürü ya kulum olmuşlar. Dünyadaki en büyük yat şirketlerinden biri isim vermiycem araştırabilirsiniz. Nitekim hocam bunları neden anlatıyorum kendi arkadaşlarımda büyük hayallerle işlere atılıyorlar ama evdeki hesap çarşıya hiç bir zaman uymuyor, atıyorum rent a car açıyo adam 3 araba alıyo e bunu sürüm haline getirmiş adam 100 liralik arabayı 30 a veriyor yeni esnaf bu işi daha sonra yapamıyor.



    Yani uzun gözlerim sonucu eğer yeni bir iş açmak istiyorsan;



    -pazar araştırması

    -arz talep ( insanlar o bölgede neyi daha cok temin ediyor)

    -gelir ne olursa gideri her zaman 2 ile çarpmak

    - ve nitekim yurtdışındakiler neler yapmış (ülkemizde en büyük zenginlerden biri kibrit getirerek zengin oldu)

    -verilen hizmeti ücretini ilk sene düşük tutup iş oturunca fiyatı yükseltmek



    Umarım faydalı olmuşumdur / hayırlı kazançlar şimdiden.




  • Benimde şuan 20.000 dolar kada rbirikimim var 2014 den beri biriktiriyorum. Ev veya araba almak için biriktiriyordum ama şimdi iş kurmak istiyorum ama ne iş yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok. Bende konu sahibi gibi lise mezunuyum ama lise bittiğindne beri çalışıyorum özel sektörde.
  • Ben de osmaniyeliyim. Malesef yasanilacak bir yer degil, bence sahip kesimlerindeki sehirlere bir seyler dusunun hem hayati biraz olsun daha duzgun yasar iki insan yuzu gorur turist gorur, oralarda insan hayati yok malesef, ben antalyada firin acmasindan yanayim ne kadar sermaye lazim bilmiyorum, turistler pideyi cok seviyor.
  • Ben bir işe girecek olsam civarın nufus ve ihtiyaçlarına bakardım. Tahminen genç nufus fazladır. genç nufus fazlalığı iyidir gençlik hevesatına düşkündür :D elinde pek para tutamaz yarını düşünmez harcar ama işin sıkıntısı gencin elindede üç kuruş bulunur bu yüzden üç kuruşluk işler seçmek lazım. Misal bakkallar en çok sakız çikolada eftirik püftirik zımbırtı satarak para kazanır. Ya halka hitap edip ucuza mal satacak herkezle muhattap olacaksın. yada lüks temiz fakat fiyatı aşırı kazık bir yer açacaksın kazık ile para kazanacaksın. Bence durum budur. 120 bin nufuslu bir yerde genel olarak her iş yapılıyordur. Gelişimini tamamlamıştır. Genelde şöyle olur şehirlerin gelişmesi tıpkı ilk çağ uygarlıkları gibi sırasıyla yaşar her dönemi. Mesela şu ucuzluklar yada çiğ köfteciler vs. sizin memleket bunları 10 yıl önce aşmış. Size tavsiyem sizinde önünüzde olan şehirler vardır onları bulup orada şimdi ne yapılıyorsa değişik onu yapmanızdır. Daha farklı anlatacak olursak siz yontma taş devrindesiniz diyelim cilalı taş devrindeki bir toplumu inceleyecek sonra kendi toplumunuzda ilk cilalı taşı yapcak siz olacaksınız :)

    Zaten aradığınızda bu galiba ama bu işler risklidir iyi analiz gereklidir. Bulacağınız örnek şehir Türkiyeden olursa risk azalır ama gelişmişlik olarak kendinizinkindende ilerde bir şehir bulmanız güç. Yurt dışından örnek şehir bulsanız buda ciddi risk çünkü kültür farklılığı artıyor.

    Ben girecek olsam yiyecek sektörüne girmeye çalışırdım. Artan dünya popülasyonu ve yetmeyen bir yiyecek durumu mevcut. Bundada az bulunan organik olayını seçerdim. 60k liraya ama bu işler çok zor toprak varsa anca aile çevresine yetecek kadar üretim yapılabilinir galiba.




  • Genç nüfus çok ise bence direkt butik kahveci işine girilebilir. Kahve dünyası, starbucks vs. o bayat kahvelerden bahsetmiyorum ama. 3.dalga kahvecilerden. Burada bir başarı öyküsü gördüm de, güzel iş oluyor. Fakat burada bir nokta var dikkat edilmesi gereken o da gerçekten işi severek yapmak lazım. Ben de düşünüyorum böyle bir iş ileride.
  • Çocuklar üzerine bir düşünce içine girin bence..LCW,oyuncak mağazası ve playland tarzı biryer ciddi kazanç sağlayabilir.Ama ne kadar sermaye gider bilmiyorum.
  • En çok sirkülasyonu olan iş tutturdun mu kahvelerdir galiba...
  • Gençlere hitap eden kafe değilde kıraathane temalı bir çay ocağı olabilir. Tecrübe iş bilgisi gerektirmez o parayla da açılabilir rahatça ve ihtiyaç olan sirkülasyonu bol bir nokta bulabilirseniz güzel paralar kazanabilirsiniz. Esnaflara çay yol kenarı köşe başı veya merkezi bir lokasyonda olursa yeterli. Yanında zamanla poğaça tost çerez vs. Yer olursa masa atın okey oynasın millet çay içsin dursun duruma göre şekillenebilir ben şahsen vaktim olsa yapacağım bu işi.
  • Aynı şeyi yazmışız birbirimizden habersiz 😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bırak bu konuya kardeşin karar versin.Senin veya bizim karar vermemiz çok saçma ve mantıksız olur.Bu kişisel bir karar.Para da zaten onun parası. Sonrasında pişman olmaması için kendi kararını kendi vermesi bence en sağlıklısı olur.Onun vereceği kararı değiştirmeye veya yönlendirmeye çalışmak bile sonrasında pişmanlık ile sonuçlanabilir. Çok samimiyetle söylüyorum. Benzer şeyler benim başıma da geldi hayatımda.Böyle kişisel , önemli konularda kararı kişinin kendisinin alması ve hiçbir şekilde yönlendirilmemesi bence en doğru olan şey.Ama yine de siz bilirsiniz.
  • 60 Bin TL ile yapılacak işler- CİDDİ KONU- KARAR VERİLDİ

    Bir senelik faize yatırsa altı k getirisi olur. Kendisi de bir senede beş k koysa sene sonunda 71 k parası olur. Tekrar bir senelik faize yatırdığı zaman yine altı k getirisi olur. İstikrarı devam ettirip ikinci sene de kenara beş k para koyarsa yaklaşık 82 k parası olur. İki sene sonunda başlangıç konumundan %35 daha ileride olur. 60 k riske atılacak bir para değil kanımca. Hele ki memleketin karışık olduğu şu dönem de daha riskli bir iş. Parayı muhafaza edip üstüne koymak daha iyi olur bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi papummmm -- 6 Aralık 2016; 13:2:24 >




  • 60.000TL ile 50.000 ile araba alıp satabilirsin her satışta o fiyatlarda 2.000TL 4.000TL arası kazanabilirsin
    para büyüdükçe gelirde büyür.
    60.000TL ile iş kurmak mantıksız illa kendi işim olcak diyorsan bi yandan araba al-sat 5.000-10.000TL fast food tarzı ufak biyer aç işler iyi giderse büyütürsün
  • Kriz doneminde cogu firma, yabanci paranin ne yone gidecegini bilmedigi icin elindeki mali ve parayi elinde tutuyor. Cunku elindeki mali satarsa, bir sonraki alisinda daha pahaliya alacak. Ayni mala %25 daha fazla para vermeyi kimse istemez. Ayrica kriz donemi yatirim yapmak, parayi bir ise baglamak malliktir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ApsinteX

    Arkadaşlar merhaba...

    Kardeşim 27 yaşında küçüklüğünden bu yana hep başka işlerde çalışmış, lise mezunu birisidir.
    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 60 bin TL'lik birikimi ile kendi işini kurmak istiyor.

    İlçe kırsal ve şehir arası bir yerdir.. Gelişmişlik konusunda kötü olmayıp Osmaniye'nin en büyük ilçesidir. 120 binlik nüfusa sahiptir. Bir çok franchising kafe vardır. Büyük mağaza olarak LC WAİKİKİ, DE FACTO vb işletmelere sahiptir. 2 tane Turkcell tim, 2 tane Vodafone shop ve 1 tane Türk Telekom bayi bulunmaktadır.. Bunların dışında bir çok irili ufaklı telefoncu, bilgisayarcı ve teknik servis mevcuttur.

    Sineması, restaurantları ve otelleri olan bir yerleşim yeri olup.. Dönercisi, lokantası, açık parfümcüsü ve çiğ köftecisi boldur. Keza araba yıkama yerleri amatör ve profesyonel şekilde mevcuttur lion wax vb.

    Spor salonları, halı sahaları, yüzme hazvularu gayet yeterli derece de vardır. Emlakçılar da öyle fakat ülkede ki son durumlar neticesinde bir çoğu içeri alınmıştır. Ve burada emlak işi gayet karlıdır... Fakat kardeşimin anlamadığı bir konu olup, tecrübesi yoktur. Kardeşimin en iyi anladığı konu ise elektronik ve telefondur uzun yıllar Turkcell ve Vodafone da çalışmıştır.

    ING VE HSCBS dışında bütün bankalar vardır.. meşhur sucuk ekmekçileri, ''Keçi etinden yapılır, çok lezzetlidir.. yolunuz düşerse yemeden sakın gitmeyin"..

    Toparlamak gerekirse ilçenin durumu bu şekildedir.. Aşağıda fotoğraflar biz nebze bilgi verebilir.

    Şimdi kardeşim bu para ile ne yapabilir?. Çünkü tek bir şansı olacak ve bunu iyi kullanmak istiyor.. malum bende ticaret adamı değilim. Bu yüzden donanım haber de olan esnaf ve ticarete kafası çalışan arkadaşların değerli bilgilerini benimle paylaşmasını istiyor ve çok teşekkür ediyorum.

    60 Bin TL ile yapılacak işler- CİDDİ KONU- KARAR VERİLDİ
    60 Bin TL ile yapılacak işler- CİDDİ KONU- KARAR VERİLDİ
    60 Bin TL ile yapılacak işler- CİDDİ KONU- KARAR VERİLDİ
    60 Bin TL ile yapılacak işler- CİDDİ KONU- KARAR VERİLDİ
    60 Bin TL ile yapılacak işler- CİDDİ KONU- KARAR VERİLDİ
    60 Bin TL ile yapılacak işler- CİDDİ KONU- KARAR VERİLDİ
    60 Bin TL ile yapılacak işler- CİDDİ KONU- KARAR VERİLDİ


    Kardeşine söyle balkaymak var oraya ortak olsun

    Doğma büyüme kadirliliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bankacıyim yatırım tavsiyesi verebilirim
  • Takı.

    Altın pahalı olduğu için, özellikle gümüş takılara rağbet çok. Gümüş setler altından daha güzel duruyor. Gerçi dolar pahalanınca gümüş takıların fiyatlarıda bir hayli arttı. Yine de altından daha ucuz.
  • playstation cafe ama böyle güzel olanlarından
  • Dolar yapsın 2 aya 3.7 olur dolar 4e kadar yolu var 2 ayda 2700tl temiz para. İş kursa kazanamaz o parayı
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.