Şimdi Ara

6.his ve Yaşadıklarımızı tekrar yaşamak ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
3.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mesela yaşadığımız olayı tekrar yaşamış gibi hissetmek;
    Bir olayı bir anda içimize his olarak doğması ve o olayın olması;

Bunlarla ilgili bu yabancıların "Dejavu" dedikleri olayın dini açıdan bir açıklaması varmı ?
    6. His geliştirme gibibir durumumuz varmı =?

• Dejavu,
    Ben bu anı daha önce yaşamıştım hissine verilen ad.

Dejavunun birçok sebebi olabilir.Rüyalar,hisler,bilinçaltı,reenkarnasyon vs gibi...

6.his elbette tüm dinlerde yeri var.6.his zaten Yaradan'ın kullarına verdiği bir yetenektir.Allah bizi yaratırken nurundan üflediği için hepimizde bir takım hissi kabiliyetler vardır.
    Rüyalar da aynı şekilde.
    En basidi kahve falına bakmak bile his gerektiren bir şey.Hissi olmayan kişi bakamaz.
    Hisleri geliştirmenin yolları var ama uzun bir yoldur.
    Öncelikle ruhsal bağlantın olacak.Yani ruhunla iletişimde olacaksın.Ruhunu tanıyacaksın.Dünyevi olmayacaksın.
    Egolarını en aza indirceksin.Hayatı ve insanları sevceksin ama önce kendini sevmelisin.Bu çok önemli.
    İnançlı olcaksın.Bu inanç kavramı geniş bir şey.Yani işin özü Yaradan'ı yürekten sevmek ve ona bağlanmaktır.Onu anmaktır.
    Olabildiğince dünyevi bağımlılıkalrdan uzaklaşacaksın.
    Din alimleri mesela hayvansal gıdalar yemezler.Çünkü ağırlık yapar.Ruha baskı yaratıyor.
    Daima şükürde olman gerek.
    Rüyalarınla irtibata geçebilirsin.
    Spiritüal kitaplar okumanı tavsiye derim ayrıca.Doreen Virtue,Diana Cooper mesela.
    Hepimizde hisler vardır fakat çoğumuz bunu duyamaz çünkü dünyaya aşırı bağlılar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: NoVıpOk?

Arkadaşlar mesela yaşadığımız olayı tekrar yaşamış gibi hissetmek;
    Bir olayı bir anda içimize his olarak doğması ve o olayın olması;

Bunlarla ilgili bu yabancıların "Dejavu" dedikleri olayın dini açıdan bir açıklaması varmı ?
    6. His geliştirme gibibir durumumuz varmı =?

dejavu islami açıdan; ruhların Kalu Bela da dünyaya inmeden önce hayatlarını temaşa ettikleri söylenir, rivayet olarak benim bildiğim budur hocam
  • "Dejavu" dedikleri olay benim de başıma ara sıra geliyor. Bazen aklından bir söz geçiriyorum birkaç saniye sonra TV'de aynı söz söyleniyor veya içimden bir şarkı söylüyorum az sonra ailemden biri o şarkıyı seslice söylüyor.. Bu gibi olaylarla bazen karşılaşıyorum sizde de oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dimox

"Dejavu" dedikleri olay benim de başıma ara sıra geliyor. Bazen aklından bir söz geçiriyorum birkaç saniye sonra TV'de aynı söz söyleniyor veya içimden bir şarkı söylüyorum az sonra ailemden biri o şarkıyı seslice söylüyor.. Bu gibi olaylarla bazen karşılaşıyorum sizde de oluyor mu?

Mudur yıne karsılastık dını yonunu bılemem ama bılımsel olarak soyle soyluyorlar beynın ıkı lobundan bırı bır olayı erken kavrarken bırı daha gec kavrıyor ve sankı daha once yasamıssınız hıssı verıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dimox

"Dejavu" dedikleri olay benim de başıma ara sıra geliyor. Bazen aklından bir söz geçiriyorum birkaç saniye sonra TV'de aynı söz söyleniyor veya içimden bir şarkı söylüyorum az sonra ailemden biri o şarkıyı seslice söylüyor.. Bu gibi olaylarla bazen karşılaşıyorum sizde de oluyor mu?

kesinlikle oluyor aklımdan bir film serisi geçiyor akşam bakıyorum televizyonda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: levent37

Dejavu,

Dejavunun birçok sebebi olabilir.Rüyalar,hisler,bilinçaltı,reenkarnasyon vs gibi...

6.his elbette tüm dinlerde yeri var.6.his zaten Yaradan'ın kullarına verdiği bir yetenektir.Allah bizi yaratırken nurundan üflediği için hepimizde bir takım hissi kabiliyetler vardır.
    Rüyalar da aynı şekilde.
    En basidi kahve falına bakmak bile his gerektiren bir şey.Hissi olmayan kişi bakamaz.
    Öncelikle ruhsal bağlantın olacak.Yani ruhunla iletişimde olacaksın.Ruhunu tanıyacaksın.Dünyevi olmayacaksın.
    Egolarını en aza indirceksin.Hayatı ve insanları sevceksin ama önce kendini sevmelisin.Bu çok önemli.
    İnançlı olcaksın.Bu inanç kavramı geniş bir şey.Yani işin özü Yaradan'ı yürekten sevmek ve ona bağlanmaktır.Onu anmaktır.
    Din alimleri mesela hayvansal gıdalar yemezler.Çünkü ağırlık yapar.Ruha baskı yaratıyor.
    Spiritüal kitaplar okumanı tavsiye derim ayrıca.Doreen Virtue,Diana Cooper mesela.
    Hepimizde hisler vardır fakat çoğumuz bunu duyamaz çünkü dünyaya aşırı bağlılar :)

Böyle bi hayatım vardı. Ve neredeyse insanların diyeceği hemen hemen herşeyi önceden biliyordum. Daha sonra bu hassas yapım en ufak günahları en büyük vicdan azaplarına çevirdi. Ve çözümü en sonunda dayanamayıp dünyavi şeylerde aramaya başladım. Ve halende bu yoldayım. Karı kız düşkünü yaptım kendimi zorla. Parayı daha çok sevmeye başladım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rüyada görüp gerçek hayatta aynısını yaşadığınız oldu mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo Kalınski

Rüyada görüp gerçek hayatta aynısını yaşadığınız oldu mu

bi kere ilkokuldayken olmuştu hocam, birebir aynısını yaşamıştım 2-3 dakikalık bir şeydi ama okulun içinde bi arkadaş koşarak benden kaçıyor bende onu yakalamaya çalışıyordum. giriş katında merdivenlerden inerken yere çakıldım ve bi abi beni kalıdırp "iyi misin ?" demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azure_wolf -- 26 Aralık 2013; 14:17:03 >
  • quote:

Lisede iken sınav sorularını gördüm. Sinava girdim aynı sorular çıktı sonra uyandım. Meğerse rüya içinde rüya görmüşüm

• quote:

geçen hafta oldu böyle bir olay ... tarih dersin sınavını rüyada görmüştüm.

NOT : o gün sınav olacağını bilmediğimiz halde.

6.his dedikleri bu olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xhacker09x

quote:

geçen hafta oldu böyle bir olay ... tarih dersin sınavını rüyada görmüştüm.

NOT : o gün sınav olacağını bilmediğimiz halde.

6.his dedikleri bu olsa gerek.

bu konu bana da ilginç geliyor.Çok seyrek olsa da bazen rüyamda gördüklerim gerçek hayatta da oluyor
  • İslamın temelinde olmayan şeylerde yürütülen şahsi fikirleri İslamın parçası gibi gösterenler var, dikkat. İslamda rüyaymış 6. hismiş vs. belirtilmemiştir. Belirtildiyse de rüyayla amel olmaz tarzında belirtilmiştir.

Nörolojik nedenlerden kaynaklandığını düişünüyorum
  • Banada oluyo bazı şeyleri tekrardan yapıyomuş gibi hissediyorum birde 6.hismidir bilmiyorum kuzenimle aklımızda tuttuğumuz sayıları bilmeye çalışıyoduk ben %70 oranında biliyodum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

quote:

Dejavu,

Rüyalar da aynı şekilde.

Böyle bi hayatım vardı. Ve neredeyse insanların diyeceği hemen hemen herşeyi önceden biliyordum. Daha sonra bu hassas yapım en ufak günahları en büyük vicdan azaplarına çevirdi. Ve çözümü en sonunda dayanamayıp dünyavi şeylerde aramaya başladım. Ve halende bu yoldayım. Karı kız düşkünü yaptım kendimi zorla. Parayı daha çok sevmeye başladım.

Tamamda yaşam alevin nasıl devam ediyor?

• quote:

Dejavu,

Rüyalar da aynı şekilde.

Peki hocam merak ettim bazı insanlar bu konuda yeteneklimidir yoksa bu dünyevi olup olmamakla alakalımıdır?

• Peki ama bunun gercek bır acıklaması yokmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoVıpOk?

Peki ama bunun gercek bır acıklaması yokmu

internetten 'durugörü , durusezi , duruişit ' kavramlarını bi araştır istersen.
  • Biyoloji sinavindan cok kotu alcagimi gordum. Moralimi bozdunuz sinav haftaya olucak simdi fazladan calismam gerekicek
  • Herkeste belli başlı yetenekler,kabiliyetler vardır ve bunun en genel tanımı halk arasında ki,
    6.his,rüyalarım çıkıyor şeklinde ki yaklaşımlardır.
    Bazı insanlar doğuştan yatkındır ve çok fazla çabalamadan yeteneklerinin bilincindedir.
    Bazıları ise çok geç fark eder ya da hiç farkında olmaz.
    Bunun sebepleri,
    -Dünyevilik
    -Sığ bakış açısı
    -Aşırı mantığa sığınıp,ruhsallıktan uzaklaşma
    -Egosu güçlü olanlar
    -Kendisiyle barışık olmayanlar
    -Ruhuyla,özüyle,Yaradan'la iletişimi sağlıksız olanlar diye özetleyebilirim.

Hislerinin farkına varmak için,
    Kişi kendi farkına varmalıdır.
    Yani kendisiyle barışık olmalı,teslimiyete geçmeli,pozitif düşünceyi öğrenmeli ya da geliştirmeli,beklentisini en aza indirmeli,egolarını törpülemelidir.Kimse için fesat düşünceler,intikam,kin,affetmeme gibi negatif duygular barındırmamalıdır.
    Meditasyon yapmalıdır.İnancı ne ise kişinin,o yönde az da olsa adımlar atmalıdır.Sevginin koşulsuz olduğunu ve verildiğini bilmelidir.Tüm canlılara saygılı olmalıdır.
    Kötü alışkanlıklardan sıyrılmalıdır.
    Ruhsallık yanı güçlü olanların,ruhsal kabiliyetleri de gelişkindir.En basit anlamıyla,iyi kalpli bir insanın hisleri yüksektir genelde.Ya da dinine çok bağlı,inanan,sürekli tevekkülde olanların da hisleri çok güçlüdür.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.