Şimdi Ara

6 Gb DDR2 800 MHZ VS 6 GB DDR2 1066 MHZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyunlarda performans farkı var mı mhz olayının ? 6 GB 800 mhz ram var elimde bunları satıp 1066 mhz almaya değer mi? oyunlarda fazla ramin mi daha çok katkısı var yoksa fazla mhz olayının mı? Bilgilendirirseniz sevinirim

• Ddr 2 eskidi hiç masraf etme ona biriktir ddr3 al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHGamer

Ddr 2 eskidi hiç masraf etme ona biriktir ddr3 al

Ana kart ve işlemciyi yeni aldım. p45 ana kart Q6600 işlemci. Ddr2 800 mhz oyunlar için yeterli mi? ( 6 gb )
  • Emirhan Terzi kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil oyunlar için yetersiz ama utupta 800 mhz ddr2 den 1000 mhz ddr 2 ye geçmeninde birr manası yok.
  • quote:

Yeni nesil oyunlar için yetersiz ama utupta 800 mhz ddr2 den 1000 mhz ddr 2 ye geçmeninde birr manası yok.

6 (veya 8 de olabilir) gb ddr2 800 mhz ram ile yeni nesil oyunları oynayamaz mıyım ben şimdi? Crysis 2-3 , Bf4 vs. Oyunlara mhz'nin o kadar bariz etkisi yok önemli olam işlemci ekran kartı diye biliyordum
  • Emirhan Terzi kullanıcısına yanıt
    DDr 2 eski bir teknoloji. Mhz değerleri çok düşük değil biraz düşük. GB artık minimum 6 gerekli sıkıntı çıkarmaz zaten. Oynarsın veya oynayamazsın kesin birşey diyemem ama arkada işlem yapamayabilir bilgisayarın oyundayken sen
  • quote:

DDr 2 eski bir teknoloji. Mhz değerleri çok düşük değil biraz düşük. GB artık minimum 6 gerekli sıkıntı çıkarmaz zaten. Oynarsın veya oynayamazsın kesin birşey diyemem ama arkada işlem yapamayabilir bilgisayarın oyundayken sen

ddr2 sistemlerle günümüz oyunları oynayan çok kişi tanıyorum umarım sorun çıkarmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yeni bir konu açıp kalabalık yapmak istemedim buraya yazıyım dedim,yardımcı olursanız sevinirim.

Orta şekerli bir bilgisayarım var,sağolsun yıllardır yarı yolda bırakmadı halada çoğu oyunu güzel şekilde oynıyabiliyorum.
    Soruma gelecek olursak,şu an makinada 2x2gb ddr 2 800mhz ramler takılı.Bundan yaklaşık bir sene önce aynı marka aynı frekanslı bir 2gb ram daha satın almıştım ancak o zamanlar bunu 3. slota taktığımda pc açılmamıştı ve rafa kaldırmıştım.Şimdi diablo oynarken biraz kasma farkedince yine gaza geldim ve dolaptaki ram işini çözeyim dedim :) Ancak dediğim gibi zamanında denediğimde pc açılmamıştı.

Sorum basit: 4slotu olan anakartıma 3. slota 2gb ram daha ekleyebilirmiyim?

Şu an sarılarda 2 tane 2gb takılı,turuncu slotlar boş.Yani kısacası pc 6gb çalışabilmesi için herhangi bir şeye ihtiyacım var mı yoksa 8gb yapmak zorundamıyım?

Bu arada anakartım ECS A780gm-A:

º Dual-channel DDR2 800 memory architecture
    º 4 x 240-pin DDR2 DIMM socket support up to 32GB*
    º Support DDR2 1066/800/667/533/400 DDR2 SDRAM

Dual-channel olduğu içinmi 6gb yapamıyorum?

Sağolun tekrardan!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devoin -- 11 Mart 2015; 22:46:26 >

• dolaptaki ram in tek basina takilip calistigondan emin oldugunuzu varsayarsak biostan dual channel i single channel a almaniz gerekiyor. ancak oyunlarda hiza cok etkisi olacagini sanmam hatta bazi eski oyunlarda loading sureleri artabilir. cunku tek kanalda ramin saat hizi dusecektir.

• HünkarBeğendi kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 9 Şubat 2023; 18:26:19 >
  • RAM boyutunu arttırırsın ama tek RAM eklediğin için DUAL yapıyı bozup, RAM veriyolu hızını azaltmış olursun.
    Ayrıca, RAM'ler biraz nazlıdır, farklı hız ve gecikme voltaj değerli RAM'leri beraber kullandığında sorunlar yaşarsın.

Bu yüzden bence 3. RAM'i deneme amaçlı takacaksan tak, ama ben tavsiye etmem.
    Ama 2. el ucuza senin şu anki RAMlerinden bir çift bulursan tak.
    O durumda (2x4) genel PC performansın artacaktır.
  • Arkadaşlar sağolun verdiğiniz bilgiler için.
    Dediğiniz gibi zaten sonradan satın aldığım 2gb lik ram'in markası hi levelmış,pc nin üzerinde kingstonlar var.
    Mecburen hi level çöp oldu,bende bunun üzerine 2 tane daha 2gblık kingston sipariş ettim.
    Yani 6 yapmak yerine direkt 8'e atlıcam.

Bu durumda gözle görülür bir artış elde edermiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devoin

Arkadaşlar sağolun verdiğiniz bilgiler için.
    Dediğiniz gibi zaten sonradan satın aldığım 2gb lik ram'in markası hi levelmış,pc nin üzerinde kingstonlar var.
    Mecburen hi level çöp oldu,bende bunun üzerine 2 tane daha 2gblık kingston sipariş ettim.

4 ile 8 arasında mutlaka artış olacaktır.
    Büyük boyutlu oyunlarda yükleme süreleri ve özellikle kalabalık sahnelerde ufak bir iyileşme olur, ama ekran kartı daha önemli.
    Günlük uygulamalrda ise, özellikle çoklu işlemlerde, ve grafik video vb işlemlerinde biraz iyleşme yaşarsın.
    Oyun vb oynarken araka planda çalışan uygulamalar bir nebze daha az hissedilir.
    Ama öyle devrim gibi bir değişim bekleme, çünkü sistemin diğer bileşenleri darboğaz yaparsa çok da bir fayda sağlamayabilir.

Ayrıca aldığın RAM şu anda sendeki RAM'lerle sadece aynı marka olması yeterli değil.
    Aynı frekans ve Voltaj ve yakın gecikme olması önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: suphion

quote:

Orijinalden alıntı: Devoin

Arkadaşlar sağolun verdiğiniz bilgiler için.

4 ile 8 arasında mutlaka artış olacaktır.
    Büyük boyutlu oyunlarda yükleme süreleri ve özellikle kalabalık sahnelerde ufak bir iyileşme olur, ama ekran kartı daha önemli.
    Günlük uygulamalrda ise, özellikle çoklu işlemlerde, ve grafik video vb işlemlerinde biraz iyleşme yaşarsın.
    Oyun vb oynarken araka planda çalışan uygulamalar bir nebze daha az hissedilir.
    Ama öyle devrim gibi bir değişim bekleme, çünkü sistemin diğer bileşenleri darboğaz yaparsa çok da bir fayda sağlamayabilir.

Ayrıca aldığın RAM şu anda sendeki RAM'lerle sadece aynı marka olması yeterli değil.
    Aynı frekans ve Voltaj ve yakın gecikme olması önemli.

Dostum sağol öncelikle verdiğin bigi için.Açıkcası güncel ramlerimin kaç voltajda ve frekansda olduklarını bilmiyorum ama muhtemelen 1.8 olsa gerek.Bakalım insallah yeni gelenler ile uyumlu şekilde çalışırlar.Çokta alternatif yok galiba kingstonda yanlış bilmiyorsam.

Öte yandan bendeki pc çokta kötü değil aslında,yeni nesile göre biraz geride kaldıysada hakkını veriyor.Kalabalık sahneler dışında 1920 cozunurlukte d3 reaper of souls gayet akıcı oynatıyor,kalabalık sahnelerde 30lara inmesi canımı sıktı umarım bu ufak düzelme akıcılığa katkıda bulunur.Sonuçta yeni nesil bir oyun değil.

Sistem :
    Phenom xII 3.ghz quadcore
    Ekran kartım ise Amd 6850.

Benim tahminim sorunu çıkaran kısım ramlerdi,4gb ram sanki bu sisteme az gibiydi.Yoksa aksine sorunu 6850 de veya işlemcidemi aramam gerekiyor?

• Arkadaşlar sipariş ettiğim ramler elime geldi ancak benim pcdekilere göre bunların boyutları biraz daha büyük.
    Biraz araştırdım ve benim evdekilerin KINGSTON 2GB DDR2 667MHZ RAM KVR667D2N6/2G oldugunu gördüm,bu gelenlerde aynı şekilde ancak boyutlarında bir fark.
    Üretim farkı mı bu bilen varmı?

Herhangi bir uyum sorunu yaratırmı bu durum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devoin -- 13 Mart 2015; 13:56:50 >
  • P45 chipset DDR3 destekliyor diye hatırlıyorum yanılıyor miyim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emirhan Terzi

Oyunlarda performans farkı var mı mhz olayının ? 6 GB 800 mhz ram var elimde bunları satıp 1066 mhz almaya değer mi? oyunlarda fazla ramin mi daha çok katkısı var yoksa fazla mhz olayının mı? Bilgilendirirseniz sevinirim

Gerek yok fps artisi olmayacaktir

• quote:

Orijinalden alıntı: -ForeverY-

P45 chipset DDR3 destekliyor diye hatırlıyorum yanılıyor miyim ?

ddr2 destekliyor sanırım keşke ddr3 desteklese. Öyle biliyorum ben?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.