Şimdi Ara

6 Aylık Sarman Isırma Dürtüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.


    Mayıs sonu gibi 2 aylık civarı bir sarmanı sahiplendik. Hanımın okulunda bodrumda kalıyordu. O günden bu güne kendisine ait bir odada sürekli temiz su iyi mama ve veteriner periyodlarını sektirmedik. Bu süreçte sadece olumsuz diyebileceğim 1 ay civarı benimle tek kaldı ve mesaiye gittiğimde günde 1 saat falan beraber geçirebiliyorduk. (3.-4. ay aralığı)


    Kedimde sürekli ısırma isteği var elbette saldırgan bir tavırla yapmadığı kanısındayım zira patilerindeki tırnakları asla çıkarmıyor. El ve kollar için sorun olmazken ayağıma atlayınca dişleri ile kanatıyor. Ve sabahları ama her sabah :) 07:00 sularında uyanmamıza rağmen o saatten önce bizleri uyandırıyor. İlk kedimiz yanyana pek oturamıyoruz çünkü durmaksızın oynuyor dişliyor zıplıyor. Hayatımızı bu denli zorlamasını istemiyoruz. Tavsiyeleriniz nelerdir. (Bol bol oyun oynuyoruz oyuncak vs. mevcut, sağlığı ve tüy kalitesi mükemmel.)








  • biz de aynı durumdayız hocam. bizim de oğlumuz hiç yerinde durmuyo. gece uyanık gündüz uyuyo. hopluyo zıplıyo. sürekli ısırıyo. aşırı afacan ve yaramaz. bi ikinci kedi almayı düşünmeye başladık. biribirleri ile oynasınlar diye.

  • merhabalar. şu an yaklaşık 2 aylık olan tekir kedimizde aynı durumu yaşıyoruz, annesi yavrular 3 haftalıkken gidip geri gelmediği için 3 yavru da sahiplendirildi.

    sıkı bir şekilde sadece oyuncaklarıyla oynatmamıza ve elimize atladığı an oynamayı bırakmamıza rağmen elimizi tırmalamaya ve ısırmaya çalışıyor, hızlı davranıp başarılı olduğu da oluyor. yürürken sürekli ayaklarımızda. bu hareketleri yaptığında en başta sinirlilik belirtileri göstermese de biz elimizle/ayağımızla oynamasına izin vermedikçe kulaklar yatmaya başlıyor sinirleniyor.

    uyandırma gibi bir problem yok ama uyandıktan sonra evde herhangi bir şey yapabilmemiz imkansız hale geldi. siz çözebildiniz mi durumu? sakinleştirmek için yaptığımız her şey sonuçsuz kaldı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nabernaaptın N kullanıcısına yanıt

    Selamlar. Matatabi denen doğal dallar var. Ben kendi kedimde bir nebze çözdüm bu sorunu. Ve ısırmanın sebebini düşünmek gerek. Örnek benim kedim beni uyandırmak için ayak parmaklarımı ısırıyor. Bunun çaresi de uyumadan önce çorap giymem veya ayaklarımı yorgandan çıkarmamam :)) Sebebi irdelemek gerek. Boş bir ısırma ise matatabili kedi otlu etkili oyuncaklarla çözebilirsiniz. Kulaklar yatıyorsa sizle oynamak içindir iyi niyetli bir ısırmadır.

    Kedinizin 2 aylık bir bebek olduğunu ve henüz size tam güven sağlamadığını da unutmayın. Bir kaç aya bu sorunlar kalmayacaktır. Elbette ısırma alışkanlık olmamalıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovalenko -- 18 Nisan 2023; 0:39:49 >
  • çok teşekkürler yanıtınız için, çözümünüzü kesinlikle deneyeceğiz. zaten şu an zarar verici noktada değil pek ama dediğiniz gibi sadece alışkanlık olmasından korkuyoruz.

    bu arada denk mi geldi bilmiyorum ancak, birkaç gün önce tırnakları kesildi veterinerde. sonrasında el ayak ısırma konusunda biraz yumuşadığını gözlemledik. bize de günden güne daha çok alışıyor tabii onun da katkısı olabilir :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.