Şimdi Ara

6 AYDIR ÜZERİNDE KAFA YORDUĞUM O RESİM ! [SSLİ] (CİDDİ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
26
Favori
10.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • resmi cizerken iciyormus sanirim kuleyi yamuk cizmis, sonra da bosa gitmesin diye yamuk asmis buradan da bir Turk annesi oldugu cikarimini yapabiliriz atmadigi icin, ee Turk kadini niye icer efkarindan neden efkarlanir aldatildigindan, kimle aldatmis kocasi aha o vucudu olmayan kizlarla. Kizlarin neden vucudu yok cunku onlar hayat kadini, arkaplanda dikizleyen yaprak sacli vefakar kadin ayni zamanda ressam, yapraklarda kendini doga ana olarak tasvir etmesi cocuklari oldugunu simgeliyor orda balondakiler evin kucuk oglu akli bir karis havada, gemideki de uni okuyan sehir disindaki oglan, bayram tatiline gelmis, gemi bayrami temsil ediyor evi su basmasi ise oglanin gelisiyle adamin ipligi pazara cikmis kadin zaten supheleniyomus oglana takip ettirip isin ic yuzunu ogrenmis. Ayrica evde adam olmadigindan ve kitaplarin somineye atilmasindan adamin evi terk ettigini anliyoruz, kitaplarin yanmasinda gizli olan mesaj oglan okulu birakip uzulme ana ben sana bakarim bir is bulur calisirim demesi. Disaridaki buzullar ve kayaliklar bundan sonra karsilacaklari zorluk dolu hayata atif yaparken evin icindeki yapraklari dokulen agac gelecegi yanan buyuk oglani simgelerken balonun yemyesil olmasi, ailenin yeni umutlarinin kucuk oglan cevresinde birlesecegine refer etmekte. Benim yorumlamam bu kadar

• Sast kullanıcısına yanıt
    Sastlock Holmes sundu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okunabilen 3 kitap resmi var(belki daha fazladır gözlerim bozuk) oradan yürümeyi düşündüm.

Decameron: Hikaye türünün ilk örneği.İtalyanca yazılmış(o güne kadar yazılmışlar hep Latince).Avrupa'da veba salgını ve o günlerin Floransa'sı.Hikayede 7 kadın 3 erkek toplam 10 kişi var.1001 gece masalları gibi bu kişilerin anlatttığı öykülerden oluşuyor.Mutluluklar, kadın erkek ilişkileri, gönül yaraları, yerinde verilen yanıtlar, çıkar peşinde koşan din adamları öykülerin başlıca konularını oluşturur.

Symboles: Kitabı bilmiyorum ama adına bakınca sembollerle ilgili

L'Habit De Cheval: Fransızca'da habit=alışkanlık, cheval=at demek. (atın kıyafeti demekmiş. fr habitude=alışkanlık)

Ayrıca tablonu adı entre les trous de la memoire. Türkçe meali hafızanın boşluklarında. (doğrusu=hafıza boşlukları arasında)
    Buradan belki bir şeyler çıkar.

Bence resim beynin sağ lobunu temsil ediyor.Beynin sağ lobunda ritim, hayal kurma, renkler, boyut, hacim, müzik gibi fonksiyonlar icra edilir.Buradan yola çıkarsak resmin sağ tarafındaki kitaplık hipokampüs'tür.Hipokampüs, kısa vadeli hafızayı uzun vadeli hafızaya çeviren limbik sistem bölgesidir.Kitaplar anıları sembolize etmektedir.Yanan kitaplar bu duruma göre unutulan anılardır.

Edit:Doğruları parantez içine yazdım.Yanlışları silmedim, onlar benim ayıbım olarak kalsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanitas -- 10 Ocak 2014; 7:40:21 >

• İlk Baktıgımda Heykeli Görmedim
  • bu resim zamanda yolculuk anını anlatıyor bir zamandan diger zamana geçisteki o an Yani bu kız geçmişe dogru gidiyor.Neden derseniz geçmişe gidiyor ve kitap üzerindeki kendi hikayesi yok oluyor.Fotografın her yerinde farklı zamanlara ait anlar var
  • okudugu kıtapta 2 tane kıtap ayracı var,bana dogum ve olumu cagrıstırdı.son ayractan sonra kalanlar ise muamma,belkı hıç yaşayamayacagı veya ögrenemecegı seyler
  • kapak resmi yaptım güzel oldu
    thank you
  • quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

quote:

Orijinalden alıntı: Lâkayıt

quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

quote:

Orijinalden alıntı: Lâkayıt

Selam.Aynı resim 2 aydır benim evimde asılı duruyor.Bazen şöyle bir uzanınca üzerinde düşünmek için bakarım resme,ama hiç de bir şey düşünemem.Tek düşündüğüm şey üzerinde garip şeylerin olması.Mesela kızın elbisesinin şeffaf olması,herşeyin o kadar ayrıntılı çizilmiş olduğu halde aynanın da şeffaf ya da herhangi bir şeyi göstermiyor olması;yanan kitaplarının dumanının direkt olarak bacaya doğru gitmesi,ve orda görünen kırmızı kitaptaki desenin günümüzdeki Kur'an I Kerim kitabına benzemesi(üçgen şekilli şey var ya).Şöminenin içinin olmaması ya da son derece detaysız çizilmiş olması.Ama kitapla ilgili bir anatemasının ya da herhangi bir amacının olup olmadığını hiç düşünmemiştim,öğrenmiş oldum teşekkürler.

dostum as öncelikle yorumun için teşekkür ederim, sende benim geçtiğim yerlerden geçmişsin ben şömineden çıkan dumanla gemideki dumanı bile bağdaştırdım, ve şu noktaya geldim, bu oda aslında geminin içi...

İyi de bunun öyle olması bir anlam ifade etmez,çok güzel etmişsin odayı geminin içine benzetmişsin.Ama devamını getirip tüm metaforları aynı şekilde benzetip,elle tutulur birşey elde etmek gerekir.Mesela şöyle:Bu oda aslında geminin içiyse,gemi kendi özüne karşı bir savaş başlatıyor ve dehşetli bir yıkım başlatıyor kendisine.Ya da aslında bunu geminin içindeki masum görünüşlü kız mı hayal ediyor?Geminin aslında bir iradesi yok mu?" gibisinden bir algoritmayla başlayıp bir yere varması gerekir diye düşünüyorum.Yoksa herkes yaşam tecrübelerine ve hayal gücüne bağlı birşeyler hissediyor kafasında bu herhangi bir resime karşı.

dostum sanıyorum ki sen bu resmi ilk kez gördün, evet o odanın gemi olduğunu söyledim, bunu ilk bakışta kralı gelse anlayamaz, pek çok yoldan geçer bayağı savaşır haftalarca aylarca düşünüp kendini aştıktan sonra resme çok farklı bi gözle bakar, benimkide o hesap, oranın gemi olduğunu söylemek zaten pek çok şey demek, ayların birikimi demek, mecnunun leylaya olan aşkını lafa söze sığdıramamasıyla eşdeğer birşey benim ona gemi demem, yani söyleyecek çok şey var bıraksalar günlerce anlatırım ama sadece gemi diyorum, tıpkı mecnunun leylaya sadece seviyorum demesi gibi
    mecnun-leyla olayı sadece bi örnek, sende mesala birini çok seversin aşık olursun onun için herşeyden herkesden vazgeçersin ölürsün cehenneme bile girmeye razı olacak kadar seversin, ama seviyorum dediğin zaman aslında çok şey anlatmış olursun, o seviyorumu açsan neler neler çıkar gibi..

Fakat senin o geçtiğin yollar belki de ilk başta göze çarpan küçük metaforlardan belki çok uzun sürede çıkarabileceğin bir birikimi görüp,onun yerine büyük metaforları anlama çabasıdır.Belki böyle daha zorlu oldu belki öyle daha kolay olurdu bilemem,ama öbür türlü de az zaman almayacaktı zaten.Bu sadece senin bu metodu daha kahramansı bulduğunu gösterir,kendi kişisel hazzındır.

• Teyzemlerde de vardi bu tablo kucukken az kafa yormadim buna ve hala da urkutucu gelir bana

• lazım düşünmek için ama yine de ayık kafayla balonu yorumladım.balon hayalleri temsil ediyor(bence)

dominique appia'ya saygılar bu arada orta köyden bunun tablosunu satın almıştım taşınırken kırıldı çerçevesi ne zamandır görmüyordum iyi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrregya -- 10 Ocak 2014; 3:10:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sast

resmi cizerken iciyormus sanirim kuleyi yamuk cizmis, sonra da bosa gitmesin diye yamuk asmis buradan da bir Turk annesi oldugu cikarimini yapabiliriz atmadigi icin, ee Turk kadini niye icer efkarindan neden efkarlanir aldatildigindan, kimle aldatmis kocasi aha o vucudu olmayan kizlarla. Kizlarin neden vucudu yok cunku onlar hayat kadini, arkaplanda dikizleyen yaprak sacli vefakar kadin ayni zamanda ressam, yapraklarda kendini doga ana olarak tasvir etmesi cocuklari oldugunu simgeliyor orda balondakiler evin kucuk oglu akli bir karis havada, gemideki de uni okuyan sehir disindaki oglan, bayram tatiline gelmis, gemi bayrami temsil ediyor evi su basmasi ise oglanin gelisiyle adamin ipligi pazara cikmis kadin zaten supheleniyomus oglana takip ettirip isin ic yuzunu ogrenmis. Ayrica evde adam olmadigindan ve kitaplarin somineye atilmasindan adamin evi terk ettigini anliyoruz, kitaplarin yanmasinda gizli olan mesaj oglan okulu birakip uzulme ana ben sana bakarim bir is bulur calisirim demesi. Disaridaki buzullar ve kayaliklar bundan sonra karsilacaklari zorluk dolu hayata atif yaparken evin icindeki yapraklari dokulen agac gelecegi yanan buyuk oglani simgelerken balonun yemyesil olmasi, ailenin yeni umutlarinin kucuk oglan cevresinde birlesecegine refer etmekte. Benim yorumlamam bu kadar

bundan iyi dizi olur.

• Bu kare lise yıllarımda bir öğretmen tarafından karşımıza konulmuştu ve soru yine aynıydı. Cevap bence çok basit. Resim çok fazla ayrıntı barındırıyor ve insanın düşünce yapısına göre şekilleniyor. Yani ne görmek istiyorsan onu görüyorsun. Genel olarak yorumlanınca kimsenin fikrinin birbiriyle örtüşmeyeceğini düşünüyorum.
    Şarkı çok güzeldir ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frightfull -- 10 Ocak 2014; 3:53:12 >
  • Bizim semtte 70 lira veriyorsun, hayatı bu şekilde yorumluyorsun, öyle diyeyim
  • Bizzat alanın eser analizi.Yarın iyi hissedersem yorumların.

• Gemideki göz illuminati.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bol anlamlı yada tamamen boş bir resme saatlerce hatta dediğin gibi günlerce bakmaktan daha önemli yapacak işleri olmalı insanın.
  • Kızın harry potterla bir alakası var bu resimden onu çıkardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yes indeed

6 AYDIR ÜZERİNDE KAFA YORDUĞUM O RESİM ! [SSLİ] (CİDDİ)

tatlı belaydı bu clementine ya
  • dostum aklını bulandırma ya bunu çizen bi şizofren yada bi şizofreni anlatıyor resimde anlatılan kişide oradan kurtulmak istiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: star scream

kapak resmi yaptım güzel oldu
    thank you

+1

Müziği de sırf bugün onlarca kez dinlemiştim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.