Şimdi Ara

6 AYDIR ÜZERİNDE KAFA YORDUĞUM O RESİM ! [SSLİ] (CİDDİ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
221
Cevap
26
Favori
10.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kdfh

ben şöyle düşündüm ;
    çocuğun gövedi yok.aslında iç dünyasını dışaarıya çıkardığını anlıyorum.aynada ki resim annesini özlediğini anlatıyor.kitaplarının yanması onları kaybetmekten korktuğunu gösteriyor,kapıdan görünen gemi birilerine özlem duyduğunu ve kurumuş ağaç umutsuzluğunu gösteriyor. diğerlerini daha yorumlayamadım

nays
  • Horoza sormuşlar tavukmu yumurtadan çıkar, yumurta mi tavuktan cikar ?

Horozda demis ki : ben polemige girmem koyar geçerim

Polemik yaratma madem cok anlam cikardin soyle bizde bilelim

Aacma sapan bir resim (9 senedir resim cizerim karikatür filan anlami bu kadar gizli rrsim gormedim aptalca )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: diwac123

Horoza sormuşlar tavukmu yumurtadan çıkar, yumurta mi tavuktan cikar ?

Aacma sapan bir resim (9 senedir resim cizerim karikatür filan anlami bu kadar gizli rrsim gormedim aptalca )

boşa çiziyorsun
  • 6 aydır buna kafa patlatıyosan doktora görünmeni öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtillaHuN

bu resim? bu şarkı? ne kafasıyla düşünmemizi tavsiye edersiniz hocam onu da pm den atın da öyle düşünelim

bu resim boş kafayla pekte düşünülemez.. bu soruyu sorduğuna göre sen biliyosun neyin kafasıyla düşüneceğini :)

quote:

Orijinalden alıntı: kdfh

ben şöyle düşündüm ;
    çocuğun gövedi yok.aslında iç dünyasını dışaarıya çıkardığını anlıyorum.aynada ki resim annesini özlediğini anlatıyor.kitaplarının yanması onları kaybetmekten korktuğunu gösteriyor,kapıdan görünen gemi birilerine özlem duyduğunu ve kurumuş ağaç umutsuzluğunu gösteriyor. diğerlerini daha yorumlayamadım

farklı bi bakış açısı ama öndeki kırmızı kitaba dikkatli bak ve onun altındaki siyah kitabada.. öylesine kitap değil onlar

• kadının tek gözü kapalı illuminati var !
  • Sıkıntılı kafalar

• quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

quote:

boşa çiziyorsun

Dogru diyorsun leman bosuna benden karikatur alıyor dogru diyorsun bosuna 8 dk de Atatürk'ü ciziyorum dogru doyorsun karsimda gordugum herseyi resme dokebiliyorjm haklisin bosa ciziyorum

• çok uzatılıcak bişi yok sen fazla düşünmeye çalışmışın resim gayet açık

bir başka deyim ile "pilav normal bence siz "
  • ben ne diyorum sen ne diyorsun..

neyse kolay gelsin bigün anlarsın beni belki

@diwac123
  • kızın gövdesi var dostum, sadece kıyafetleri ışığı geçirebiliyor. gelecekte bir görünmezlik kostümü yapıldığını düşün. aynen bu işlevi görürdü.
  • Resmin ana fikri bence özgürlük
  • raftaki okunabilen kitap isimlerinden birseyler çıkabilir

• quote:

ben ne diyorum sen ne diyorsun..

neyse kolay gelsin bigün anlarsın beni belki

@diwac123

Al işte :D

• Bakmaya korkuyom

• quote:

quote:

quote:

boşa çiziyorsun

Dogru diyorsun leman bosuna benden karikatur alıyor dogru diyorsun bosuna 8 dk de Atatürk'ü ciziyorum dogru doyorsun karsimda gordugum herseyi resme dokebiliyorjm haklisin bosa ciziyorum

aynen boşa çizmişsin seni tanımıyorum ama şu dediklerin egoist sanatçıların laflarına o kadar benziyor ki. arto, ajdar falan gibi şahıslara bakarsan belki azıcık bi reytingleri olacaktıysa bile onu da egoist tavırlarıyla harcadılar, harcamaya devam ediyorlar.

öncelikle bir çizer ve sanatçıysan yapılan her esere saygı duyman gerektiğini bilmen gerek. eleştirmek başka, kendi egonu ön plana çıkarmak için başkasının emeğine b*k atmak başka.

• quote:

quote:

bu resim? bu şarkı? ne kafasıyla düşünmemizi tavsiye edersiniz hocam onu da pm den atın da öyle düşünelim

bu resim boş kafayla pekte düşünülemez.. bu soruyu sorduğuna göre sen biliyosun neyin kafasıyla düşüneceğini :)

neleri tavsiye ediyosun diye sormuştum bende gidip bastırcam resmi bizim çocuklarla bi düşünürüz

• quote:

quote:

quote:

neleri tavsiye ediyosun diye sormuştum bende gidip bastırcam resmi bizim çocuklarla bi düşünürüz

kimyasala bulaşma yeter dostum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lâkayıt

Selam.Aynı resim 2 aydır benim evimde asılı duruyor.Bazen şöyle bir uzanınca üzerinde düşünmek için bakarım resme,ama hiç de bir şey düşünemem.Tek düşündüğüm şey üzerinde garip şeylerin olması.Mesela kızın elbisesinin şeffaf olması,herşeyin o kadar ayrıntılı çizilmiş olduğu halde aynanın da şeffaf ya da herhangi bir şeyi göstermiyor olması;yanan kitaplarının dumanının direkt olarak bacaya doğru gitmesi,ve orda görünen kırmızı kitaptaki desenin günümüzdeki Kur'an I Kerim kitabına benzemesi(üçgen şekilli şey var ya).Şöminenin içinin olmaması ya da son derece detaysız çizilmiş olması.Ama kitapla ilgili bir anatemasının ya da herhangi bir amacının olup olmadığını hiç düşünmemiştim,öğrenmiş oldum teşekkürler.

dostum as öncelikle yorumun için teşekkür ederim, sende benim geçtiğim yerlerden geçmişsin ben şömineden çıkan dumanla gemideki dumanı bile bağdaştırdım, ve şu noktaya geldim, bu oda aslında geminin içi...

İyi de bunun öyle olması bir anlam ifade etmez,çok güzel etmişsin odayı geminin içine benzetmişsin.Ama devamını getirip tüm metaforları aynı şekilde benzetip,elle tutulur birşey elde etmek gerekir.Mesela şöyle:Bu oda aslında geminin içiyse,gemi kendi özüne karşı bir savaş başlatıyor ve dehşetli bir yıkım başlatıyor kendisine.Ya da aslında bunu geminin içindeki masum görünüşlü kız mı hayal ediyor?Geminin aslında bir iradesi yok mu?" gibisinden bir algoritmayla başlayıp bir yere varması gerekir diye düşünüyorum.Yoksa herkes yaşam tecrübelerine ve hayal gücüne bağlı birşeyler hissediyor kafasında bu herhangi bir resime karşı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lâkayıt -- 10 Ocak 2014; 2:21:40 >

• quote:

quote:

quote:

Selam.Aynı resim 2 aydır benim evimde asılı duruyor.Bazen şöyle bir uzanınca üzerinde düşünmek için bakarım resme,ama hiç de bir şey düşünemem.Tek düşündüğüm şey üzerinde garip şeylerin olması.Mesela kızın elbisesinin şeffaf olması,herşeyin o kadar ayrıntılı çizilmiş olduğu halde aynanın da şeffaf ya da herhangi bir şeyi göstermiyor olması;yanan kitaplarının dumanının direkt olarak bacaya doğru gitmesi,ve orda görünen kırmızı kitaptaki desenin günümüzdeki Kur'an I Kerim kitabına benzemesi(üçgen şekilli şey var ya).Şöminenin içinin olmaması ya da son derece detaysız çizilmiş olması.Ama kitapla ilgili bir anatemasının ya da herhangi bir amacının olup olmadığını hiç düşünmemiştim,öğrenmiş oldum teşekkürler.

dostum as öncelikle yorumun için teşekkür ederim, sende benim geçtiğim yerlerden geçmişsin ben şömineden çıkan dumanla gemideki dumanı bile bağdaştırdım, ve şu noktaya geldim, bu oda aslında geminin içi...

İyi de bunun öyle olması bir anlam ifade etmez,çok güzel etmişsin odayı geminin içine benzetmişsin.Ama devamını getirip tüm metaforları aynı şekilde benzetip,elle tutulur birşey elde etmek gerekir.Mesela şöyle:Bu oda aslında geminin içiyse,gemi kendi özüne karşı bir savaş başlatıyor ve dehşetli bir yıkım başlatıyor kendisine.Ya da aslında bunu geminin içindeki masum görünüşlü kız mı hayal ediyor?Geminin aslında bir iradesi yok mu?" gibisinden bir algoritmayla başlayıp bir yere varması gerekir diye düşünüyorum.Yoksa herkes yaşam tecrübelerine ve hayal gücüne bağlı birşeyler hissediyor kafasında bu herhangi bir resime karşı.

dostum sanıyorum ki sen bu resmi ilk kez gördün, evet o odanın gemi olduğunu söyledim, bunu ilk bakışta kralı gelse anlayamaz, pek çok yoldan geçer bayağı savaşır haftalarca aylarca düşünüp kendini aştıktan sonra resme çok farklı bi gözle bakar, benimkide o hesap, oranın gemi olduğunu söylemek zaten pek çok şey demek, ayların birikimi demek, mecnunun leylaya olan aşkını lafa söze sığdıramamasıyla eşdeğer birşey benim ona gemi demem, yani söyleyecek çok şey var bıraksalar günlerce anlatırım ama sadece gemi diyorum, tıpkı mecnunun leylaya sadece seviyorum demesi gibi
    mecnun-leyla olayı sadece bi örnek, sende mesala birini çok seversin aşık olursun onun için herşeyden herkesden vazgeçersin ölürsün cehenneme bile girmeye razı olacak kadar seversin, ama seviyorum dediğin zaman aslında çok şey anlatmış olursun, o seviyorumu açsan neler neler çıkar gibi..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.