Şimdi Ara

6 Aydır şeker tüketmiyordum ve sonunda tükettim. Yaşadıklarım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 Ay önce şekeri seven biri olarak karar verdim tüketmemeye. Çikolata ve türevlerini geçtim meyve suyu, çaya küp şeker atmak ya da meyve tüketmek gibi şeylerdende uzak durdum bu sürede. Tabi vücut geliştirme sporuda yapıyorum uzun süredir o da beni motive etti.

İlk başlarda zorlandım yemekten sonra atıştırmalık birşeyler atardım ağzıma ve ilk bir ayda falan sürekli şeker aradım. Sonra birden unutmaya başladım vücut alıştı ve bir hafta önceye kadar aklıma bile gelmiyordu. Fakat insan yapacak bir şey bulamayınca yemekler sarıyor. Bir haftadır canım tatlı çekiyor öyle böyle değil. En son dayanamayıp nutellayı yapıştırdım gözüm döndü bir anda... mutsuzum. Şuan baya şekerlide geldi midem bulanıyor... garip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam direk nutellayla değil de daha hafif bişeylerle başlasaydın keşke
  • yani kardeş napak

• papaza git günah çıkar ve bir daha asla o nutellaya dokunma.
  • Doğru diyorsun hocam zaten planlamamıştım hiç anlık oldu. Bir daha tekrar uzun süre yemeyi düşünmüyorum.

• Nutella candir adamim aynen devam et

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 şekerli çay içerdim hep 4 yıldır şekersiz içiyorum. 1 küp şeker atsam bile midem bulanıyor artık. tatlı konusuna gelirsek keşke direk nutellaya sarmasaydınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aurosonic

3 şekerli çay içerdim hep 4 yıldır şekersiz içiyorum. 1 küp şeker atsam bile midem bulanıyor artık. tatlı konusuna gelirsek keşke direk nutellaya sarmasaydınız
    Aynen şekeri azaltınca fazla yiyince mide bulantısı yapıyor

• benim gibi şeker değinde zonklatan dişlerin olsaydı şekerin yanından geçmezdin.
  • Hatırlıyorum konunuzu hatta bir belgesel de paylaşmıştınız. Ben de o akşam o belgeseli izleyip bıraktım 2 aya yakın tüketmedim hiç. Sonra 1-2 bocaladım yedim sonra 1-2 hafta falan derken şu an ramazan girdi akşamları 1-2 gofret yiyorum işte. :D
  • peki sekeri birakmanin bir faydasini gordunuzmu hocam?

• Valla sporla uğraştığımdan kilo problemim yok fakat şekeri bıraktıktan sonra vücudum daha az yağ tutmaya başladığını söyleyebilirim.

Şeker bırakmanın bana yararı oldu mu emin değilim. Yani bazen yazanlar oluyor çok enerjik oldum, sabahları uykumu almış uyanıyorum falan diye ben böyle bir şey yaşamadım belki de yaşayanlar psikolojik bu şeye bürünüyorlar. Belki bir artısı olmuştur ama ben hissetmedim. Yani benim için şekerden önce ve sonra diye bir şey olmadı. Hayatım normal devam etti.

• Peki şekeri bırakınca mala ne oldu hocam neyle çalıştırdınız malı hocam

• Kullanmadığın dönemlerde nasıl etkiler gördün sporda?
  • hacı şekerli şeyler fena susatıyor yada midemi bulandırıyor, espressoyla falan anca çikolata yiyebiliyorum, meyve suyu vs içmem zaten, şekersiz yaşamk iyi de ramazanda fena canın çekiyo sağlıklı şeylerle kalorini karşılayamıyosun
  • İşlenmiş şeker yemezsin anlarım da meyve yememeni anlamadım. Meyvenin şekeri zararlı değildir herhalde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 6 ay oldu. Bayramda baklava yememek konusunda kararsızım değer mi sence pişman mısın?

• Meyve neden yemiyorsun abartmışsın biraz

• Pişmanlık yok pek ama bugünde canım istedi ve ufakta olsa yedim. Özellikle yediğim saatte canımın istemesi ve yemem şaşırtıcı.

Bence gerek yok ama şekersiz hayat diye de çırpınmamak lazım sanırım bunu anladım. Canın çok istiyorsa ye gitsin ama önemli olan abartmamak, tadında bırakmak ve çok sık tekrarlamamak.

• Meyvenin içinde fruktoz şekeri mevcut ve bu şeker vücut tarafından enerjiye çevirilmiyor ve direkt olarak karaciğerde yağlanma yapıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.