Şimdi Ara

6 ay için ehliyetime el koydular..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gece 11.30 sularında arkadaşlarımı almak için alsancak'a gittim.. gitmişken 1 bardak bira içtim, sonra hepbirlikte kalktık, arabaya yürüdük.. yola çıktığım anda çevirmeye yakalandım ve cihaza üfledim.. 0.76 promil alkollü çıktım, hemen itiraz ettim, sadece 1 bira içmiştim dedim.. polis memuru herkes 1 bira içiyor zaten diyerek belge doldurmaya başladı.. ben de bu cihazdaki sonucu kabul etmediğimi, duruma itiraz ettiğimi, hastaneye gitmek istediğimi söyledim.. belgeyi doldurduktan sonra şurayı imzalayın sizi hemen hastaneye götürelim dediler..

daha önce belgeyi imzalamadığı için ehliyetine el konulan bir avukat haberi okumuştum, kendisi hastaneye gitmiş ancak polis tarafından sevkedilmediğinden hastanede kan testi yapmamışlar diye okumuştum.. ben de vakit kaybetmemek için belgeyi imzaladım ve polis aracına bindim, hastaneye gittik, kan testi yaptılar, 0.42 promil çıktı.. ertesi gün trafik tescil şubesine gidip ehliyetimi almayı beklerken ehliyetimin 6 ay süreyle iptal edildiğini ve 480ytl para cezası kesildiğini öğrendim..

başkomisere kadar çıktım, ilk üflemenin yapıldığı saatten itibaren kan testi yapıldığı zamana kadar geçen her saat için 12 ila 18 promil kafadan ekleniyormuş doktor raporuna.. benim olayda sadece 45dk geçmişti ve 12 promil eklemişler, sonuçta 0.54 promille alkollü sayılmışım.. ben de 1 saat geçmediğini, sadece 45 dk geçtiğini söyledim, başkomiser de dakika hesapları yapmaya başladı ve 45 dk için hadi 0,10 promil eklesek yine 0,52 çıkar diyerek ehliyetimi geri vermedi, 0,50 çıksa ehliyetimi verirmiş.. ben de bu olayı mahkemeye götüreceğimi söyleyerek ayrıldım oradan..

şimdi dava açmaya niyetliyim, bir doktorun karar vermesi gereken bir duruma bir polis memuru nasıl karar verebiliyor ve kafadan 12 ila 18 promil sonradan ekleyebiliyorlar.. 0,50 promil alkolsüz sayılırken 0,52 promil nasıl olurda alkollü sayılırım.. para cezası sineye çekilir ama 6 ay ehliyetsiz kalmak kabus gibi, özellikle arabayla işlerini halleden birisi olarak bu olaydan sıyrılırsam bir daha gazoz bile içmem dışarıda direksiyona oturacaksam..

dava açarsam kazanma ihtimalim var mıdır arkadaşlar, düşündüklerinizi yazar mısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 4 Ağustos 2008; 9:13:00 >

• arkadaşım geçmiş olsun, ama ne olursa olsun alkol alıp yola çıkmamalıydın. biz de oturuyoruz keyifleniyoruz ama araba varsa olmaz işte.
  • Olan olmuş yapacak bişi yok bazı arkadaşlar alkol ölçüm cihazları aldılar 60 ytl ye üflüyorsun kaç promil alkollü oldugunu gösteriyor bence ondan edinin 50 nin üzerindeyse alkol araçla çıkmayın
  • Her saat için 12 ekleniyorsa 45 dakika için 9 eklenmesi gerekir... Ama gene 0.51 çıkar...

Çok sinir bir durum... demek ki 1 bira dahi içsek aradan yarım saat bi saat geçmesini beklemek gerek...

Bir arkadaşınkine de el koymuşlardı, 3 gün sonra geri alıyor... Araç kullanmaya devam etti ancak tamamen şehiriçi ve polis görmemek için dua ederek...

Umarım geri alabilirsin bi an önce... Hele bi de böyle kıl payı olunca delirmemek elde diil...
    Geçmiş olsun...
  • Geçmiş olsun. Bir biradan bişey olmaz. Ama yinede davayı kazanacağınızı düşünmüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Olan olmuş yapacak bişi yok bazı arkadaşlar alkol ölçüm cihazları aldılar 60 ytl ye üflüyorsun kaç promil alkollü oldugunu gösteriyor bence ondan edinin 50 nin üzerindeyse alkol araçla çıkmayın

ben de alayım bari... Kargo dahil 5 dolar...
  • İçip hemen araç kullanmışsın demek ki. Mahkeme işini avukatlara danışsan daha iyi olur.(arkadaşın varsa avukat). Yoksa danışma ücreti alırlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konuda bir haber okumuştum daha yakın zamanda. Aynı durumda olan birisi dava açıyor, yerel mahkeme aleyhinde karar alıyor, olay Yargıtay'a taşınıyor ve yüksek yargı emsal teşkil edecek kararı veriyor. Senin durumumda olanların ehliyetine el konamayacağına karar veriyor. Kararın özeti; üfleme cihazı sonuçlarıyla ehliyete el konamayacağı yönündeydi. Mutlaka kan tahlili ile değerlendirmek gerekliymiş.

Senin durumuna benzer bir olay arkadaşımın başına geldi. Mahkemeye gitti, hem ehliyeti aldı geriye hem de ödediği para cezasını.Ama dava 2-3 ay süsrmüştü onu şimdiden söyleyeyim. Bir avukatla görüşmeni öneririm. Emsal oluşturan Yargıtay kararını da bulacaktır ve ona göre dava açacaktır. Bence kesin bu olaydan dolayı ehliyetini kaptırmazsın. Mücadeleye başla yarından başlayarak.Dava aç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

arkadaşım geçmiş olsun, ama ne olursa olsun alkol alıp yola çıkmamalıydın. biz de oturuyoruz keyifleniyoruz ama araba varsa olmaz işte.

+1
  • Şoför koltuğuna otururken alkolün bir kadehini bile kabullenemem. Bunda yanlışsın bence de...
    Mahkemede hiç bir şey elde edemezsin, geriye dönüp tekrar alkol seviyeni ölçemeyecekleri için, polislerin yaptığı muayeneyi geçerli sayacaklardır.
    Bence 6 ay paşa paşa bekle ve bir dahaki sefere alkolden uzak dur
  • quote:

Orjinalden alıntı: antique

gece 11.30 sularında arkadaşlarımı almak için alsancak'a gittim.. gitmişken 1 bira içtim, sonra hepbirlikte kalktık, arabaya yürüdük.. yola çıktığım anda çevirmeye yakalandım ve cihaza üfledim.. 0.76 promil alkollü çıktım, hemen itiraz ettim, sadece 1 bira içmiştim dedim.. polis memuru herkes 1 bira içiyor zaten diyerek belge doldurmaya başladı.. ben de bu cihazdaki sonucu kabul etmediğimi, duruma itiraz ettiğimi, hastaneye gitmek istediğimi söyledim.. belgeyi doldurduktan sonra şurayı imzalayın sizi hemen hastaneye götürelim dediler..

daha önce belgeyi imzalamadığı için ehliyetine el konulan bir avukat haberi okumuştum, kendisi hastaneye gitmiş ancak polis tarafından sevkedilmediğinden hastanede kan testi yapmamışlar diye okumuştum.. ben de vakit kaybetmemek için belgeyi imzaladım ve polis aracına bindim, hastaneye gittik, kan testi yaptılar, 0.42 promil çıktı.. ertesi gün trafik tescil şubesine gidip ehliyetimi almayı beklerken ehliyetimin 6 ay süreyle iptal edildiğini ve 480ytl para cezası kesildiğini öğrendim..

başkomisere kadar çıktım, ilk üflemenin yapıldığı saatten itibaren kan testi yapıldığı zamana kadar geçen her saat için 12 ila 18 promil kafadan ekleniyormuş doktor raporuna.. benim olayda sadece 45dk geçmişti ve 12 promil eklemişler, sonuçta 0.54 promille alkollü sayılmışım.. ben de 1 saat geçmediğini, sadece 45 dk geçtiğini söyledim, başkomiser de dakika hesapları yapmaya başladı ve 45 dk için hadi 0,10 promil eklesek yine 0,52 çıkar diyerek ehliyetimi geri vermedi, 0,50 çıksa ehliyetimi verirmiş.. ben de bu olayı mahkemeye götüreceğimi söyleyerek ayrıldım oradan..

şimdi dava açmaya niyetliyim, bir doktorun karar vermesi gereken bir duruma bir polis memuru nasıl karar verebiliyor ve kafadan 12 ila 18 promil sonradan ekleyebiliyorlar.. 0,50 promil alkolsüz sayılırken 0,52 promil nasıl olurda alkollü sayılırım.. para cezası sineye çekilir ama 6 ay ehliyetsiz kalmak kabus gibi, özellikle arabayla işlerini halleden birisi olarak bu olaydan sıyrılırsam bir daha gazoz bile içmem dışarıda direksiyona oturacaksam..

dava açarsam kazanma ihtimalim var mıdır arkadaşlar, düşündüklerinizi yazar mısınız

bir faturanın son ödeme tarihi salı akşam 17 olsun.
    sen 17:01 de faturayı yatırabilir misin?

0.50 promil kuralı var demek.
    0.52 promil de çıksa milyon promil de çıksa 0.50 promilden yüksek dimi?

• valla mahkemede 6 aydan fazla sürebilir geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

valla mahkemede 6 aydan fazla sürebilir geçmiş olsun

+1

mahkemeyle ancak verdiğin ceza parasından kurtulabilirsin
  • İçki ile yola çıkmak doğru değil ama ben olsam o imzayı kesinlikle orada atmazdım
    Polis ile önce hastaneye giderdim
    Çünkü imza atmak demek işi kabullenmek demek
  • Mahkeme felan hiç uğraşma arkadaşım. Sen ehliyetini alırsın fakat mahkeme daha devam eder. Bulaşma.

Sonuçta araba kullanıyorsun, adam yasağı koymuş içmiyeceksin bu kadar basit. Bende alkol kullanıyorum fakat bir kere dahi araba kullanacağım zaman alkol almadım kesinlikle bir bardak bile.

Seninde o 1 birayı içmemen gerekirdi.

Ne diyelim geçmiş olsun.
  • Ehliyet alırken 1 biraya kadar müsade ediliyor mu?
    Edilmiyorsa hala neyin hesabı yapılıyor?
  • 0.50 promil alkolsüz sayılmıyo size verilen hakkın son kısmı oluyo e sen onuda gecmişsen yapışacak bişe yok

gecmiş olsun
  • peki 0.50 kadar musadesı varda.1bıra bıle gecmısse bana sınırı gecmıycek bır alkol soylermısınız bende 1bıra ıcıyorum Mıller bıraz daha hafıf ama hıc cevırmeye gırmedım merak ettım.
  • geçmiş olsun kardes mahkemeyle filan ugrasma bence uzun sürebilir en iyisi 6 ay sonrasinda kavuş ehliyetine
  • Kusura bakma da 1 tane dahi olsa da içip çıkmasaydın yola..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.