arkadaşlar benim gitarı pc ye bağladığım kablonun jakı bozuldu. kestim ben o jakı yeni bir jak takmak için . kablonun içinde bi plastikli bi çıplak olmak üzere iki grup tel var. şimdi bu bana acil lazım olduğu için evdeki alet edevatları değerlendirerek yapmak istiyorum . o iki teli 3.5 luk jaka takıp 3.5 luğada 6.3 çeviricisi takmayı planlıyorum. ama tel iki tane olduğu için 3.5 luğa nasıl takıcağımı çözemedim. bu konuda yardım ederseniz çok makbule geçer gerçekten acil lazım şuanda yorumlar için teşekkürler...
dostum neyi soruyosun anlamadım :S çıplak olan teli dış jackın dış taraftaki bağlantı yerine , kaplamalı olan teli ise iç taraftakine lehimliceksin
2 tane tel var . ama benim bağlıycağım jack 3.5 luk 3 tane bağlantı yeri var sağ sol orta. senin bahsettiğin şeyi anlamadım. dış jack ve dış taraftaki bağlantı yeri derken ne dedin anlamadım (: kaplamalıyı ortaya falanmı benim bahsettiğim terimlerden anlatsan ? :D
Jack ın orta ucunu boş bırakcaksın. Kablonun içi jack ın sivri ucuna kablonun dış örgülü kısmını da sıketin dip ucuna bağlıyacaksın.Lehimlersen çok daha iyi olur.
elimdekiler bunlar . burda kullandığım terimlerle açıklayabilrmisiniz hangisini hangisine bağlıcağımı. lehimlicem zaten bağlamak derken onu kastediyorum (: sadece 3.5 luk kabloları gibi değil o yüzden hangisini hangisine bağlıycam bilemedim. çünkü sağ sol olayı var o yüzden 3 tane tel çıkmayınca kablonun içinden kafam karıştı