merhabalar. 5x5 e özgü 5 adet hareket var ama bu programın asıl olayı her antremanda ağırlıkları artırıp bir gelişim elde etmek. spor salonlarını sevmiyorum ve belli bir süreden beri evde kendi vücut ağırlığımla hareketler yapıyorum. pull up, chin up, şınav türleri, abs hareketleri, squat vs. kendi vücut ağırlığınla yaptığın hareketlerde gelişimin belli bir yerde duruyor çünkü sürekli aynı kiloda çalışıyorsun. belli bir tekrar sayısını geçtikten sonra sadece o harekete karşılık dayanıklılığın arttığını söylüyor bu sporla ilgilenen insanlar. bende şöyle birşey düşündüm. bir sırt çantası alacağım ve içine ağırlık koyacağım. her antremanda bu çantanın içine 2 veya 2.5 kilo daha fazla ağırlık ekleyeceğim ve maksimum kaldırabileceğim ağırlığa ulaşacağım. mesela chin up hareketini düşünelim. diyelim ki ben bu chin up hareketini sırtımda 10 kilo ağırlık varken 5x5 kere anca yapabiliyorum. yani sırtımda ilave 10 kilo var ve 5 setten 5 tekrar şeklinde en fazla bu kadar yapabiliyorum. gerisi gelmiyor. şu an için maksimumum bu yani. bir daha ki antremanda 2 kilo daha ekleyip ilave 12 kilo ile chin up'ı 5x5 şeklinde yapacağım ve bu program bu şekilde ilerleyecek. düşündüğüm zaman bana mantıklı geldi ama sizinde bir fikrinizi almak istedim.
imkansız diye birşey yok. antreman sistemi fark etmeksizin ana amacını çözüp başka sistemlere gayet uygulayabilirsin. bende 6-7 ay kadar yapmıştım bir ara. squatta bi yerde ağırlık yetmeyecek, biz mesela bu sorunu antreman partnerini sırta alıp squat yaparak çözmüştük 2014 senesinde. veya squatları pistola çevirip yapabilirsin. temel egzersizleri 5x5 yapıp yanına diğer aksesuar sw hareketlerini ekleyebilirsin, yapılabilecek varyasyonun sınırı yok