Şimdi Ara

5800v40 Kurulumu [04.04.2010]|Resimli Anlatım| Format|Hack&Modfiye| (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.132
Cevap
0
Favori
73.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum süpersin, eğer yazdıkların oluyorsa helal olsun. Ben başka bir siteden yüklemiştim. Dediğin birçok şeyi arkadaş yapmıştı ama şu format atınca hack olayının gitmesi kötüydü. Bunu da sen çözebildiysen helal olsun gerçekten. Sonunda hard format atınca baştan format atmak zorunda klamayacağız. Teşekkürler..
  • Programı yüklemedim ama süper görünüyor.Musait olduğumda hemen bu versiyonu atmak istiyorum.
    Helal olusun sana biroltr kardeşim...
    Emeklerin için çok saol...
  • @biroltr

Dün değil ondan önceki gece yani 23 Mart gecesi ilk sayfada yazılanları uyguladım ve sorunsuz şekilde bitirdim olayı. Teşekkür etmeden soru sormadan sabırla okuyayım dedim konuyu komple ve okudum tek tek tüm mesajları. Bu, son sayfada bir arkadaş dediklerini yaptıktan sonra tüh son yenilememi yapmayı kaçırmışsın demişsin. Acaba benim yaptığımla bu senin son yaptığının arasındaki farklar nelerdir? Neleri yeniledin, artıları neler olur yani değer mi yapmama dersin? Versiyonu yeniledikten sonra bişey yüklemedim sayılır. Sadece rehberi yükledim başka bir nokia'dan ve menülerde bir kaç değişiklik yaptım. Rehber'in yedeğini alıp tekrar yüklerim ama yaptığım bir kaç ayar var, tercihler vs. gibi. Ayarlarla ilgili bir önerin var mı versiyondan sonra tekrar yükleyeyim? Ayrıca versynu yenilersem eğer (tabi değişikliklere değecekse) ayarları yüklersem yükleyeceğim ayarlarım versiyonda bir problem yaratır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: tibet53

Dostum süpersin, eğer yazdıkların oluyorsa helal olsun. Ben başka bir siteden yüklemiştim. Dediğin birçok şeyi arkadaş yapmıştı ama şu format atınca hack olayının gitmesi kötüydü. Bunu da sen çözebildiysen helal olsun gerçekten. Sonunda hard format atınca baştan format atmak zorunda klamayacağız. Teşekkürler..

Telefon ağırlaşınca içinde hack var diye fomat atamamaktan bende çok sorun yaşıyordum artık o işlemi halletim ve bunu paylaşmak istedim.
    Bu yazılımı bi sefer kurduktan sonra format atabilirsin sorun yok artık telefon sürekli hackli, Orjinal hacksiz üzerine yazılımda kurabilirsin hack sadece orjinal yazılım kurulumlarında siliniyor.

Diğerler site ve forumlarda hep benden çALINTI yapıyorlar sağlık olsun üzerinde kodlama yapmak iyidir bir elin nesi var 2 elin sesi var misali bu kullnacı için bizler için faydalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroltr -- 26 Mart 2010; 3:10:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kompetan

@biroltr

Dün değil ondan önceki gece yani 23 Mart gecesi ilk sayfada yazılanları uyguladım ve sorunsuz şekilde bitirdim olayı. Teşekkür etmeden soru sormadan sabırla okuyayım dedim konuyu komple ve okudum tek tek tüm mesajları. Bu, son sayfada bir arkadaş dediklerini yaptıktan sonra tüh son yenilememi yapmayı kaçırmışsın demişsin. Acaba benim yaptığımla bu senin son yaptığının arasındaki farklar nelerdir? Neleri yeniledin, artıları neler olur yani değer mi yapmama dersin? Versiyonu yeniledikten sonra bişey yüklemedim sayılır. Sadece rehberi yükledim başka bir nokia'dan ve menülerde bir kaç değişiklik yaptım. Rehber'in yedeğini alıp tekrar yüklerim ama yaptığım bir kaç ayar var, tercihler vs. gibi. Ayarlarla ilgili bir önerin var mı versiyondan sonra tekrar yükleyeyim? Ayrıca versynu yenilersem eğer (tabi değişikliklere değecekse) ayarları yüklersem yükleyeceğim ayarlarım versiyonda bir problem yaratır mı?

Yüklediğin yazılım ile şuanki arasında ki fark (Hack üzerinde değişiklik yaptım)
    - 1-2mb Telefon hafızasında ek yer açıldı.
    - "RP-Lite+" Programı artık format atsanda telefonuna kurulu geliyor! Yeni yazılım atana kadar telefonun hackli özgürce format atabilirsin sorun olmaz.
    - "RP-Lite+" Programı E:\Patches klasöründen artık yamalarını okuyacak ve dışardan telefona yama eklenip kaldırılabiliyor
    - Açılış Ekranında Mavi nokia yazısını kaldırdım yeni bir açılış resmi ekledim.
    Bu kadar yapılan değişiklik bu.

Tek DEZAVANTAJı var. "RP-Lite+" için auto yama çalıştırma işlemi gerçekleştirilmiyor sorun çıkardı telefon formattan sonra göçüyordu açılmıyordu! mecburen o özelliği pasifleştirdim. Sen yamaları otomatik başlatabilirsin şuan elindeki yazılımla Ancak Bu yazılımda her telefon kapanıp açıldığınıda ele aktifleştirmek gerek.

• Tek kötü yanı rompatcherın auto çalışmaması. BU sorunun ileride düzelmesi gibi bir durum olur mu? Önemli bir özellikti bu. Hiç bir çözüm yok mu bu konuda?

Şimdi yüklüyorum, biraz sonra da formatı atacağım.

Fakat tel flash atınca formatlandığı için format geçmişi olan private/102072C4/reserved.bin dosyasını silerek ki bu dosya 4.76 mb dır,yani 5 mb yakın tel hafızanızı 77 mb yükseltbileceksiniz.] [bu dosyayı Firmware geçmişidir,yani hiç bir soruna yol açmaz rahatlıkla silebilirsiniz].Hatta her formatladığınızda telefonunuzu aklınızda bulunsun o geçmişi silin ki 5 mb tel hafızanız genişlesin.

Yukarıdaki söylenen doğru mudur? Gerçi ben formattan snra siliyorum, hiçbir sorun teşkil etmiyor. Senin sürümde de bu dosyayı silebilir miyiz?
  • quote:

Tek kötü yanı rompatcherın auto çalışmaması. BU sorunun ileride düzelmesi gibi bir durum olur mu? Önemli bir özellikti bu. Hiç bir çözüm yok mu bu konuda?

Şimdi yüklüyorum, biraz sonra da formatı atacağım.

Fakat tel flash atınca formatlandığı için format geçmişi olan private/102072C4/reserved.bin dosyasını silerek ki bu dosya 4.76 mb dır,yani 5 mb yakın tel hafızanızı 77 mb yükseltbileceksiniz.] [bu dosyayı Firmware geçmişidir,yani hiç bir soruna yol açmaz rahatlıkla silebilirsiniz].Hatta her formatladığınızda telefonunuzu aklınızda bulunsun o geçmişi silin ki 5 mb tel hafızanız genişlesin.

Yukarıdaki söylenen doğru mudur? Gerçi ben formattan snra siliyorum, hiçbir sorun teşkil etmiyor. Senin sürümde de bu dosyayı silebilir miyiz?

Malesef rompatch otomatik çalışması için plus life kurulumu yapılamıyor. Aslında yapılıyrdu telefona zarar verdiği için iptal ettim. formattan sonra Flash Belleği göçertiyor. Sizinde aynı sıkıntı ile karşılaşmamanız için pasif artık.
    Programın yaptığını her kapatıp açmada elle yapmak gerek. Şimdilik GARANTİ KAPSAMI İÇİNDE TUTMAK İÇİN TELEFONU İlerde çözümlenecek bir durum değil.

private/102072C4/reserved.bin dosyasını bu yazılımı yüklediğinde silebilirsin extra silinebilecekler listesi yaptım konun sonunda var hepsini uygularsan formattan sonra telefona bişe kurmadan bunları silersen 81mb boş alan oluşuyor...

• biroltr kardeş formattan sonra RP-Lite+ Programının aktif ettim yok silinmiş birde formattan sonra yuklenicek programlar sertifika hatası veriyor phton pack ondan sonraki anlamadım ne yapmamlazım

ÖNEMLİ-4
    KURULUM BİTİNCE HİÇ BİR İŞLEM YAPMADAN İLK BAŞTA CİHAZI FORMATLAYINIZ. *#7370#
    RP-Lite+ Programının formattan sonra çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz!
    Formattan sonra Telefon hafızasındaki boş alan 76MB olucak!
    GÜLE GÜLE KULLANIN
  • quote:

Orijinalden alıntı: biroltr

quote:

@biroltr

Yüklediğin yazılım ile şuanki arasında ki fark (Hack üzerinde değişiklik yaptım)
    - 1-2mb Telefon hafızasında ek yer açıldı.
    - "RP-Lite+" Programı artık format atsanda telefonuna kurulu geliyor! Yeni yazılım atana kadar telefonun hackli özgürce format atabilirsin sorun olmaz.
    - "RP-Lite+" Programı E:\Patches klasöründen artık yamalarını okuyacak ve dışardan telefona yama eklenip kaldırılabiliyor
    - Açılış Ekranında Mavi nokia yazısını kaldırdım yeni bir açılış resmi ekledim.
    Bu kadar yapılan değişiklik bu.

Tek DEZAVANTAJı var. "RP-Lite+" için auto yama çalıştırma işlemi gerçekleştirilmiyor sorun çıkardı telefon formattan sonra göçüyordu açılmıyordu! mecburen o özelliği pasifleştirdim. Sen yamaları otomatik başlatabilirsin şuan elindeki yazılımla Ancak Bu yazılımda her telefon kapanıp açıldığınıda ele aktifleştirmek gerek.

O halde pek de değecek gibi birşey değil gibi Yani 1-2 Mb.'ın dışında yapmaya değer gibi durmuyor, yanlış mıyım bilmiyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: sduman

biroltr kardeş formattan sonra RP-Lite+ Programının aktif ettim yok silinmiş birde formattan sonra yuklenicek programlar sertifika hatası veriyor phton pack ondan sonraki anlamadım ne yapmamlazım

ÖNEMLİ-4
    KURULUM BİTİNCE HİÇ BİR İŞLEM YAPMADAN İLK BAŞTA CİHAZI FORMATLAYINIZ. *#7370#
    RP-Lite+ Programının formattan sonra çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz!
    Formattan sonra Telefon hafızasındaki boş alan 76MB olucak!
    GÜLE GÜLE KULLANIN

Formatan sonra RP-Lite Silinmemesi lazım bu son eklenen yazılımı yüklediğinden eminmisin?
    http://hotfile.com/dl/34428322/9afccee/5800_v40_FrimwareVePatches.rar.html

Bunu indir yeni yazılımla beraber içinde "Patches" adında klasör var bunu hafiza kartına atmazsan RP-Lite Çalışmaz.

24.03.2010 eklediğim Yeni yazılımı yüklediyseniz açılış ekranınız Aşağıdaki gibi olmalı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroltr -- 26 Mart 2010; 3:09:34 >

• Logo güzel olmuş merak ediyordum nasıl olmuş diye ama beğendim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Visam Lord

Logo güzel olmuş merak ediyordum nasıl olmuş diye ama beğendim

Sade ve güzel oldu 3 Rengide barındırsın die Kırmızı mavi ve Siyah kullandım. Maviye ağırlık verdim Kendi cihazım mavi olduğu için

• Valla dostum helal olsun gerçekten çok süper olmuş. Şimdi format attım,gerçekten çok hızlanmış.

quote:

- Flashlite v3.1.4.sisx (iyileştirilmiş en son sürüm Flashplayerdır) "TH"
    - java_runtime_2_0_2.sis (Java Program çalıştırıcı ana java yazılımının son sürümüdür) "TH"
    - Python S60 v2.0.0 (Python Programlarını çalıştırmak için Python yazılım) "TH" (Ana yazılımdır ilk bu kurulmalı)
    - PYTHON_PACK.sis (Python yazılım yaması) "TH" (Python Ana yazılımdan sonra kurulmalı)
    - PYTHON_ULTRAPOWERMODULEPACK.sis (Python yazılımı için ek modul paketi) "TH" (Python yazılım yamasından sonra kurulmalı)
    - X-plore V.1.35 (Gelişmiş Dosya yönetici Programı Türkçe) "TH" (Hacksiz telefonlarda çalışmayabilir)
    X-plore V.1.35-Crack (Dosya yönetici programının Crack dosyası) "TH" (Hacksiz telefonlarda çalışmayabilir)

Yukarıdaki dediklerinizi sorunsuz kurduktan ve rompatcher içindeki yamaları akttifleştirdikten sonra karşılaştığım tek sorun var, null ve g-force programlarını yükledim ama malesef çalışmıyor. Programa simgesine tıklıyorum ama açlımıyor hiç bi şey. Sorun ne olabilir?

• quote:

Valla dostum helal olsun gerçekten çok süper olmuş. Şimdi format attım,gerçekten çok hızlanmış.

quote:

- Flashlite v3.1.4.sisx (iyileştirilmiş en son sürüm Flashplayerdır) "TH"
    - java_runtime_2_0_2.sis (Java Program çalıştırıcı ana java yazılımının son sürümüdür) "TH"
    - Python S60 v2.0.0 (Python Programlarını çalıştırmak için Python yazılım) "TH" (Ana yazılımdır ilk bu kurulmalı)
    - PYTHON_PACK.sis (Python yazılım yaması) "TH" (Python Ana yazılımdan sonra kurulmalı)
    - PYTHON_ULTRAPOWERMODULEPACK.sis (Python yazılımı için ek modul paketi) "TH" (Python yazılım yamasından sonra kurulmalı)
    - X-plore V.1.35 (Gelişmiş Dosya yönetici Programı Türkçe) "TH" (Hacksiz telefonlarda çalışmayabilir)
    X-plore V.1.35-Crack (Dosya yönetici programının Crack dosyası) "TH" (Hacksiz telefonlarda çalışmayabilir)

Yukarıdaki dediklerinizi sorunsuz kurduktan ve rompatcher içindeki yamaları akttifleştirdikten sonra karşılaştığım tek sorun var, null ve g-force programlarını yükledim ama malesef çalışmıyor. Programa simgesine tıklıyorum ama açlımıyor hiç bi şey. Sorun ne olabilir?

null ve g-force programını "Python" yazılımını kurduğun gibi telefon hafızasına kur. Python yazılımları aynı sürücü içindeyken çalışıyor. Nuldel programının birde küçük bir dosyası olması gerek onu ilgili yere atman gerek X-plorer programı yardımıyla.

• Tamam sorun benim bunları Hafıza kartına kurmamdan olmuş demekki. Birince sayfada sen de HF yada TH sına kurulabilir demişsin. Onu düzelt istersen. Tekrar teşekkürler herşey süper ve sorunsuz gidiyor..
  • Hotfile'dan indirdiğim dosyaları Rapids.hare'a yükledim. Hotfile'da hız sorunu yaşayan arkadaşlar buradan da çekebilirler.

http://rapids.hare.com/files/368160107/JAFSetup1.98.62.exe
    http://rapids.hare.com/files/368160110/RM-356_EMEA_40.0.005v12.0_5800.exe
    http://rapids.hare.com/files/368162480/5800_v40_FirmwareVePatches.rar
    http://rapids.hare.com/files/368166347/OGM_JAF_PKEY_Emulator-v5.rar

* "rapids" ve "hare" arasındaki "."yı kaldırınız.

• quote:

O halde pek de değecek gibi birşey değil gibi Yani 1-2 Mb.'ın dışında yapmaya değer gibi durmuyor, yanlış mıyım bilmiyorum?

Sen bilirsin. Ben format atmam sorunda çıkmaz telefonumda çok fazla programda yüklemiyorum diyorsan format atarsamda yeniden yazılım kurabilirm dersen kalabilir o yazılımda sonuçta aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcemen

Programı yüklemedim ama süper görünüyor.Musait olduğumda hemen bu versiyonu atmak istiyorum.
    Helal olusun sana biroltr kardeşim...
    Emeklerin için çok saol...

Sende sağol.

Vakit bulursan yedeklerini al ve kur biran önce şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguryes

Çok yararlı bir başlık ve çok iyi bir anlatım.Teşekkürler

Sende Soğlasın...
    ince ayrıntısına kadar anlattım daha bunları okuyupta takılıp sorun çıkmaz heralde bi yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: auzun99
    bunuda yükledim bakalım bu şimdilik daha stabil geldi bana birde açılış ve kapanıştaki nokia yazısı yerine gelen yazı güzel olmuş

Son yazılımın Hafızasında düzenleme yaptım diğerini yüklediyseniz onunla arasında çok az bir hız farkı var format atınca zaten yeni yazılım yüklemesinden sonra oluşan bellekte kalan 1-2mb dosyayıda siliyor bellek rahatlıyor. Güle güle kullanın. Açılış resmi NET kapanış resminide PUSLU olarak farklı bir resim kullandım güzel oldu diye düşünüyorum.
    Sonradan açılış ve kapanış resmi malesef değiştirilemiyor!
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.