Şimdi Ara

5800v40 Kurulumu [04.04.2010]|Resimli Anlatım| Format|Hack&Modfiye| (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.132
Cevap
0
Favori
73.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstad şuan bir sorun yaşıyorum. Sorun şu. Ben eski hackli telin backup ini almıştım. Bugün senin yeni hackli versiyonuna oradan rehbe takvim yer imlerini aktaracaktım bir de yanlışlıkla ayarlarıda işaretlermişim. Yani eski telin backup ından rehber+ takvim+yerimleri ve ayarlar senin hackin üstüne atıldı. Sanırım ayarları atmamdan dolayı bir sorun oluştu ve tel açılmıyor şimdi. Hafıza kartını çıkarmam gerkiyor. Şimdi onca program vs kurdum çok üşeniiyorum yeniden kurmaya, bu durumun bir çözümü var mıdır? Silebileceğim bir dosya vs? Onu silince telin açılmasını sağlayacağım bir şey?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tibet53

Üstad şuan bir sorun yaşıyorum. Sorun şu. Ben eski hackli telin backup ini almıştım. Bugün senin yeni hackli versiyonuna oradan rehbe takvim yer imlerini aktaracaktım bir de yanlışlıkla ayarlarıda işaretlermişim. Yani eski telin backup ından rehber+ takvim+yerimleri ve ayarlar senin hackin üstüne atıldı. Sanırım ayarları atmamdan dolayı bir sorun oluştu ve tel açılmıyor şimdi. Hafıza kartını çıkarmam gerkiyor. Şimdi onca program vs kurdum çok üşeniiyorum yeniden kurmaya, bu durumun bir çözümü var mıdır? Silebileceğim bir dosya vs? Onu silince telin açılmasını sağlayacağım bir şey?

Eski ayarların telefon üzerinde uyumsuzluk göstermiştir. Çünkü bu son yazılımda sistem dosya düzeni eskiye göre değişik. Eski dosylar ve yeni dosyalar çakışınca kitlenmeye yol açmıştır. Hafıza kartına formatta atmadıysan onun içerisindeki eski program dosyalarıda sorun çıkaracaktır. Konuda bahsi geçen işlemleri eksik yapmışsınız demektir buda telefonun düzgün çalışmasına engel olucak. Temiz bir kurulum için telefona ve hafıza kartına format atarak yazılım kurun. Daha sonra dışarıdan telefona REHBER,Media dosyaları,Ajanda Bilgisi, atabilirsiniz bunun dışıda attığınız herşey sorun olur.

eski telefonun ayarları tamamiyle c:\pritave içine yazılmış ve o kısımda eklenenleri bulup silmek çok problemli bir durum imkanı yok ayıklanmaz ve yanlış bişe silersen telefon açılmıyacaktır. Baştan temiz kurulum yapın ileride daha büyük sorunlar yaşamaktansa temiz kuruluma katlanman şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: biroltr

quote:

Orijinalden alıntı: kompetan

O halde pek de değecek gibi birşey değil gibi Yani 1-2 Mb.'ın dışında yapmaya değer gibi durmuyor, yanlış mıyım bilmiyorum?

Sen bilirsin. Ben format atmam sorunda çıkmaz telefonumda çok fazla programda yüklemiyorum diyorsan format atarsamda yeniden yazılım kurabilirm dersen kalabilir o yazılımda sonuçta aynı.

Teşekkür ederim, şimdilik kurmayayım madem. İlerde kaydadeğer değişiklikler olursa o zaman bakarız.

Ayrıca bir ricam olacak hepimiz için, başıma geldiği için bir iki diyalogla seninle, değişiklik yaptığın, zaman o ilk mesajında, bence en üste değişiklikten önceki tarihle değişiklik yaptığın tarihi yazıp aradaki farkları da yazarsan harika olur. Böylece kim ne zaman ki güncellemeyi yapmış, değişiklikten sonra yüklemeye karar verme açısından falan da burada kirlilik yaratmamış oluruz.

• ilk çıkarttığınıda kurdum telefona son çıkarttığın güncel olanıda şimdi kurdum arkadaşım eline sağlık çok güzel olmuş ancak bir sorunum vartelefonu sessiz modunu aldığım zaman titreşim açıkken biri aradığında titremiyor telefon.orjinal versiyonu kullanırken böyle bir sorunum yoktu bu hackli versiyonları kurunca oldu.gerçi çözüm buldum sessizdeyken zil sesini kapatıp zil türünü sessizden zile getirince telefon titriyor ama çok kesik kesik titriyor eskiden böyle değildi sankisadece bendemi bölyle acaba?bunu deneyebilirmisin acaba sessize alınca telefon titriyormu?titriyorsa bende ne gibi bir hata oluştu acababunun dışında çok güzel olmuş eline sağlık

• Sayın biroltr, yazılımınızı harfiyen anlattıklarınızı uygulayarak sorunsuz biçimde yükledim. Gerçekten harika bir iş çıkarmışsınız. Telefon adeta yeniden doğdu :) Sadece birkaç ayar ve program kurumlarından sonra gözlemlerimi yazarım. Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.arslan -- 26 Mart 2010; 21:29:49 >
  • biroltr yok bunu yüklemedim şimdi denicem teşekkurler
  • biroltr kardeş tamam oldu artık silinmiyor RP-Lite+ birde nokia maps tm olarak nasıl kullanılıyor harita açılması için internete bağlımı olması lazım yada rota hesaplanıyor diyor sinyal varken sonra hesaplanamadı hata veriyor gerçi şimdi yüklemedim ama bir daha denicem orjinal versiyonda böyle sorun olmuyordu rahat kullanıyorm şimdi anlamadım güncellemesinide yaptım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkurler [logo güzel olmuş ]
  • birol bir kaç gündür kullanıyorum eline sağlık gerçekten çok süper olmus.eskiden garmin ile 2-3 dakkada bağlanırken şimdi bu süre 5 sn :)) Bu işin sonu yok biliyorsun bende cok meraklıyım bu konuda ama vaktim olmadığı için uğraşamıyorum.Birşey soracağım.
    1. Ana ekrandaki rehber çubuğu varya onun altındada 4 tane kısayol var.Bu rehber temasında hem rehber teması hemde 6 icon eklemek mümkünmü.iconlar çok büyük olduğundan cok dandik duruyor 6 olsa daha güzel olurdu.Hatta hem rehber hemde omnia tuşları varya altta 4 tane daha süper olurdu...
    2. bu hani Xpress Music yazısının yanındaki kısayol tuşu varya ona basınca müzik görüntü video web vs. çıkıyor bunları değiştirmek ev ekranı kısayollarında olduğu gibi istediğimizi atamak mümkün mü??

çok teşekkürler. tekrar söylüyorum ellerine sağlık çok güzel olmuş...
  • ellerine sssaaağğğlllıııııkkkkk
  • daha önce modifiyesiz olarak aynı program ile v40 yüklemesi yapmıştım , ancak nemesis ile pro.code değişip update ettiğimdeki halinden fazlaca pil tüketmeye başlamıştı.. bir umut bunu denedim. ancak kurulumun ardında şarjda bir düşüş olmamasına rağmen şu an henüz 11 saat geçmesine rağmen tam şarjlı telefon tek kademe şarjda.. dediğiniz gibi tam deşarj olup kapandıktan sonra. kapalı halde 2 saat tam şarj olmasını bekleyip deneyeceğim.. umarım çare olur.. en büyük sıkıntım pil şu an itibariyle.belki bu tam deşarj ve tam şarj ile telefon pili kalibre ediyordur.. çünki şarj göstergeside v40 tan sonra tam mantıklı işlemiyordu..

diğer taraftan modifiyeli haliyle telefona baya baya canlandı.. belki temiz formatın üzerimize etkisidir diye çok abarmamaya çalışsamda hissedilir derecede program açılışları menü geçişleri hızlandı gibi. telefon hafızasında açılan ekstra alan bile bu işlem için başlı başına sebebimiz olabilir :)

dikkatimi çeken communities adlı nokianın orjinal programı ad değişmiş olarak ( sildiğim için aklımda değil) aynı logoyla karşımıza çıkıyor ve programı çalıştırdığımda bi kaç parola korumasız faceebook hesabı dikkatimi çekti birini açıp online olduğumda şaşırdım.. hesap kiminse baya bi mesaj fln vardı.. kapatıp hesapları silmeye çalıştığımda program yanıt vewrmedi bende kaldırdım. kullanıcak arkadaşlara tavsiye communities programını ( adı değişmiş ancak logosundan tanırsını) kaldırıp tekrar kurun.. bir bit yeniği var gibime geliyor.. modifiyenin ilk sahibinin bir süpriziyle karşılaşmak olası.

bir sıkıntıda patches aktif olduğu halde spedometer adlı program " sertifika tarafından kısıtlanıyor uyarısı veriyor ve phyton ekstra yamaları kurulamıyor.. acaba sorun ne olabilir..

son söz olarak küçük aksilikler haricinde tatmin edici sonuç veren çalışmanız için teşekkür ederim elinize sağlık..

• bence pilin şarjla falan alakası yok tam doldurduktan sonra yine az gidiyorsa ki öyle bu telefona yapılan hızlandırmaların sonucundadır.bunun bi çaresi yapılan menu hızlandırmalarının vb. iptalidir.
  • benim orjinal servisinde v40.0.005 yapılarak geldi..

benim sorum bu yapılan versiyonda bendekinden farklı/fazla ne var? Yada ben ne yaparsam cihazımı daha etkin kullanırım
  • şuanda yapılan ince ayarlarla telefon daha çok şarj götürüyor.mesala gps için 3 anten birden calışıyor eskiden 1 taneydi.radyo aynı keza.işte bunun gibi şeyler.
    Yapılacak bişey yok ya bu nimetlerden yararlanacaksın yada orjinale döneceksin
  • bir önceki hackli versiyonunda gps hemen bağlanırken şimdikinde (24.03.2010 tarihli olan) daha bir türlü gps bağlanamadın bunu bir türlü anlamış değilim acaba bir gps ayarı falan varda ben mi bilmiyorum
  • türkçe dışındaki bütün diller silindi ama ben ingilizceyi geri istiorm mesajlarda kolaylık oluyor nasıl yüklicem geri ??
  • bu hack yöntemini uyguladım ama şimdi hiç memnun değilim. hatta ev arkadaşım da yaptı o da memnun değil. bunu eski orjinal v40a nasıl döndürebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk_murat

bu hack yöntemini uyguladım ama şimdi hiç memnun değilim. hatta ev arkadaşım da yaptı o da memnun değil. bunu eski orjinal v40a nasıl döndürebiliriz?

Hocam neden menun değilsiniz?
  • gps hızlanacak dendi ama bi değişiklik göremedik hatta daha yavaş buluyor uyduları, şarjı çokda az gidiyor, bazı yerler ingilizce oldu ve ufak tefek yavaşlamalarda oldu telde
  • @bjk_murat

Yorumunuz için teşekkürler
  • Arkadaşlar ben daha ilk adımda tökezledim. Windows 7 64 bit kullanıyorum ve sisteme OGM JAF FULL PKEY Emulator v5 i kuramadım yüklenirken iki hata verdi ve şimdi çalışmıyor, telefona da format atmış bulundum yardımcı olursanız sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.