Şimdi Ara

55' 4k TV ve 130 cm izleme mesafesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Sizce bu mesafeye 55" fazlamı gelir?

• 55 inç televizyon ile 4K yayınları 1,59 m (159 cm) mesafeden seyredebilirsiniz. Yani 55 inç fazla gelir.

Kaynak: http://www.teknotalk.com/ideal-tv-izleme-mesafesi-ne-kadar-olmali-34830/

4K destekli televizyonlar 40 inçten başlıyor. 4K yayınları izlemek için 40 inç televizyon alırsanız 116 cm mesafeden, 43 inç televizyon alırsanız 125 cm mesafeden seyredersiniz. 130 cm mesafeden 4K yayınları izlemek için 45 inç televizyon yeterlidir diyeceğim fakat piyasada 45 inç televizyon yok. Daha büyük televizyonlar ise izleme mesafenize göre fazla gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleEinstein -- 23 Şubat 2017; 15:47:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• O zaman 120 ekran birşey alsam bana yeterli olur herhalde.
  • majesthion kullanıcısına yanıt
    Maksimum izleme mesafenizi paylaşabilirseniz bu konuda size daha iyi yardımcı olurum.

Maksimum izleme mesafesi : Odanın en arka tarafına oturduğunuzda TV ile sizin arasında oluşan izleme mesafesi

• o tv lerin mağazada küçücük durduğuna bakmayın . 55 değil o mesafeye 42 bile fazla . göz ağrısından duramazsınız o kadar büyük tv ile . trt 4k dışında 4k yayın yok ve yıllarca olmayacak da . torrentten indirme olanağı kalmadı gibi bişey . 4k bluray oynatıcı fiyatları muhtemelen 1000 liradan fazladır . tek bir film 200 lira civarı . youtube dan izlemek için kotanız da yetmez hızınız da . bu şartlar altında 4k tv yi ne yapacaksınız . 55 inch olanını ne yapacaksınız .
  • Playstation Pro. Netflix. Bilgisayarı bağlayıp oyun oynamak. Daha saymama gerek varmı. Bu dakkadan sonra 1080p televizyon alıp ne yapıcam ki? Normal TV falan zaten izlemiyorum trt falan umrumda değil yani zaten Türkiye nin Dünyaya uyum sağlamasını beklersek işimiz iş. Arada HDR film alıp şimdilik bluray playerım olmasa bile ps4 pro ile izlemeyi düşünüyorum. Amazonda 70-80 lira civarına hdr bluray film alınabiliyor. Ayriyetten torrent indirme olanağı her zaman var ve devam edecek.

İzleme mesafem alacağım televizyonun duvar aparatı ile 10 cm öne cıkacağını hesaplarsam maximum 135 CM. Şuan kullandığım monitör 27" normalden biraz büyük ekran kullanmaya alışkınım. O yüzden bana 48 falan uygun olur diye düşünüyorum. Salonda Samsung TV miz var. Işık sızmasıyla geldi televizyon. 1 hafta içinde teknik servis gelip tamirini yaptı üstüne +1 garanti eklediler. Tabi ilk baş bize direk değişim seçeneğide verdiler ama +1 garanti için tamiri seçtik. Yani Samsung un teknik servisinden memnun kaldık tv de güzel. Sizce bu alacağım televizyonu Samsung mu almalıyım LG mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 24 Şubat 2017; 10:11:28 >

• 48 inç televizyonlara bakabilirsiniz fakat mağazalarda 48 inç olup 4K destekleyen televizyon sayısı çok az.

49-50 inç televizyonlara bakmanızı önereceğim fakat bu televizyonlar izleme mesafenize göre biraz fazla gelir. 49 inç televizyon alırsanız 142 cm mesafeden, 50 inç televizyon alırsanız 145 cm mesafeden 4K yayınları seyredersiniz. Ya da 43 inçlik televizyonlara bakabilirsiniz.

@majesthion

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    16 m2 için en ideal LCD tv boyutu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şuan 60 cm den 27" monitör kullanıyorum. Daha büyüğünü almayı bile planlıyorum. 109 ekran ufak gelir. Bu tarz uzaklık hesaplayan sitelere baktığım zaman bana ideal boyutun 46" olduğu söylüyor hepsi. O boyutta tv yok sanırım bizim buralarda.
  • Kafamdaki proje şu şekilde. Alacağım kanepe ve duvar aparatının yaptığı çıkıntı + tv kalınlığı. Bana tam mesafeyi verecek.

55' 4k TV ve 130 cm izleme mesafesi.
    Aynen öyle, normalde 46 inç televizyon yeterli olurdu fakat ileride daha büyük televizyonlara yöneleceğiniz için (konu başlığı bunu destekler yönünde) 50 inç televizyon almanızı öneririm. Benim televizyon önerim ise Samsung 50KU7000. Mağazalarda 3000 TL'den satılıyor, bütçe sıkıntınız yoksa tercih edebilirsiniz. TV ile ilgili merak ettiğiniz sorularınız varsa veya başka bir TV almayı düşünüyorsanız bu konu size yardımcı olacaktır:

https://forum.donanimhaber.com/m_98334172/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleEinstein -- 24 Şubat 2017; 14:10:27 >
  • Bahsettiğiniz konuya bakmıştım geçen gün. Ama sanırım güncelliğini yitireli baya olmuş. Yani ana mesajdaki yazan şeyleri zaten çoğu kişi biliyor. HDR ile ilgili birşey yazılmamış benim kafamı kurcalayan olay o. Hepsinde farklı versiyonlar var yada firmalar kendilerince bir terim uydurmuşlar hdr için. Bunların arasında hangisini tercih etmek lazım. Birde hocam televizyonunuzdan memnunmusunuz. Işık sızması falan varmı.
    Bu televizyon için input lag değeri düşük deniliyor, ben de bu yüzden önermiştim. Bu televizyon modelini kullananlardan yardım almak isterseniz bu konu size yardımcı olacaktır:

https://forum.donanimhaber.com/m_118196436/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleEinstein -- 24 Şubat 2017; 14:51:7 >
  • Hocam birde size kullandığınız duvar aparatının televizyonunuzu ne kadar öne çıkarttığını sormak istiyorum. Attığınız konuyu inceliyorum.
    Ben televizyonumda duvar aparatı kullanmadım. Ayrıca 43 inç televizyon kullanıyorum, izleme mesafem 2-3 metre arası. Bence 43 inç televizyon izleme mesafenize göre o kadar da ufak sayılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleEinstein -- 24 Şubat 2017; 15:55:41 >
  • Hocam 50' , HDR desteği olan ve VA panelli 50uh635v öneririm size. 3 gün önce almıştım ben, bugün kargom geldi, yarın da kuruluma gelecekler. Ben 2600 tlye aldım şu an 3000 tl fiyatı fakat gece indirimlerini takip edin vatanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.