Şimdi Ara

53 gündür Vatan'ın servisinden ürünümü alamamam.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Süreç biraz yılan hikayesine döndü ama umarım bir yol gösterebilirsiniz bana.

6-7 Ay önce 4600 TL'e Vatan'dan aldığım toplama bilgisayar arıza yaptı. Arızası aşırı yük altında kapanmasıydı. Vatan'ın servisi DvD okuyucusu dahil olmak üzere tüm parçaları kendi markalarının servislerine yolladı. Uzun bir süreden sonra, parçaların çoğunun sıfırı yollanmış ve buna rağmen test edildiğinde sorunla karşılaşılmış. Hiç arayan bilgi veren yok tabi, ben gidip öğrendim işlemciyi tekrardan servise yollamışlar.
    Bir hafta sonra kendi önerdikleri işlemcinin o serisinde hata olduğunu ve para iadesinin yapıldığını söylediler. Arada çok büyük kur farkı olduğu için kullandığım işlemcinin bir düşük modelini almak istesem bile 80 TL üstüne fark ödemek zorundaydım, ödedim de.
    Yeni işlemciyle test edilmiş bu kez de farklı bir sorun olduğunu söylediler. Oradaki teknisyen anakart ve soğutucuyu servise yollayacağını söyledi.
    İşin kötü tarafı anakart geldiğinde sorun çözülmüş olacak mı diye sorduğum da ona bile kesin cevap veremiyorlar. Böyle kısır döngüye girdi. Sürekli parçalar gidip gidip geliyor.

Hiç arayan soran olmadığı için ben her gün arayıp dil döküyorum. Telefonda mağaza şefiyle görüştüm, bizzat yüz yüze mağaza müdürüyle görüştüm , müşteri hizmetlerini hiç demiyorum bile zaten adamlarla akraba olduk (hepsinden iğreniyorum orası ayrı ).

Dün ilçe kaymakamlığına gittim, ürün 2300 TL i geçtiği için İl Hakem Heyeti Başkanlığına gitmem söyledi. Orada da ürün 3600 TL'i geçtiği için adliyeye dilekçe verip direk dava etmem söylendi. ( Aslında ürün toplama olduğu için parçaları tek tek şikayet edeceğimi söylesem durum değişir miydi bilmiyorum). Sorun çözülecekse adliyeye de dilekçe veririm ama işimiz davaya falan kalırsa o süreçler daha uzun diye biliyorum.

Ne yapmam gerekiyor öyle ortada kaldım. Akışına bıraksam 1 seneye anca hallolur. Şu işten bir kurtulsam Vatan'ın kapısından geçmeyeceğim.

• Dava aç ödediğin bedelin faiziyle iadesini talep et dava tarihinden itibaren hukme kadar işleyen faiziyle ödemek zorunda kalir vatan. Araya zaman girer ama pişman etmiş olursun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parça parça da heyette şikayet edebilirsin ama öyle de her parça bilirkişi incelemesine gidecek, sıkıntılı olabilir

• Tuketici mahkemesine başvurabilirsiniz. Karşı taraf tacir oldugu ve dava konusu urun davalı uhdesinde bulunduğundan avans faiz de talep edebilirsiniz. Mahkemece urun üzerinde inceleme yapılarak uzman bilirkişi tarafından rapor alınır. Hakim de hukuki değerlendirmesini yaparak karar verir. Dava süresince 500-600 gibi bir masraf çıkar. Karar Lehe olursa geri alırsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.