26 Haziran 2024 tarihinde satıcısı Hepsiburada olan Qcy Ailybuds Lite Enc Gürültü Engelleme Bluetooth 5.3 Kablosuz kulaklık siyah adlı ürünü 601,26 lira karşılığında satın aldım. Yürüyüş sporu yapacağımdan dolayı ürünün özellikler kısmında ter ile ilgili açıklamaya baktım. Ürünün açıklama kısmında suya/tere dayanıklığı kısmında EVET ibaresi vardı. Eylül ayında sol kulaklık şarj almamaya başladı. Bunun üzerine hepsiburada üzerinden ürünü teknik servise gönderdim. Teknik servis whatsapp üzerinde aşağıdaki resmi göndererek üründe SIVI teması olduğunu beyan edip garanti kapsamında olmadığına karar verdiğini bildirdi. Bana gönderdikleri resimlerden anlaşılacağı üzere SIVI teması dedikleri şey aslında TER. Gönderdiğim görselde aynı zamanda suya/tere dayanıklığı kısmında EVET ibaresi de var, ama ondan bahsetmiyor. SIVI TEMASI gibi genel bir terim kullanıyor. Ürün linki aşağıdadır ve halen sayfanın alt kısmında SUYA/TERE DAYANIKLI : EVET ibaresi bulunmaktadır.
Tüketici Hakem Heyetine başvurum, aldatıcı ve yanıltıcı ürün açıklamasından dolayı. Bakalım ne olacak. Tüketici Hakem Heyetine başvurum olumlu ya da olumsuz sonuçlandığı gün hepsiburada ile bağlarımı koparacağım. Spor yaparken terlememeye çalışın. Teselli aramıyorum, sadece bilgilendirme amacıyla yazıyorum. |
Bildirim