Şimdi Ara

50cc scooter basıma bela oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Suan elimde 50cc bir scooter var arada kullanıyordum ama artık cok ihtiyacım oldu. Abd de bulunduğumdan markası tao tao diye geçen bir marka burada en fazla bu satılıyor. Tamirciye gitmeden burdan sormak istedim, tamirciler burada motor fiyatı istiyor resmen tamire.

Sorunlarına gelicek olursak

1) motor günün ilk çalıstırmasında 2-3 dk uğraştırıyor beni. Ama çalısıyor günün ilerliyen vakitlerinde bir sıkıntı yok ama 5-6 saatlik çalısmama sonrası yine aynı sorun oluyor.

2) 30km de bir motor gaz yemiyor, 30km gidiyorum bir anda gaz yemiyor sağa çekiyorum istop ediyor. 1-2dk bekliyorum soğuması için sonra hemen marş alıyor bi 30km daha gidiyorum. Belli aralıklar ile mola vererek yol alırsam sorun olmuyor ama sonucta zaman uzuyor.

3) çok nadirde olsa ışıklarda istop ediyor

Karbüratör sorunu diye düşündüm ama cesaret edip açmadım. Tam sorunu anlarsam açıp bakıcam. Sizce sorun nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 17 Haziran 2019; 10:34:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

En kolayı sanırım bujiden başlamak. Eğer düküman veya video varsa izleyerek buji değiştirilebilir ama kalbürator ayarı yapmak zor.
  • Çalışmama sorunu bendede vardı. 16mm karbüratörü söküp aliexpressten sadece birkaç dolara aldığım 19mm karbüratör ve emme manifoldunu değiştirip güzelde bi hava ayarı çektim şimdi soğuk sıcak bana mısın demiyo hertürlü tek marş.

30kmde bi gaz yememesi problemi ; Burada belli ki karbüratörün boğuluyor ve 1 2 dk içindeki taşan benzinin tahliye olup temizlenmesini bekliyorsun.

Üstteki arkadaşın dediği buji sorununda olma ihtimali var ucuz ve basit bişey değiştir gitsin. İridyum buji takarsan kendi kendini temizler güzel olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.