Şimdi Ara

500LÜK BANKNOT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
1.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen bi emanet para aldim birine iletmek için 9000 lira bile değildi 8800dü sanırım neyse para bildiğin 1 tomar yahu cuzdana falan sığmadı katladim cebime koydum

Alim gücüne bakıyorsun dandik bi giris seviyesi telefon bile alamiyor ama kullanimi çok zor

100 200 liranın hiçbir hükmü kalmadı artık 500lük gelmek zorunda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ne 500'ü abi 5 bin TL'lik banknot ile 20 TL'lik metalik para çıkmış olması gerekiyodu ama bilerek çıkarmıyolar çünkü:

1- yeni para çıkartmadıklarında sanki herşey eskisi gibiymiş de dükkanlar fahiş zam yapıyomuş gibi algı oluşuyor cahil halkta.
    2- ayrıca, nakiti bitirip herkesi dijitale geçirme amacına da hizmet ediyo yeni para çıkarmamak.

eskiden 50 kuruşa su 1 liraya maydonoz alıyoduk. şuanda su 10 TL maydonoz 18 TL. yani eski 50 kuruş yerine şuanda 10 TL'lik madeni para olmalı. eski 1 TL yerine de şuanda 20 TL'lik madeni para olmalı.
    Sana 5 yil once sizi evinize kapatacaklar asisiz sehirler arasi seyahat edemeyeceksiniz deseler inanirmiydin? Ben yillardir inatla 500-1000TL nin basilmadigini goruyorum. Bunun sebebi insanlari biktirip dijital paraya gecisi hizlandirmak ve bu sebeplede yuksek banknotlarin cikmasini artik beklemiyorum. Kartla para cekemeyenlerede bir kolaylik dusunurler kartla. 2030 yilinda zaten tum dunyada dijital paraya gecilmis olacak.

Olmaz demeyin, son birkac yilda yasadiklarimizi bir dusunun. Hersey olur.
  • o değil de ilk defa bir mesajında omg yazmaman şaşırttı...

• 500
    1000
    5000
    10000

Banknotları ivedilikle ihtiyaç olmuştur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Gerek yoksa niye yazayım omg

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ne 500'ü abi 5 bin TL'lik banknot ile 20 TL'lik metalik para çıkmış olması gerekiyodu ama bilerek çıkarmıyolar çünkü:

1- yeni para çıkartmadıklarında sanki herşey eskisi gibiymiş de dükkanlar fahiş zam yapıyomuş gibi algı oluşuyor cahil halkta.
    2- ayrıca, nakiti bitirip herkesi dijitale geçirme amacına da hizmet ediyo yeni para çıkarmamak.

eskiden 50 kuruşa su 1 liraya maydonoz alıyoduk. şuanda su 10 TL maydonoz 18 TL. yani eski 50 kuruş yerine şuanda 10 TL'lik madeni para olmalı. eski 1 TL yerine de şuanda 20 TL'lik madeni para olmalı.

• quote:

8800 para bildiğin 1 tomar yahu cuzdana falan sığmadı katladim cebime koydum

90'larda babam maaşını nakit çekip geldiğinde 1 deste para ile geliyodu. şuanda 50 bin maaş alan birisi maaşını çekse 250 tane banknot ile gelecek

90'larda ve 2000'lerde en yüksek meblalı banknotunu günlük hayatta doğru düzgün görmezdik bile, çünkü değeri çok büyüktü ve çoğu zaman kullanmaya gerek olmuyodu. şuanda en yüksek meblalı banknotumuz olan 200 TL ile çoğu yerde tek kişi yemek yiyemiyosun.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

90ların gözünü seveyim. Ekonomik olarak bu günler gibi zamanlar çok olurdu ama hiç değilse adil bir devlet düzeni vardı. Gerektiği zaman parasını basar neyse her şeyi çıplaklığı ile ortaya koyardı. MB dediğin zaman gözünde saygın bir kurum canlanırdı. Şimdi herkes tek bir kişinin ayak yıkayıcısı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

aynen çok haklısın

Madeni

25 kuruş (50 lira madeni para tedavüle girince tedavülden kalkacak)

50 kuruş

1 lira

5 lira

10 lira

20 lira

50 lira (basıma hazır tedavüle girmemiş)

Banknot

50 lira (50 lira madeni tedavüle girince kalkacak)

100 lira

200 lira

500 lira

1000 lira

2000 lira (2500 de olabilir)

5000 lira (50 lira banknot tedavülden kalkınca tedavüle girecek basıma hazır)

şeklinde olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6E4D667 -- 20 Nisan 2024; 22:21:20 >
  • Sıradan bir emekilinin eline bankamatikten 10.000 lik ve 5.000 lik olarak 2 tane kağıt para verdiğini düşünsene  

Bırak yerel seçimleri o emekliler kainatı bile kaybettirir asrın liderine  

• atmler bile artık 5-10 tl falan vermiyor

1000 ve hatta 2500 tl gibi banknotlar gerekli 5000 tl bile olabilir

enflasyona bakmak lazım

• 10tl'lik madeni para da lazım. 10tl = 1tl oldu, 5tl ise 50 kuruş niyetine kullanılıyor.

• 2025 de çikar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 500 luk cikarmama altinda Dijital paraya gecisi kolayca kabul ettirmek yatiyor. Yoksa Ulkenin en yuksek parasinin 10€ bile etmemesinin baska aciklamasi olamaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

Seçimler yatıyordu seçimler biteli 1 ay olmadı çok çok 1ay daha ondan sonra seve seve basacaklar. Neyin dijitali? daha banka kartı kullanarak atmden para çekemeyen insanlar var. 200 lirayı basmak için 25 30 lira para harcanıyor 5 lira ve 10 lira artık basılmıyor. 5 lira basmak için 10 lira harcanıyor. Sonuç ne olacak sanıyorsunuz.

Dün öğlen pilav kuzu güveç sütlaç yedim yol üzeri bir lokantada 280 tl 😅

• Hatchway kullanıcısına yanıt

Afiyet olsun doydun ve güzelse ucuza doyurmuşsun karnını

• Eh işte akşama kadar idare etti

• Cünkü küreselciler bunu istemiyor nakit parayi ortadan kaldirip halki tamamen kontrol etmek icin dijital paraya gecisi hizlandirmak istiyorlar

• yakup13 kullanıcısına yanıt
    bazı bankaların ATM'leri sadece 50-100-200 veriyolar. 10 ya da 20 TL'yi taşımakla bile uğraşmıyo adamlar. hem neden uğraşsınlar ki zaten.

• Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt

bu hikayelere inanmanız bir tarafa bu planın türkiye gibi bir ülkeden başladığına devam ettiğine ya da bir parçası olduğuna ikna olmak

anlayacağın şekilde ifade edeyim illuminati dolar kredisi versin diye mb başkanı, maliye bakanı 1000 takla attı dönüp bakmadı rokfeller rotşilt

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.