Şimdi Ara

5000 TL Sistem önerisi yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu sistemi almayı düşünüyorum.
    Full oyun için bir sistem olmayacak grafik tasarım ve web programlama yapıyorum. Photoshopta büyük dosyalarla çalıştıgımız oluyor o yüzden işlemci 4790k düşündüm. İlk etapta overclock yapmayacam o yüzden soğutucu eklemedim şimdilik ilerde alırız.

Monitör olarak seçtiğim monitörün tepki süresi biliyorum çok fazla ama renklerde önemli benim için ayrıca pivot özelliği kesinlikle olması lazım bu özelliklerde IPS panel monitör tavsiyelerinize her türlü açığım.

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

1- MSI Z97A GAMING 7 Z97 LGA 1150 DDR3-3300(OC) MHz Anakart
    2- INTEL Core i7-4790K 4 GHz LGA1150 İşlemci
    3- MSI GTX970 GAMING Geforce GTX 970 4GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
    4- G.SKILL RipjawsX (F3-12800CL9D-8GBXL) 8 GB Dual KIT (2x4GB) DDR3-1600MHz CL9
    5- SEAGATE Barracuda ST1000DM003 3.5" 1 TB 7200Rpm SATA Hard Disk Drive
    6- Samsung 850 EVO 120 GB Solid State Drive
    7- SEASONIC (SEA-M12II-620) 620W 80 Plus Bronze 12 cm Fan Güç Kaynağı
    8- Zalman Z11 NEO Mid Tower Kasa/Siyah
    9- DELL UltraSharp U2414H 23.8" 1920x1080 8ms Full HD Siyah LED Monitör

Toplam : 5061 TL tutuyor.

MSI+Intel kampanyasıyla 4926 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncdtkrts -- 22 Haziran 2015; 15:15:48 >

• 200TL fark ile, şu şekilde bir sistem çıkardım...

- 250gb ssd (120/128gb'a düşürülebilir)
    - 16gb ram (fiyatı düşürmek için 8gb yapılabilir)

http://www.eksenbilgisayar.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 22 Haziran 2015; 15:39:14 >

• ncdtkrts kullanıcısına yanıt
    Sistem güzel ancak ucuz da olsa soğutucu ekleyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginiz için teşekkür ederim.
    Hocam zaten seçtiğimiz parçalar neredeyse aynı :) Sadece anakartta neden onu yazdınız MSI Z97A ihtiyacımızı karşılamaz mı ?

Kasa olarak ZALMAN Z11 Neo'yu cok beğeniyorum ve onda kararlıyım.
    120 GB SSD ve 8 GB ram yeterli olacaktır.

Son olarak 100ME ile Gaming 4G 'nin farkıda neredeyse yok. Arka backplate hariç yanlışsam düzeltin lütfen.
    Varsa monitör tavsiyeniz onlarıda görmek isterim.

@HiqhVoltage İlk etapta stok fanın yeterli olacağını düşünüyorum kullandıktan sonra sıcaklık değerlerine göre iyi bir soğutucu alarız.
  • Canavara dikkat et hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistem olabilir
  • Sistem güzel,giga g5 almanın faydasını oc yaparken göreceksin.Oc kabiliyeti daha yüksek bir anakart forumda konuları çoktur bakabilirsin.

Böyle güzel sisteme işlemciden dolayı soğutucu gerekir.Onu da eklersen baya sağlam olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 Bin TL Sistem Önerisi
    8 ay önce açıldı
    40.000 TL Hazır sistem önerisi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Stok fanı yeterli değil bu bilinen bir şey. İşlemci 4.4ghz'e çıkıyor ve ısınan bir işlemci. Hazır alırken ekle soğutucu, daha sonra takmak zor gelir.
  • Açıkcası MSI,Intel kampanyasından da yararlanmak istiyorum ayrıca. MSI'da USB 3.1'de mevcut.
    İşlemciye overclock yapılmasa bile çok ısınır mı ? Soğutucu şart mı diyorsunuz ? Hangi soğutucu önerirsiniz.
    Max 200-250 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncdtkrts -- 22 Haziran 2015; 17:58:57 >
  • Hyper 212 evo rahatlıkla işini görür
    Evet oc yapmasanız bile zaten oc'lu gibidir işlemci 4.4ghz'e turboyla çıktığı için otomatik. OC yapsanız da max. göreceğiniz değer 4.9ghz'dir o da en tepe sıvı soğutma - hava soğutmayla falan. Tabi işlemci yönünden de şanslı olmanız lazım. MSI z97 g7 iyi kart, giga z97x g5'de iyi ve 3 yıl garantili MSI'ın aksine. OC performansı olarak 95w tdp'li bu işlemcilerde fark görülmez bu iki kart arasında aslına bakarsanız. Fiyat olarak hangi kombinasyon uyguna gelirse öyle alın.

İşlemci soğutucusu olarak Noctua NH-U12S öneririm OC yapacaksanız. Sessiz ve çok performanslı bir soğutucudur.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5967

Bunun dışında stok halde kullanacaksanız Deep Cool Gammax iyi ve yeterlidir.
    http://www.ereyon.com.tr/urun/deep-cool-gammaxx-s40-islemci-fani.aspx

• Merhaba bende sistemi aynı nedenlerle toplamıştım. Askere gideceğimden dolayı satıyorum ikinci el düşünürsen bir göz at.
    İstemediğin parçaları çıkarabiliriz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_107075914/f_//tm.htm#107075914

0 ses 0 problem pcde sadece 8gb ram aşırı yüksek çözünürlükteki psd dosyalarında kasma yapabiliyor. Rahat çalışamıyorsun takviye lazım :)
    Kampanya için ise alabilirsin,hocanın söylediği noctua soğutucu alabilirsin kalitelidir,yeterli gelir.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Bende NOCTUA düşünüyorum açıkcası. Siz böyle diyince mecbur bunuda alacaz sanırım.
    NOCTUA NH-D14 daha iyi değil mi hocam. Stokta yok ama.
  • NOCTUA D14 hiçbir yerde yok ya. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncdtkrts -- 24 Haziran 2015; 18:13:11 >

4.952,76 TL
    www.vatanbilgisayar.com
  • Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar MSI GTX970 4G mi 100ME mi sizce hangisi daha mantıklı ?
  • GTX970 için ME evet daha iyi seçim olur, güncellenmiş üründür CW sorunu yok gibi bir şey sanırım.

Noctua olarak NH-U 14S'i de tercih edebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.