|
Kardeşim için FP, 20.000 TL’lik sistem tavsiyesi rica ediyoruz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Kardeşim için FP, 20.000 TL’lik sistem tavsiyesi rica ediyoruz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yukardaki sistemi öneriyorum. sadece ram'i 2x8 yerine 1x16gb olarak yaparsanız ileride ihtiyaç olursa ek ram takabilirsiniz. bir de cpu soğutucusu kule tipi soğutucu ile değiştirirseniz daha iyi olur. |
|
1. Sistem Dahili (entegre) Ekran kartlı İşlemci AMD : Ryzen 5 8600G . . . En Ucuzu Akakçe Anakart AMD : mATX, A620 yongalı . . . En Ucuzu Akakçe İşlemci Soğutucu ; İşlemci ile birlikte Bellek (DDR5) : 16GB (2x8GB) 5200/5600Mhz . . . En Ucuzu Akakçe SSD sabitdisk : PCI-e, 960GB-1TB . . . En Ucuzu Akakçe PSU'lu Kasa : Mini / Mid Tower, 400-500W . . . En Ucuzu Akakçe Ekran Kartı : Dahili (entegre), İleride ayrı bir ekran kartı ekleyebilirsiniz. ~ 450 $ civarı 2. Sistem Harici Ekran kartlı İşlemci AMD : Ryzen 5 5600 . . . En Ucuzu Akakçe Anakart AMD : DDR4, mATX, A520 veya B450 yongalı . . . En Ucuzu Akakçe İşlemci İntel : Core i3-13100F (4/8) . . . En Ucuzu Akakçe İşlemci Intel ; Core i5-12400F (6/12) . . . En Ucuzu Akakçe Anakart İntel : DDR4 mATX, H610 yongalı . . . En Ucuzu Akakçe İşlemci Soğutucu ; İşlemci ile birlikte Bellek (DDR4) : 16GB (2x8GB) 3200MHz . . . En Ucuzu Akakçe SSD sabitdisk : PCI-e, 960GB-1TB . . . En Ucuzu Akakçe PSU'lu Kasa : Mini / Mid Tower, 400-500W . . . En Ucuzu Akakçe Ekran Kartı ; RX 6500 XT 4GB (400W) . . . En Ucuzu Akakçe |
| _____________________________ |
|
İleride ihtiyaç olmazsa en kötü %20 performans kaybına değmez. |
|
Doğrudur. dual channel olayını nedense hiç düşünmemiştik. Görüşünüz için teşekkür ederim. Söylediğiniz çok mantıklı. |
|