Şimdi Ara

5000 Liraya Kadar Notebook Önerisi (Monster vb.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5000 liraya kadar notebook almak istiyorum. Aradığım özellikler:

Görenlerin "Oha" demeyeceği bir dış görünüş. Tabiki Zenbook veya Dell XPS kadar kibar olsun demiyorum ama alışılageldik oyun bilgisayarlarındaki kalınlığı, kabarık hoparlörleri de istemiyorum.

Oyun oynayacağım ama 5 yıl boyunca her oyunu ultra ayarda oynamak gibi bir isteğim yok tabiki. Ama en azından GTA V'i yüksek ayarlarda oynamak istiyorum O yüzden ekran kartı olarak en az GTX 960M ekran kartlı olsun diye düşünüyorum.

Kronik sorunları, özellikle de menteşe sorunu olmaması lazım çünkü uzun soluklu kullanmam gerekecek ve uzun bir süre değiştiremeyeceğim.

Şu anda aklımdaki modeller:

Monster Abra A5 V9.2 15.6" 1 TB HDD de ekletince 5015 lira oluyor. (GTX 1050Ti 15,6")

Abra A5 V9.1 15.6" 1 TB HDD ekletince 4.665 lira oluyor. (GTX 1050 15,6")

Abra A7 V7.1 17.3" 1 TB HDD ekletince 4.865 lira oluyor. (GTX 1050 17,3")

Kararsız kalmamdaki sebepler:

15.6" olan modeller daha taşınabilir, aynı zamanda 1366x768 çözünürlükte daha yüksek performansta oyun oynayınca görüntü yine keskin olur diye düşünüyorum.
    1050 ile 1050Ti olan modeller arasında anladığım kadarıyla 10-15 fps gibi bir fark oluyor. 1050Ti olanı düşünme sebebim ya almışken iyisi olsun klişesi galiba
    17.6" olanı ise Görsel İletişim Tasarımı öğrencisi olduğumdan ötürü, büyük ekranın daha çok işime yarayacağını düşünerek almak istiyorum. Ama 17.3" i tercih edersem hem 1050Ti'dan olacağım hem de oyunlarda 1920x1080 yerine 1366x768 çözünürlük tercih edersem görüntü biraz bozuk olacak hem de içim rahat etmeyecek
    Monster'dan bir çekincem de kasasının ve menteşelerinin hiç sağlam durmaması. Henüz ürün yorumlarında bu konuyla ilgili çok fazla şikayet görmedim ama bende bu şanssızlık varken kesin gelir benim elimde kırılır gibi duruyor

Bunların dışında diğer önerilerinizi de bekliyorum. Monster dışında aynı fiyat bandındaki ürünlerde genelde 9 serisi ekran kartı kullanılmış fakat yine de bildiğiniz fiyat performans açısından uygun bilgisayarları paylaşırsanız çok sevinirim.

Herkese teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakutukcu -- 7 Şubat 2017; 3:57:33 >

• Bence monster alma.Baska markalari dusun Asus Dell Msi gibi.Monster hakkinda cok fazla problem duydum asiri sogudum sahsen.
  • Hocam merhabalar. Bende Görsel İletişim Tasarımı öğrencisiyim 5 bin lira bütçeyle laptop arıyorum Takipteyim konuyu.
  • Bence de monster alma. MSI, DELL ya da en kötü asus al.
  • Asus da ROG modellerinde bile kaliteyi düşürmüş bence Asus'u da düşünmeyip MSI veya Dell bakın.
  • Kesinlikle Asus almanı öneririm, ürün ve kasa kalitesi ve servisi oldukça iyi.

http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=11408

INTEL i7-7700HQ, 16GB RAM, 256GB SSD + 1TB HDD, 15.6 Full HD, Nvidia GeForce GTX 1050 4GB, Windows 10
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam konuda sanırım bir karışıklık olmuş. Abra A5 V9.2 modeli ekran kartı GTX1050 Ti
    sen Abra A5 V9.1 modeline GTX1050 Ti yazmışsın.
    ayrıca Abra A5 V9.2 modelinde ekran IPS Mat LED Ekran. yani diğer iki makinenin de ekranlarından daha iyi bir ekrana sahip. istersen IPS vs TN videolarına göz gezdir. arada kalite anlamında büyük fark var.
  • daisundai D kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam düzelttim. Bilgilendirme için çok teşekkürler.

Şu an kullandığım bilgisayar da IPS değil ama görüntü gözüme kötü gelmiyor. Yine de araştıracağım tekrardan teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aynı fiyata 1050ti veriyor Monster. Sizce değmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakutukcu -- 7 Şubat 2017; 4:8:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgakutukcu kullanıcısına yanıt
    Monster dan yana kullan bence secimini. Estetik mi yoksa +10~15 fps mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus'un estetiği monster'ınkinden çok daha güzel ama dediğiniz gibi 1050ti daha iyi bir kart.
    Aslında geçen gün vatanda MSI Stealth serisini inceledim. Ya bir oyun bilgisayarı bu kadar mı güzel olur?
    Katlanınca bildiğiniz kitaba dönüşüyor bilgisayar
  • tolgakutukcu kullanıcısına yanıt
    Ah şu dolar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.