Şimdi Ara

5000+ fotoğraflı site kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    uzun süredir bir forum sayfam var. 6 yıldır kurulu. fakat herkese açık olmadığından ziyaretçim az. 2. olarak da sadece zevk için yaptığım bu siteyi para kazanacak bir site haline çevirmek istiyorum. elimde çok rahat 5000 tane fotoğraf var. bunlar tr plakalı lüks otomoibl fotoğrafları eski kasa maseratilerden bugatti veyroa kadar kendi çekimim olan fotoğraflar.
    sizden yardım istediğim veya fikirinizi sorduğum konu ise şu.
    Bu kadar fotoğrafı kategoriler halinde yüklemem gerek, başka insanlar üye olup yorum yazabilmeli fotoğraf yükleyebilmeli, fotoğrafalrı beğen puan ver fav. ekle fb de paylaş vb özellikleri olmalı, bloggerdaki gibi kolayca haber ekleyebileyim. Bunları yapabilmek için hangi platform kullanılmalı, nereye tasarım yaptırılmalı...
    böyle bir iş için ramazan ayı boyunca vakit ayırabilirim.
    örnek aldığım örnek siteler
    www.autogespot.com ---> bu site html mi hangi sistemle kodlanmış acaba
    500px.com
    bu siteler gibi özellikler barındırmasını istiyorum.
    böyle bir site için ne yapmalıyım nasıl başlamalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum. (daha önceden az çok html ile uğraştım.,photoshop biliyorum)

yardımcı olanlara teşekkürler

• Böyle bir site için örnek olarak verdiğiniz tasarım modelleri gayet uygun, lakin uygun bir host ayarlamanız veya kendi serverınızın sahibi olmanız şart gibi görünüyor.
    Birçok host modelinde fotoğraf barındırma hizmeti sözleşme dışı görünür, ayrıca paylaşımlı hosting olduğu için yüklenmesi vs. geç olacaktır.
    Ek bilgi olarak eklemek istedim
  • merhabalar günümüzde host ücretleri çok düştü sınırsız hostlardan bir tane alınabilir ama akıllı olun tr lokasyon almayın.

istediğiniz script 3000 - 5000 tl fiyat aralığına yazılabilir, projeyi tam detaylandırdıkdan sonra fiyat istemeniz daha mantıklı olur.

iyi çalışmalar.
  • bilgi için teşekkürler.
    dreamweaver öğrenmeye başlayacağım.biraz css biraz html biraz ps ortaya bi şey çıkar herhalde :-)
     5000+ fotoğraflı site kurmak
  • drupal diyeceğim ama vakit ayırmak gerekir. Hazırcı değilim diyorsan drupal ile kafan rahat olur 5bin değil 50bin fotoğraf olsa rahat rahat kategorilere ayırır sergilersin. Trafik artınca sunucu sahibinden rica eder nginx gibi bir web server programı ile yoluna devam edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • platform hazır olabilir kendim görsel olarak modifiye edebilirim.vakit sınıntım yok 3-4 hafta vakit ayırabilirim. kullanıcıya yönelik bir sistemse olabilir.bi araştırayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trlux -- 4 Temmuz 2012; 0:09:55 >
  • wordpress

imagevue

bunlardan birisi iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: trlux

platform hazır olabilir kendim görsel olarak modifiye edebilirim.vakit sınıntım yok 3-4 hafta vakit ayırabilirim. kullanıcıya yönelik bir sistemse olabilir.bi araştırayım

o zaman eğer drupal düşünürseniz-ki drupal kullanmanın avantajlarını sonradan sonraya daha iyi anlarsınız, şiddetle tavsiye olunur-
    tutr.tv adresinden devam ediniz.

• İmagevue denbir ara acık vardı resimden index atabiliyordum shell de dahil kapandi mi o

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trlux

platform hazır olabilir kendim görsel olarak modifiye edebilirim.vakit sınıntım yok 3-4 hafta vakit ayırabilirim. kullanıcıya yönelik bir sistemse olabilir.bi araştırayım

geçenlerde denk geldim bir fotoğraf makinasının üretici fotoğrafçılara bir site kurmuş ve yaklaşık 900bin kişide kaydolmuş. Altyapı drupal.

• en son wp yi local hosta kurrdum agyet kullanışlı görünüyor basit de bir tema kullanacağım. fotoğrafları da inceledim şu için yükleyeceğim 2000 kare var. kararımı verdim alanadı düşündüm fakat yurtiçi yurtdışı birçok hosting var kafam karışıyor. günlük 100-200 ziyaretçi gelceğini varsaysak nasıl bir hosting almalıyım reseller paylaşımlı. domainle birlikte yıllık 80 tl ayırabilirim.bir iki yıllık şirket istemiyorum. güvenilir desteği iyi bir yer arıyorum.tavsiyede bulunursanız sevinirim
    hostgator
    xnet.tr
    internetbilisim
    birçok firma var
  • merhaba host için kebirhost.net adresine bakabilirsin genelde diğer sunuculardan ucuz ve sıkıntısız eski bir host firması barındırma ücretlerihttp://www.kebirhost.net/hosting.htm
  • ilginiz için teşekkürler
    xnet.com.tr den aldım. ilginçtir ödemeyi yaptıktan sonra 5dk geçmeden site domaini çalışıyordu

hdaraba.com

tavsiyelerinizi beklerim.

hayırlı ramazanlar
  • WordPress + Güzel bir tema (Örn: Shuttershot ya da Template Monster Fotoğrafçı Temaları) süper olur. Sitene baktım da tema seçimin yanlış olmuş. Fotoğrafçılar için yazılmış temalar var, onlara yönel, ya da istersen WordPress üzerinden siteni hazırlayabilirim. 1 haftada teslim, açılış için içerik, seo, kurulum & ayarlamalar için 100 TL, tema ücreti falan varsa bunun ücretini önden alırım elini bile sürdürmem :) iş bitiminde de kendi hizmet bedelimi isterim, 6 ay da ücretsiz teknik destek. İlgilenirsen mail gönder: webmaster@alikaracay.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qarachai -- 8 Ekim 2012; 1:53:58 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.