Şimdi Ara

500 kg Dijital Terazi nasıl yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar, bana dijital terazi nasıl yapıldığını öğretenin 40 yıl kölesi olacağım

Biraz birşeyler öğrendim ama tam beceremedim.

Şimdi neden yapmam gerektiğini söyliyeyim ; Çünkü bir terazi 2-3 milyar. ( 500 kg kapasiteli )

Düşündüm ; Bir yük sensörü alsam ( galiba 100-200 $ civarı ) birde dijital voltmetre alsam aceba geriye ne eksik kalır ?

Sensörü takacağım platform önemli değil. Hertürlü yapabilirim.

Birde çözemediğim ; Bu yük sensörleri aceba yük bindikce verdikleri voltajmı yoksa dirençlerimi değişiyor ?

Saygılar.

• http://www.antrak.org.tr/gazete/102002/adnan.htm

" Birde çözemediğim ; Bu yük sensörleri aceba yük bindikce verdikleri voltajmı yoksa dirençlerimi değişiyor ? " İçinde 4 adet direnç var onların değeri değişir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

http://www.antrak.org.tr/gazete/102002/adnan.htm

" Birde çözemediğim ; Bu yük sensörleri aceba yük bindikce verdikleri voltajmı yoksa dirençlerimi değişiyor ? " İçinde 4 adet direnç var onların değeri değişir.

Teşekkürler Hocam. İşin içine programlama girmesin istiyordum ama galiba yine onsuz olmayacak....
  • http://www.laurels.com/loadcell.htm

Burada verilen panel metrede işini görecektir.
    Profesyonel sistemlerde 3 adet LoadCell kullanılır sebebi tek LoadCell üzerine yük tam bindirilemez ( dengelemek için kullanılan malzeme yükün bir bölümüne sırtlanır.
  • Hocam çok teşekkür ederim. Bu durumda bu panel metre ve bir adet loadcell(çoğaltılabilir) işimi görecekmi ?

Birde bu panel metre aceba hertürlü loadcell ile uyumlumudur ?

Şayet bunlar yeterli ise aceba bu panel metreyi türkiyede bulabileceğim bir yer varmıdır ?

Kusura bakmayın biraz hazırcılık yapıyorum ama....

Saygılar.
  • İstanbuldaysan Karaköy Menevşe Han'da istediğin gibi LoadCell ve Panel Metre bulabilirsin.Oradaki satıcılar daha çok yardımcı olacaklardır.
  • Hocam ben Ankarada yım ama gerekirse İstanbulada gelirim. Çünkü bu bana iş amaçlı lazım.

Hazır terazi 2-3 Milyar iken Panel metre 210$ + Loadcell 200$(emin değilim) = 410 $ Birde mekanik kısmına 200 $ eklesem 610 $ yapar. Buda 1 Milyar demek.

Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birde çözemediğim ; Bu yük sensörleri aceba yük bindikce verdikleri voltajmı yoksa dirençlerimi değişiyor

Bu soru için Wheastone Köprüsünü incelersen cevabını kendin bulabilirsin
  • yaaa bence çook basit adamlar 200 kg lik teraziyi yapıosa 500kg liğide yapar bence yapmışta bizim kereste fabrikalarındaaa 1 ton çeken bile var ama çook pahalı
  • hesaplı bir yük hücresi bulabilirseniz haber verirmisiniz acaba. ve bide elinizde data dosyaları ve mıdır bu hücreler ile ilgili.? Hücre olayından sonrası hiç sorun değil paslaşırız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GoFe

hesaplı bir yük hücresi bulabilirseniz haber verirmisiniz acaba. ve bide elinizde data dosyaları ve mıdır bu hücreler ile ilgili.? Hücre olayından sonrası hiç sorun değil paslaşırız.

Mail gönderdim cevap bekliyorum birkaç firmadan.

Sonucu size yani burada haber vereceğim.
  • Yük hücreleri yada strain gauge ,terazi yapımından tornavida tork ayarına kadar geniş bir alan,malzeme yorulma testleri filan...

Linkte güzel bir pdf var.

Bir ara bir arkadaş uğraşmıştı,usa menşeyli 70,taiwan menşeyli 40 dolar civarı.Yeterli pazara ulaşabilse idik imal edecektik.
  • Kesinleşmiş Loadcell ve indikatör fiyatını merak edenler için yazıyorum ;

Loadcell ; 1500kg kapasiteli 180$+KDVhttp://www.etasis.com.tr/urun.asp?sec=3&otelid=114&bolgeid=26

İndikatör ; 180$+KDVhttp://www.etasis.com.tr/urun.asp?sec=3&otelid=101&bolgeid=27

Yani tek loadcell ile yapılabilecek bir dijital terazinin elektronik kısmı 360$+KDV oluyor. Mekanik kısmı hesapta yok.

Bulduğum yer ise Eskişehir de ETASİS ELEKTRONİK TARTI ALETLERİ VE SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XDiscovery -- 13 Ocak 2006 21:12:43 >

• Ne ölçeceğine bağlı olarak bazı durumlarda tek yük hücresi yetmeyebilir. Yani yük hücrelerini yüzeye düzgün bir şekilde dağıtıp sonrasında bunlardan aldığın verileri düzgün birşekilde ağırlıklandırarak gerçek ağırlığı hesaplamak zorunda kalabilirsiniz. Bilginiz olsun.
  • Bu arada adamın birinin bana verdiği teklife bakın ;

Baskül 3.950 YTL .-

Galvaniz 1.100 YTL.-

Bayılacaktım neredeyse.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: HYP

Ne ölçeceğine bağlı olarak bazı durumlarda tek yük hücresi yetmeyebilir. Yani yük hücrelerini yüzeye düzgün bir şekilde dağıtıp sonrasında bunlardan aldığın verileri düzgün birşekilde ağırlıklandırarak gerçek ağırlığı hesaplamak zorunda kalabilirsiniz. Bilginiz olsun.

Cevabınız için teşekkürler.

Zaten yukardaki verdiğim loadcell ve indikatörü ısmarladım ama henüz mekanik kısma geçmedim. Şu anda zaten onun üzerinde düşünüyorum.

Nasıl bir platform yapmam gerektiği ve özellikle yük net bir şekilde tek bir loadcell e bindireceğimi araştırıyorum. Sonuçlandıramasam mecburen bu loadcell miktarını artırmam gerekebilir.
  • PLARTFORMU RULMAN YATAKLAMALI BİR SİSTEN YAPIP YÜK HÜCRESİNİ BİR TANE KULLANA BİLİRSİN.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.