Arkadaşlar merhaba, Daha önceden ethernet kablosu ile duvardan pc'me interneti almamdan dolayı sanırım hiç sorun yaşamıyordum ama taşındım ve mecburiyetten wifi adaptör ile pc'me interneti çekiyorum.. Normalde hiçbir sorun yok, Wifi adaptörü de olsa full çekiyor internet. Ama ne zaman PC'de Zoom veya Whatsapp görüntülü konuşmayı açsam sürekli wifim kesintiye uğruyor. Nedendir anlayamadım. Normalde hiçbir sorun yok, youtube'dan video izliyorum, internette sörf yapıyorum vs. ama Zoom veya WP görüntülü görüşmeyi aktifleştirdim mi ilk 10-15 dakika 4-5 kez kopup tekrar bağlanıyor ve karı tarafa beni mahçup ediyor. Wifi adaptöründe sorun vardır diye faklı marka ve daha iyisini aldım, sorun aynen devam ediyor. Bu sorunumu çözene helalinden 50 TL yollarım :) NOT: Bilgisayarım AMD 2 çekirdek 2500, 4gb ram (pc donanımı ile olduğuğunu sanmıyorum, sonuçta olsaydı ethernet ile yani kablolu bağlıyken de olurdu diye düşünüyorum, ama yine de yazayım dedim) |
50 TL ödüllü sorunum. ZOOM & WP -->WİFİ kesilmesi

-
-
Bu kadar büyük ödül adamı yoldan çıkartır maazallah.
-
Merhaba;
Taşındığınızı söylüyorsunuz; ISS değişikliği oldu mu?
Upload hızınızı kontrol ettiniz mi?
Yeni evinizde wifi ile PC arasındaki mesafe, duvar sayı ve yapıları farklı olabilir mi?
Kolay gelsin.
-
Merhaba evet önceden Turkcell fiber kullanıyorudum ve şimdi yine Turkcell fiber altyapılı Vonafone net'e geçtim.
Upload hızım gayet yeterli, zaten zoom veya wp video görüşmesinde 640*480 çözünürlük ve 9 kare ile görüntü iletimi yapılıyor.
wifi-pc arası 6 metre, arada duvar, dolap vs var ama bunların sorun olacağını pek düşünmüyorum. Normalde hep full yani 5 diş wifi çekiyor, 4k video bile izlesem hiç kesinti olmuyor -tabi bu download için geçerli- ama ne zaman video görüşme yapsam çekim gücünün düşmesini geçtim, wifi kopuyor. mesela 40 dakikalık görüşmemin ilk 10 dakikası en az 3-4 kez kopup bağlanıyor, sonraki 30 dakikada hiç sorun olmuyor.
ya da bilmiyorum Vodafone upload hızını videoda düşürebilir mi :(
-
Merhaba;
"bilmiyorum Vodafone upload hızını videoda düşürebilir mi :( " ISS tarafında herşey olabilir hele farklı bir ISS in alt yapısını kullanlarda!
Modem değişikliğiniz oldu mu? Yeni bir firmware varsa güncellemeniz gerekebilir (modem, wifi adaptörler, wifi kart....)
Daha önce ethernet ile bağlı olduğunuzu söylüyorsunuz şimdi de ethernet ile test yapmalısınız çıkan sonuç problemin ISS yada aktif cihazlardan mı olduğunu belirler.
Kolay gelsin.
-
Merhaba geçmiş olsun, keşke tam sorunu bilsem de şuraya 50 TL sıkışmış desem
İhtimal - 1 : 2.4 GHz çakışması olabilir. Bu görüşme sırasında kullandığınız Bluetooth cihazı var mı? Eğer WiFi 2.4 GHz ise çakışma sorunu yaşıyor olabilirsin. Bilgisayarın Bluetooth'unu kapayıp dener misin?
-
merhaba, evet modem değişikliği oldu, aile evine taşındığım için buradaki modemden devam ediyorum. ama aile evindekiler daha önce defalarca kez wp'den görüntülü görüşme yapıp hiç wifi kesilmesi-internet gitmesi ile karşılaşmadıklarını ilettiler.ama benim pc'den wp veya zoom'a girilince her seferinde wifi komple kapanıp sonra açılıyor.
wifi adaptörün sürücüsünü güncellemek istediğimde 'zaten son sürüm yüklü' uyarısı veriyor.
evet bugün 10m'lik cat6 kablosu sipariş ettim, bakalım ne olacak.
-
aslında ben de anlamadım neden böyle bir anda oldu ama sanırım pc'me mac değiştiren program Technitium V6 kurup biraz kurcaladıktan sonra bu hataları almaya başladım.
En son da zaten orijinal mac adresime dönemediğim için sinirden o programı sildim, hala bana atadığı mac ile bağlanıyorum, bilmiyorum bundan dolayı mı sorun.
-
MAC adresinden ziyade Bluetooth ile ilgisi olmadığını doğruladın mı?
--
MAC düzeltme için bunu buldum (mutlaka denemişsindir ama yine de konuyu okuyanlara )
https://www.digitalcitizen.life/how-restore-your-network-cards-original-mac-address/
Ama yani MAC değişti diye sorun yaşadığını sanmıyorum...
--
Modemin marka/modelini paylaşır mısın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 13 Ekim 2023; 1:22:13 > -
Youtube'a bir video yükleyen bakalım şöyle 500 mb kopma gözlemleyecek misiniz?
Eğer kopma görürseniz internet hattınızda problem olabilir, eğer upload sırasında bir sorun olmaz ise o zaman yazılım tarafında sıkıntınız var demektir. Kasayı yan yatarıp bir format atın derim, çok fazla yazılım yüklemişsiniz zaten.
-
PC'de bluetooth ile bağlı hiçbir şey yok, ayarlardan baktım bağlı bi bluetooth cihazı da yok.
Evet o linki daha önce denedim ama yine olmadı.
Modem Huawei HG255s, yalnız evdeki telefonlarla yapılan wifi aramalarında hiç sorun olmuyor, sadece PC'de oluyor. PC'ye taktığım wifi adaptörünü oem bir ürün: DUAL BAND USB ADAPTER WİFİ 5 ACI1200 Mbps olarak geçiyor.
Bir de dün şunu farkettim, yotuube'da vide izlerken de b ğlantı komple koptu ve 30 sn sonra yine geldi..
Normalde max 5 diş ise 5 diş çekiyor, sonra bir anda kopuyor, yani sürekli 1-2 diş olsa ve sonra bağlantı kopsa anlayacağım ama öyle de değil. sistemsel bir şey wifiye bir anda reset atıyor.
-
youtube'a video attım hiç sorun olmadı. ben cd ile format atmayı win7'de bıraktım, usb ile -hele ki win10- beni zorladığındna beri format atamıyorum.
-
Çok fark yok sayılır hocam. XP döneminde format attıysanız, Windows 10 çocuk oyuncağı gelir çok rahat.
Sorununuza gelicek olursak, format atamam derseniz cihaz alabilirsiniz. Wi-Fi yakalayan cihazlardan kablo ile bilgisayarınza erişim sağlayabilirsiniz, sizin için en garanti bu olur gibi geliyor.
-
Modemden kaynaklanıyor. Muhtemelen huawei hg255(yazdıktan sonra aynı olduğunu gördm).
Ben aynı modemden hem trcell hem vodafone da illallah etmiştim. Aynı sorun, aynı dertler hiç başka yerde aramayın sorunu.En sonunda camdan fırlatıp attm.
Yapabileceğin en iyi şey wifi router alıp cihazın wifi özelliğini kapatmak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgarnufel -- 13 Ekim 2023; 15:25:58 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İyi de telefondan zoom veya wp görüntülü görüşmede hiç sorun olmuyor?
modemden olsa, telefonda da görüntülü arama sorunu olmaz mıydı?
-
İhtimal - 2 : Dual NAT bundan çok bahsediliyor. Bunu devre dışı bırakman gerekiyormuş (nasıl yapılır bilmiyorum)
Ayrıca forumda bahsettiğin modemin Ana konusu var. Oraya da yaz mutlaka belki gören olur.
Biri yaşadıklarının benzeri bahsedilmiş ve 2 cevap gelmiş:
-
Arkadaşlar ilginize teşekkürler,
Bağlantı sorununu son 10 günde 5. kez bağlandığım vodafone.net teknik birimden farklıbir personel çözdü.
Hem de ilk talimatında.. Yani birsürü şey denetmedi bana
İşin ehli böyle personel keşke her firmada olsa...
192.168.1.1'den modem arayüzüne girmemi, orada şu alttaki resimde ok ile gösterilen yerdeki tik'i kaldırmamı söyledi, yaptım ve yaptıktan sonra zoom,WP görüntülü görüşmelerimde hiç sorun olmadı, youtube videoları donmadı..
Orası tikli olduğunda 5G'den 2.4G'ye otomatik geçiş yaptığı için bu safhada internet o yüzen kesiliyormuş.
-
Tüh 50 liraya çok yaklaşmıştık. Özellikle ben 2.4 GHz falan demiştim en azından 5 TL teselli neden olmasın. Neyse geçmiş olsun :)
Evet bu Dual Band'ı ayrı ayrı kurmak en iyisi. Odalardaki konuma göre kullanıcı bilinçli bi şekilde seçim yapıp onda kalmalı.
-
Aynen, bluetooth ısrarın olmasa belki de şu an İbiza'da bu parayla 7 yıldızlı otelde mojitonu yudumluyordun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X