Şimdi Ara

50 Metre kabloda internet kesintisi olurmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar. bir binadan diğer binaya yaklaşık 50-55 metre kablo çekeceğim. access point ile bağlanacağım yani. bu uzunlukta kablo çekip access pointe bağlarsam internette kesilmeler felan olurmu. yada bağlantıda yavaşlılık

• cat 5 le çekersen sorun olacagını sanmam ben 45 metre kablo ile telefon direginden çekiyorum degerler gayet iyi 8 mbps kullanıyorum
  • 100 metreye kadar sikinti olmuyormus galiba. Yorumjn icin tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cat5 ile 100 metreye kadar veri aktarımı yapabilirsiniz ama işin içinde POE varsa cihazların özelliklerini göz önünde bulundurmalısınız.
  • Karışımsız gerçek bakır olursa 10/100 kurabilirsin hatta 56/48/24 PoE'de çalışır
    Alaşımlı çin malı kablo kullanırsan 15-20 metrede sıkıntı çıkarır
  • quote:

Orijinalden alıntı: reisssss

cat 5 le çekersen sorun olacagını sanmam ben 45 metre kablo ile telefon direginden çekiyorum degerler gayet iyi 8 mbps kullanıyorum

Sizin kullanım şekliniz farklı. Soruya referans olamaz sizin kullanım şekliniz.

Siz cat5 kabloyu telefon kablosu gibi kullanıyorsunuz. Kullandığınız sinyal tipi DSL teknolojisidir. DSL'in çalışma sistemi ethernetten tamamıyla farklıdır. ADSL'de aynı kablo üzerinde 5,5 Kilometre 'ye kadar bağlantı mümkündür.
  • CCA CCS yazan kablolardan almayın. Elektrik malzemesi satan yerlerden tam bakır cat6 kablo alın. Nexans, HCS, Reçber-Datacomm, Prysmian markalarından alabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    evet anladım çalışma mantıgını peki bişey sorabilirmiyim merak ediyorumda bu adsl çok uzaklara nasıl gidiyo 5.5 km demişsinizde mesala bizim köye nsaıl ulaşıyo 20 km . o kablolar nasıl taşıyo yani sinyal yükseltici felan mı var tamamem merak yani .diyelim cat 5 50 metre taşıya biliyo ama telefon diregindeki kablolar kilometrelerce uzaga taşıyo hemde 1970 in kabloları çok sagol cevapların için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reisssss

evet anladım çalışma mantıgını peki bişey sorabilirmiyim merak ediyorumda bu adsl çok uzaklara nasıl gidiyo 5.5 km demişsinizde mesala bizim köye nsaıl ulaşıyo 20 km . o kablolar nasıl taşıyo yani sinyal yükseltici felan mı var tamamem merak yani .diyelim cat 5 50 metre taşıya biliyo ama telefon diregindeki kablolar kilometrelerce uzaga taşıyo hemde 1970 in kabloları çok sagol cevapların için.

Dsl teknolojisi yanlış hatırlamıyorsam mucidi tarafından yada bu işte çok yetkin birkişi tarafından şu şekilde ifade edilmişti:
    "DSL tekniğinde kullanılan kablolar bildiğimiz şekilde standart elektrik sinyali taşıyarak haberleşmeyi sağlamazlar, farklı olarak radyo dalgalarını ileten büyük bir anten gibi vazife görürler"

Bu sayede uzak mesafelerde iletişim mümkündür. Fakat 20Km arada hiç cihaz olmadan ADSL'de mümkün değil. O mesafe için arada DSLAM bulunuyor olabilir. Genelde yakın bölgelere transmisyon için fiber kablo çekilir. DSLAM kabin kurulumu yapılır. Abone dağıtımı için fiber kablo dslam'a bağlanır. Sonra dslam üzerinden port açılarak abonenin bakır telefon hattına sinyal verilir.

Fiber kablo çekmenin zor olduğu bölgelerde transmisyon için Radyo-Link sistemide kullanılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 8 Haziran 2016; 14:01:44 >

• Logic_Man kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam çok güzel anlatmışsın sagol merakımı giderdin hep merak ederdim uzak mesafelere adsl üzerinden internetin nasıl ulaştıgını.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.