Şimdi Ara

50 cc Yağ değişimi - Arora 50-10 toros

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
13.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arora 50-10 toros motorun ilk yağ değişimini yapmak istiyorum.
    Bu motorlara ne kadar yağ konuyor ? değiştirirken nelere dikkat etmeliyim

    Önerilerinize ve bilginize açığım.

    iyi forumlar



  • orcnd kullanıcısına yanıt
    öncelikle motoru alalı kaç km oldu? yağ değiştirmede eliniz yatkınsa bir sıkıntı yaşamazsınız ilk yağ değişimi olduğundan motorun içerisindeki talaşlar yağa karışmıştır bu yüzden yağı iyice süzüp yağ filtresini iyice yıkayınız.
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    500 km oldu ilk yağ değişimi olacak. dediğiniz gibi yağ muhtemelen kirli gelecek. filtreyi de temizleyeceğim.
    fakat koyulacak yağ miktarı konusunda kesin bir kaynak bulamadım. illede yağ çubuğunu çekerek mi koymak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orcnd

    500 km oldu ilk yağ değişimi olacak. dediğiniz gibi yağ muhtemelen kirli gelecek. filtreyi de temizleyeceğim.
    fakat koyulacak yağ miktarı konusunda kesin bir kaynak bulamadım. illede yağ çubuğunu çekerek mi koymak lazım
    Bende Arora yoktu bu nedenle Arora değil genel olarak 50 cc motor yağ değişimi ile ilgili tecrübelerimi aşağıda yazıyorum,

    Motorun kullanım kitapçığında vardır mutlaka hangi yağ kullanacağınız yazar, o yağı yedek parçacıdan 1 litre alın. ""ÖNEMLİ"" Yağı kendin değiştirirsen motorun garantiden çıkar bunu baştan söyliyeyim..."""

    kitapcığın yoksa youtube a gir orda birçok farklı model de olsa 50 cc motor yağ değişimi videosu var, izleyin birkaçını... ARORA nın başka modeli vardır mutlaka onu izleyin. tüm çin motorları aynı, 50 cc olarak üretilen tüm motorlardaki dış kasa farklı ama motorlar %90 aynı...

    motor yağ değişimi için bence en uygun süreç motorun minimum 2 saat dinlenmiş olmalı, bu işlemi yapacağın yer tozsuz topraksız bir yer olsun, yol kenarında yapma sonuçta toz toprak açık yerden girebilir.

    motorun altında bir tapası var onu anahtarla sökeceksin, sökünce yağ akmaya başlar bu nedenle altına minimum 1 kg luk boş yogurt kabı yada peynir kabı koy (kap temiz olsun) içindeki filtre de dışarı çıkacak onun içine düşsün, "" ÖNEMLİ"" tapayı açarken hemen elinden bırakma içinden tapanın üstündeki parçalar da çıkacak onların nasıl durduğuna yani nasıl içine konulduğuna dikkat et ve iyice gözlemle ki tapayı kapatmadan aynı şekilde o parçaları da yerine koyacaksın."""

    iyice akınca üst taraftaki yağ cubugunu da çıkart, yağ çubugunun olduğu yerden içeriye hava üfle, (bir parça hortumu kullanabilirsin bunun için) içinde kalan yağlar iyice aksın...

    yag akısı durunca biraz bekle bu arada açtığın tapa, conta ve içinden çıkan parçaları balata temizleme spreyi ile (yedek parçacılarda 10-15 tl ye satılır, bulamazsan da gaz yada benzinle yıka, parçalar temiz olsun aman toz toprak olmasın..

    yağ akışı durdu, parçaları yıkadın, şimdi o tapayı kapatma zamanı, bunun için tapayı açarken içindeki yağ filtresi nasıl bir düzende (bir yay da oluyor galiba içinde) çıktı ise aynı düzende parçaları içine yerleştirerek tapayı kapat, çok aşırı tapayı sıkma, iyice, sıkıca yerine otursun yeter. sonuçta yağ koyduktan sonra akıtırsa braz daha sıkarsın...

    tapayı da kapattıktan sonra yukarıdaki yağ ölçme çubugunun olduğu yerden motora yağ koyacaksın bunun için küçük bir huni kullanabilirsin. yavaş yavaş 750 ml yağı içine koyduktan sonra dur, yağ çucuğu ile kontorl et seviyesini, eksik ise biraz daha koy...

    yağ çubuğunu da yerine koy , alttan bak bakalım yağ akıyormu ? dışarda koymadığın parça kalmışmı ? yoksa, geçmiş olsun :) ...

    bu işlemlerden sonra ara da mesela her 200 km de yağını kontrol et eksilme yaparsa elinde kalan yağ ile tamamlarsın. 500 km yada 1.000 km sonra tekrar değiştirirsin. tekrar ne zaman değiştireceğin kitapcıkta da yazar.

    50 cc motorlar 750-800 ml yani 1 litreden az yağ alıyor, sana tavsiyem 700 ml koy motorun içine , 1 litrelik yağ bidonunun 4 de 1'i (çeyreği) den fazla bidonda yağ kalsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_efe -- 19 Mayıs 2020; 15:7:7 >




  • volkan_efe kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler. yağı değiştirdim. küçük metal parçaları çıktı eski yağdan. şimdi motorun sesi daha bir tok geliyor.
  • volkan_efe kullanıcısına yanıt
    Yağ çubuğu deliğine hortumla hava üfleme fikri geçtiğimiz aylarda kardeşimin Jet 14'ünün yağını değişeceğim zaman aklıma gelmişti.

    Aman Allah'ım, neredeyse yarım su bardağı daha yağ çıkmıştı üfleye üfleye! :)))
  • merhaba scooter yağ değişimi resimli 1500 km de bir yapılmalı. Resimli anlatım için şu kaynağa bakabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.