Şimdi Ara

5 Vitesli Araba mı Yoksa 6 Vitesli Araç mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela sevdiğiniz bir araç var 2008 2009 modellerde fakat dizeli 5 vites. Sırf araç 6 vites değil diye araçtan vazgeçmek ne kadar mantıklı ?

5 Vitesli bir araç ile 6 vitesli bir araç arasında ne kadar fark olur ? + sı ve - si ile yazarsanız sevinirim.

• 6 vitesli araba belirgin bir sekilde daha az yakıt tüketir uzun yolda
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

6 vitesli araba belirgin bir sekilde daha az yakıt tüketir uzun yolda

Peki başka etkileri var mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: formex

Mesela sevdiğiniz bir araç var 2008 2009 modellerde fakat dizeli 5 vites. Sırf araç 6 vites değil diye araçtan vazgeçmek ne kadar mantıklı ?

5 Vitesli bir araç ile 6 vitesli bir araç arasında ne kadar fark olur ? + sı ve - si ile yazarsanız sevinirim.

Yokuşlu otobanlarda 6.viteste giderken (110km/s civarı), vitesi 5'e atmak zorunda kalabiliyorsunuz.(Eğer araç 130 bg üstü değilse)

Ama yakıt tüketimini düşürmesi ve araç içi gürültüyü azaltması gözardı edilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 15 Eylül 2012; 16:26:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devir aralığı daha kısadır ve üst viteslere daha hızlı geçtiği için daha az yakar, uzun yolda özellikle dizel de son vites 2000 devir civarında takılırsan hem çok az yakar hemde motor sesi minimuma iner. Bende turbo benzinli araç var son vites 2000 devir altında 65 km civarında yol aldım ve ort. tüketimim 4,3 litreydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Devir aralığı daha kısadır ve üst viteslere daha hızlı geçtiği için daha az yakar, uzun yolda özellikle dizel de son vites 2000 devir civarında takılırsan hem çok az yakar hemde motor sesi minimuma iner. Bende turbo benzinli araç var son vites 2000 devir altında 65 km civarında yol aldım ve ort. tüketimim 4,3 litreydi.

Muharremcıgım benım aracada bır tahmın yaparmısın
    Senınkı 4.3 ıse tahmın gucunu gormek ıstıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Delgado

quote:

Devir aralığı daha kısadır ve üst viteslere daha hızlı geçtiği için daha az yakar, uzun yolda özellikle dizel de son vites 2000 devir civarında takılırsan hem çok az yakar hemde motor sesi minimuma iner. Bende turbo benzinli araç var son vites 2000 devir altında 65 km civarında yol aldım ve ort. tüketimim 4,3 litreydi.

Muharremcıgım benım aracada bır tahmın yaparmısın
    Senınkı 4.3 ıse tahmın gucunu gormek ıstıyorum

3,5 - 4 litre arası diyorum abi

5 Vitesli Araba mı Yoksa 6 Vitesli Araç mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Anladım :) ama bazı araçlarda mesela 5. viteste 2700 devirdeyse 6. vitese attığı zaman 2550 devire geçiyor yani pek fark ettirmiyor heralde ?

Birde paylaştığınız resimdeki aracın markası nedir ?
  • Ayrıca araç daha sessiz olur, kendi kullandığım araç 3000 devirde 103 yapıyor, 120 130 gitmek isteyince içeride gürültüden durulmuyor, birde japonsa aman aman.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

6 vitesli araba belirgin bir sekilde daha az yakıt tüketir uzun yolda

Peki başka etkileri var mıdır ?

Spor araçlarda devrin aşağı düşmesini engeller,sürekli üst devirlerde ve canlı bir sürüş imkanı sunar.
  • Bu biraz da aracı hangi hızlarda kullandığınıza bağlı. Ben 120 km/h'yi pek geçmiyorum. Bu durumda dizel 5 vitesli araç 2400 devir çeviriyor. Bu da çok yüksek bir devir değil. Ama 150 km/h ile araç kullansam 6. vites gerekli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Ayrıca araç daha sessiz olur, kendi kullandığım araç 3000 devirde 103 yapıyor, 120 130 gitmek isteyince içeride gürültüden durulmuyor, birde japonsa aman aman.

Alışamadığım taraf mesela eskiden şahin vardı 5 vites 1. viteste bayağı hzılanır sonra 2 ye atardık şimdi bu 6 viteslilerde çok çabuk 2 ye geçince insan 2. viteste aracı kaldırmak istiyor :D
  • benim araçta 6 vitesli olaymış iyi olacakmış. elim vitese gidiyor 5 ten çekip geri 5 takıyorum :)
  • quote:

quote:

Anladım :) ama bazı araçlarda mesela 5. viteste 2700 devirdeyse 6. vitese attığı zaman 2550 devire geçiyor yani pek fark ettirmiyor heralde ?

Birde paylaştığınız resimdeki aracın markası nedir ?

Motor sesi daha az oluyor ve tüketim az da olsa düşüyor.
    Aracım opel insignia 1.4 turbo.

• Focus dizel 5 ileri 5. Vites 2000 devir 100 km yapıyor.
    Focus dizel 6 ileri 6. Vites 2000 devir 110 km yapıyor.

Yorum sizin. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Focus dizel 5 ileri 5. Vites 2000 devir 100 km yapıyor.

6 İleri dizeli var mı ? 2008 2009 2010 model focusların ?

Varsada 10 KM oynatıyor yani çok fark olmasada yinede iyi dimi
  • quote:

quote:

Yeni kasalarda var
  • quote:

• quote:

quote:

quote:

Yeni kasalarda var

Yeni Kasalar dediğiniz bu 2012 modeller mi ? Anlamadım 1 tane resmini ekler misiniz ?

• Uzun yolda yakıt tasarrufu olarak etkiliyor gerçekden ama vites oranları kısa şehir içinde biraz sıkıntı yaratabiliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.