Şimdi Ara

5 Sene Sonra Ekran Kartı Diye Birşey Kalmayabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: general4242

    Aylik kac TL olur acaba ?
    15 bin tl lik sistemin yapacagini yapacak yani nasil kaar edecek bunlar baya pahalı olur gibi sanki ?
    Adamlar sadece bizden değil aldıkları reklamlardan da kazanacak.Ben 60-70tlyi geçmez diye düşünüyorum.
  • Aslında google çok fena bir şey yapabilir, sadece oyun yerine kişisel bilgisayar gibi yapsa epik olur. Gerçe bunu yapan markalar var ama bu işi randımanlı yaparsa millet sadece stream yapacak yeterli aygıt alır donanıma gerek kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix ve spotifyın barındırdığı ürünlerin değeri ve aylık ücretlendirmelerine göre mantık yürütürsem stadianın başlangıç paketi şu anki kurla 50-100 lira arasında bir yerde olur. Ama stadia ülkemize gelene kadar o kur ne hale gelir bilinmez. Ama burada hesaba katılmayan bir şey var. Spotify aslında mantıken çoook az ücret alıyor. Ama normalde korsan müzik dinleyecek milyonlarca kişiyi hizmet kalitesi sayesinde kendine çekerek bu açığı kapatarak kar ediyor. Aynısı netflix için de geçerli. Oyun dünyası için aynı şey geçerli değil. Sırf hizmet kalitesi iyi diye normalde oyuna para vermeyenlerden çok az bir kesim stadiaya vermeye başlar. Yani film ve müzik sektörüne göre çok az. Bu mantıkla da stadia fiyatlarının çok daha fazla olma olasılığı da var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 23 Mart 2019; 2:28:48 >
  • Altyapısını tamamlamış ve geliştirmiş ülkelerde olabilecek bir durum. Adamlar gigabit internet hızına sahip ve çok hızlı geçiş yaparlar. Bizim gibi az gelişmiş ülkelerde bu iş yalan.

    Google stadia ilk bir kaç yılını test ederek devam eder. Daha sonra servis haline getirir. Sunucuları oyun yapımcılarınada açar ve saatlik oynanmaya göre gelir oluşturur. Mesela ubisoft yeni ac oyununu koyar. Biz gider stadia'dan abone alırız. Oynadığımız saat kadar aylık ücretin bir kısmı verilir.

    Google bu işin altından kalkar. Çok büyük bir ekosistemi elinde tutuyor. Bide adamların sunucularına laf eden varsa gülerim. Adamlar artık sunucu işini aştılar. Devasa okyanuslarda sunucu kurdular. Sırf kinetik enerjiden yararlanmak için.

    Gelecekte daha güçlü işlemciler üretilecek. Belkide kuantum bilgisayarlar sayesinde işler acayip noktaya evrilecek. 5G filan daha güçlü geliyor. Google bu işte kesin para kazanacağını anladığı an tüm gelişmekte olan ülkelere altyapı için destek sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaşıyor olursak 5 sene sonra konuyu hortlatırız.Bakalım neler olacak
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Bi bakmışız 5 yıl sonra hala ttnet var
  • Sistem çok yeni ve büyük sıkıntıları var.

    Öncelikle ahlaki açıdan konuşalım.

    1) Google bunu kendisi bulmadı, bu zaten düşünülmüştü ve uygulanıyordu kendisi yapmış gibi lanse etmesi saçma
    2) Türkiyeye sunucu kurmazlar, insanlar stadia sunucularını normal google sunucusu sanıyor kardeşim bunlarda ekran kartı falan var ekstra soğutmalı baya izin alıp büyük paralara kıyılıp tesis kurulması lazım ama eğer talep olmucaksa kullanıcı gelmicekse niye adam gelip 3. dünya ülkesine bunu kursun?
    3) Yurtdışına pingimiz oluyo olayını geçtim adamlar test ederkende bir gecikme söz konusu gibi geldi 5 pingli internetle 0.5 saniye gecikme vardı tepkimede
    4) 4K dedikleri şey gerçekten 4K olmucak bitrate olayı düşük olcaktır ve görüntülerde karıncalanma olcaktır.
    5) Bu sistemi bedava yapmazlar zaten kolu satın alman şart, üstüne paket niyetine oyunları satarlar gamepass gibi
    6) Oyun yapımcıları çıkıp biz bunu Stadia çıkartmıyoruz diyebilir, o zaman o oyunu oynamak için normal PC'ye ihtiyacın olcak
    7) Singleplayer oyunları internet bağlantın olmadan oynayamıcaksın, singleplayer oyunlarda tepki süresi olcak. Saçma
    8) Rekabetçi oyunlar sözkonusu bile değil ufacık pingin önemli olduğu oyuna üstüne stadianın gecikmesini katmak bilemiyorum.
    9) Anlık kullanıcı sayısı sunucu sayısını aşarsa sıra bekleme mevzusu ekleyebilirler

    Daha fazlasını eklerdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 23 Mart 2019; 4:20:16 >




  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Kimsenin 2000tl'lik kartla 4k 60fps kasacağını sanmıyorum, kasıyorsada uyaralım hayal dünyasında yaşamasın. Korsan işindeki adam zaten kartın sahibi olmaz kiracısı olur. Gider ikinci el bir gtx1060-gtx1070 alır atıyorum, oyunlarıda indirir oynar hevesini alır, 1 sene sonrada kartı satar başka kart alır, alırdı diyelim yada çünkü nvidia sağolsun artık her yeni versiyonda daha çok geçiriyor. Ekran kartını satarsın kısacası elinde yine para olur. Paralı servislerdeyse (aylık 50TL hayal onuda belirteyim) verdiğin gider geri gelişi yok. Steam sağolsun korsana muhtaç etmiyor bizi ama eskiden bu korsan işi çok daha yoğundu. Herneyse zaten konu tamamen farazi şuan, milyonlarca insana aynı anda 4k 60fps sağlayacak sunuculardan bahsediyorsunuz, o iş biraz yaş gibi geliyor bana.
  • sanırım kimsenin aklına gelmemiş ama bence en büyük olay oyunlarda hile yapanlar artık hile yapamayacaklar
  • Stream yapılan hiçbir içeriğin(oyun,film,dizi vs) kalitesi saf hali ile asla bir değildir.
    Bugün netflix bile orjinal içeriklerinde;internet üzerinden sunduğu ile kutulu versiyonlarının arasında,hem bitrate değerlerinde, hemde netliğinde kalite olarak büyük farklar varken bu durum oyunlarda çok daha vahim olacaktır.

    Hadi az biraz başarılı oldu diyelim Türkiye genelinde bu işin stabil ve sorunsuz olması için kemik gibi bir internet altyapısı lazım ki oda yok malesef bu sebepten de gecikmeler,düşük görüntü kalitesi,donmalar vs alıp başını gider..
  • Aslinda tam tersi asil hedefi 3.dunya ulkeleri olmali. amerikaya ingiltereye bu sistemi getirmesinin casual olmayan gamerlara hic bi etkisi olmaz adam zaten baba gibi kartlari 400 dolara aliyor bin dolara cok iyi pc toplayabiliyor. bu sistemin asil hedefi ileri vadede 3.dunya ulkeleri olmali ki basarili olsun. Turkiye gibi ulkelere ozel fiyatlandirmayla pc toplayacak parasi olmayan yuzbinlerce insana hitap edebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğuna katılıyorum. Sadece 5. madde için şu detayı vereyim. Stadia'ya özel kolu satın almak zorunda değilsin. İstediğin kolu kullanabiliyorsun diye biliyorum.
  • Hiçbir çözüm "Local(Yerel)"'e alternatif değildir ve olmayacak ta.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • (kaldı.)
  • 1- şu video daki adamlar senin o bahsettiğin NVİDİA yı yere göğe sığdıramayıp reklamını yapıp RTX müthiş olmazsa olmaz diyen tipler değil mi? bunlar mı piyasayı yorumluyor? bu adamlar kim allah aşkına alt tarafı yayın yapıp para kazanamayan parası zaten olup yayın yapan kişiler üstte kolpacı nvidia diyorsun altta adam nvidia reklamını yapan adam. çok tezat olmuş. oyun sektöründen daha ciddi insanlar olsaydı eyvallah. ama şu adamlar boş adamlar.

    2- google stadia eyvallah donanıma para vermeyelim de peki internet hızı 25 mbit minimum ve fiber olcak üstüne 1080p 60 fps için sınırsız olacak zaten kotalı imkansız. ha birde ülkemiz altyapısında düşünmek lazım gecikme süresi ne olacak? bugün en baba online oyunlar 80-90 ms görebiliyor online oyunlarda en önemli şey. ki buda bahsettiğim en iyi hali bazı oyunlar 300ms ile oynanmaz hale gelebiliyor.

    3- zaten internet pahalı + birde bu servisin ücreti olacak ki bu ücret sistemi nasıl olacak? aylık mı oyuna göremi? oyun mu satın alıcaz? süreli ücretli mi? bunlar ne olacak? daha ortada bununla
    ilgili birşey varmı? oyunlar 300-400 tl bandında bu iş oyun firmalarını bile doğrudan etkiler. adamlar oyunlarını eklemek istemeyebilirler. yani bu iş aslan google kobra filan olacak gibi değil daha..

    4- serverlar nerede olacak? amerika da olsa avrupada olsa türkiyede olmaz. türkiyede olsa birde vergi v.s çıkartırlar. işler karışır.

    5- ben samimi söylüyorum böyle sistemler bana göre yanlış. ne aldığın oyun senin ne sistem senin. steam de öyle mesela! steam kardeşim battım kapatıyorum veya mahkemelik bir durumu oldu ne yapacaksın? dava açılacak ta v.s v.s gitti onca paran koleksiyon. hiçbiri steam olmadan oynanamaz. eskiden alırdık kutulu oyunu cd-key içinde mis gibi oynardık. oyunda benim olurdu. istediğim arkadaşıma verirdim. en güzel günlerdi. şimdi bunlar ne zevk veriyor ne heyecan. anca para maliyet.

    6- sonuç olarak donanım da çok pahalı. o konuda herkes gibi bende muzdaripim. ama ben yinede pc oyuncusu olarak vazgeçmem. daha basit sistem yaparım ama böyle sistemleri kullanmam.
    veya belki ileride çoluk çocuk görür böyle şeyleri.




  • 200mbps üstü hızlarda 1080p 30fps 166ms anca verebiliyor daha yolu uzun bu isin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • flonky kullanıcısına yanıt
    Herşey adım adım gerçekleştiriliyor AMD sayesinde. Bilgisayar mimarisi derslerinde bellek blok adresleri düzenleme diye birşey geçiyor, son kullanıcının elindeyken bozuk bloklara yedeklerini atayarak bellek yenileme döngülerinden tasarruf sağlıyor. Bu Ryzen 3 işlemcilerle var. Nitekim, DRAM gidiyor yerine MRAM geliyor. Bunlar hafife alınır adımlar değil, üniversitelerden teklif edilen şeylerdi, başarıldı. Bellek sistemi yakında rowhammer falan dinlemeyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 23 Mart 2019; 18:50:55 >
  • Bazı arkadaşlar, sağlam Nvidia yalakalığı yapmış. Google nasıl yapamayacak? Zaten tensör işlemcileriyle Nvidia'yı tokatlıyor. Grafik işlemci tasarlayan bir Nvidia zannediyorsunuz. Google da tasarlıyor; Tensorflow v3, azıcık bakın da şahikanız kalksın. Onu yapan, bunu mu yapamayacak? Hiçbirinizle tartışmam bu konuda ki, dünyanın en ileri mühendislik firması Google'dır.
  • İnsanları tercihsiz bırakan hiçbir sistem başarıya ulaşamaz. Ben oyunlarımı istediğim her cihazda oynamak isterim bana tek bir yer dayatırsan oyun oynamayı bırakırım, şirketlerin şimdiye kadar bunu görmüş olmaları gerekiyordu. Özellikle gelişmiş ülkelerde tepki mekanizması farklı işliyor adamlara bir şeyi dayatıyorsan almıyorlar, zaten bir süre sonra satış rakamları dibi görünce şirketler vazgeçiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 23 Mart 2019; 19:30:14 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.