Şimdi Ara

5 litrelik şişenin 5.64 litre mazot alması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
3.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama göremedim.

Vatandaş 5 lt'lik su şişesine mazot doldurtmuş ama pompa 5.64 lt parası almış fişe göre. Bu normal mi yoksa alavere durumu mu var beyler.

Bu da facebook linki orda resimler var. Grupta tartışmasını yapıyorlar.

https://www.facebook.com/groups/turkmucitlerbirligi/permalink/2421249587888361/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz dalga mi geçiyorsunuz ? Biri kusurati dert etme der, biri sise genleşmesi der, diğeri ozkutle ile hacmi karıştırır. Sıvılar sikistirilamaz öğretmediler mi size ortaokulda? Forumun hepsi mi ilkokul mezunu?

Eğer bu cevaplar ciddi ise bu forumun hiçbir geçerliliği yok. 5L şişe su da alsa mazotta alsa uzasa da kisalsa da, pet şişe en fazla 5,1-2LT alir. Mazot koyulduğu anda pet şişe genlesmez. Öyle etkili bir korozif madde değil mazot

13% ne demek ? Mazotu 6₺ yerine 6,78₺'den almak demek. Direk EPDK'a şikayet edilmesi gerek.
  • Kusuratın lafını yapacak adam arabaya binmesin bir zahmet

• Litre nedir bilmeyenleri görmek açısından ilginç.

Onun dışında akaryakıt istasyonları ciddi denetim altınadır çok saçma bir yer olmadıkça bu miktarda hile zor.

Pet şişe 5 litrelik değildir, adam koyarken taşırma yapmış olabilir.

Hortum boşken başlamıştır. Dolu iken bırakmıştır tetiği.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Bu mesaj silindi.
    Ne matematiği ne özkütlesi. Litrenin hacim birimi olduğunu bilmeyene bişey demiyorum.

• 1- damacana 5 l den fazla alıyordur
    2- pompa ayarsızdır fazla sayıyordur
    3 - yakıtın bir kısmı taşmışdır
    4 - yakıtın bir kısmı hortumda kalmıştır yukarıda belirtildiği gibi
    5- o fiş o yakıt alımına ait değildir
    6- damacana kapağına kadar dolu o nedenle fazla almıştır
    vs vs vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 29 Kasım 2018; 21:25:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Litre litredir. Icine suda koysan, demiri eritip icine doldursan, icine puding de koysan hepsi 5 lt olacaktir.

Velhasili adam demek istiyorsa, 5 lt de 0.64 lt fark atmis.

Yaklasik %13 fark var demek.

Temiz mis.

• quote:

Orijinalden alıntı: sey_47

Litre litredir. Icine suda koysan, demiri eritip icine doldursan, icine puding de koysan hepsi 5 lt olacaktir.

Velhasili adam demek istiyorsa, 5 lt de 0.64 lt fark atmis.

Yaklasik %13 fark var demek.

Temiz mis.
    Pet şişe genleşmiş olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 LT YUDUM YAĞ 18 TL YANMIYOR..
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pet şişeyi üretenler hile yapmış olabilir, şişeyi daha büyük basmış olabilirler, yoksa imkanı yok benzinlikten kaynaklansın.
  • Siz dalga mi geçiyorsunuz ? Biri kusurati dert etme der, biri sise genleşmesi der, diğeri ozkutle ile hacmi karıştırır. Sıvılar sikistirilamaz öğretmediler mi size ortaokulda? Forumun hepsi mi ilkokul mezunu?

Eğer bu cevaplar ciddi ise bu forumun hiçbir geçerliliği yok. 5L şişe su da alsa mazotta alsa uzasa da kisalsa da, pet şişe en fazla 5,1-2LT alir. Mazot koyulduğu anda pet şişe genlesmez. Öyle etkili bir korozif madde değil mazot

13% ne demek ? Mazotu 6₺ yerine 6,78₺'den almak demek. Direk EPDK'a şikayet edilmesi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 29 Kasım 2018; 22:37:37 >
  • belki açtığım konuyu hatırlayan olacaktır, yaklaşık iki ay önce 30-31 lt alması gereken depom 37 lt benzin almıştı(shell) sanırım bu olay da benim yaşadığım olayın kanıtlanmış hali oluyor. hiç kimseye güvenemiyoruz artik, yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 29 Kasım 2018; 23:47:42 >
  • Arkadaşlar bilmişlik taslamayayım, öğrenmemek ayıptır.

Size kısa ve anlaşılır bir açıklama yapayım siz anlarsınız.

Litre = Desimetreküp

Metreküp > desimetreküp > santimetreküp

Alan ölçüsüne bir de yükseklik ekleyin. Örneğin bir odanım taban uzunluğu ile duvar uzunluğu metrekareyi verir metre cinsinden. Yükseklikle çarparsanız da hacimi elde edersiniz o da metreküptür.

Yani litre her sıvıda litredir hatta o şişe boşken de hacmi 5 litredir.

Kolay gelsin.

• Ayrıyetten hortum değil, tabancadan çıkan birim ölçülür. En azından öyle olması gerekir, hortumda kalam falan değil o.

İyi ihtimal kalibrasyonu bozuk, kötü ihtimal hile var.

• Sağlam pompaymış valla ne diyelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Ne matematiği ne özkütlesi. Litrenin hacim birimi olduğunu bilmeyene bişey demiyorum.

Alıntıları Göster
    Çokbilmişlik / ukalalığa gerek yok. Varsa konu hakkında bilgin forumun amacı öğrenmek, paylaşmaktır.

• Yıllar önce, Uğur Dündar'ın programı Arena'da gizli çekimle , pompaların hileli olduğu gösterilmişti.

Sizce şu anda gerçek bir denetim var mıdır?

Yahu adam , Bursa Nilüfer Altınşehir metro istasyonu karşısına karpuz tezgahı açıyor. Sonradan resmen karpuz plazasına dönüşen bu mekanın ne kiradı ne stopajı var .

Pahalıya satmasına rağmen , tartıda %20 hile yapıyor.

Zabıta nerede? Honda750 üstünde piyasada.

• Şise küçük olsa anlarım suyu satan firmada suçlu derim ama burada sadece sorun pompada. Su şiseşi 5,6 litre alacak değil ya.

• Hortum boştur yada hortumda kalmıştır gibi yorumlara istinaden belirtmek isterim ki bir çok bilinen markanın sayaç dediğimiz kısmı hortumla pompanın birleşim noktası arasındadır. Mazot alırken dikkat edin ( Opet, Shell vb. ) iki birleşim noktası arasında şeffaf bir bölüm var ve içinde pervane benzeri bir şey mevcut. Özetle hortumda kalan yakıt değil. O şekilde olduğunu varsayalım yine ortada bir dolandırıcılık dönüyor demektir. Size verilmeyen 0.64 litre yakıtın parasını yine sizden almış oluyor.

Kütle-Hacim olaylarına hiç girmiyorum bile.

Fark ettiyseniz şişe hafif sağa doğru duruyor. Defalarca kullanılan pet şişelerin altı ağırlıktan dolayı sarkma yapabiliyor. Burada da benzer bir durum söz konusu olabilir.
  • Kullanılan pet şişe,eğer dolu iken sıcakta beklemişse ki, kullanılmış eski bir şişeye benziyor, şişenin kenarlarındaki katlar açılarak boyu uzar. Bunu denemenin en basit yolu şişeye sıcak su koymaktır. Yarım litrelik şişe 1 litreye yakın kaynar su alabiliyor. Bu şişedeki benzini başka ama yeni bir şişede tekrar ölçmek iyi olur. Her şeyden önce pompaya laf atmak için kullanılan ölçünün doğru olduğundan emin olmamız gerekir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.