Şimdi Ara

5 Li Prizin Düğmesine Basınca Sigortanın Atması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 5 li priz kullanıyorum, hepsi dolu, açma kapama düğmesine basıp açınca sigorta şak diye atıyor. Gidip kaldırıyorum ondan sonra sorun olmuyor.

Nedeni ne olabilir sizce

Atan Sigortanın üzerinde kaçak akım koruma anahtarı yazıyor, birde 25A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 15 Temmuz 2013; 15:14:57 >

• Bağlı olan cihazlardan bir tanesinde topraklama sıkıntısı var.Tek tek deneyerek tespit edebilirsiniz.
  • tecman kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevap için,yanlız hocam tespit ettikten sonra nasıl bir işlem yapılması gerekiyor acaba?
  • takılı fişlerin hepsini söküp de dener misin?
  • anahtar ya da prizin içine metal bir şey kaçmıştır. onu bulup çıkarman gerek.
  • Sigorta amperi küçük olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugoss

Arkadaşlar 5 li priz kullanıyorum, hepsi dolu, açma kapama düğmesine basıp açınca sigorta şak diye atıyor. Gidip kaldırıyorum ondan sonra sorun olmuyor.

Nedeni ne olabilir sizce

Atan Sigortanın üzerinde kaçak akım koruma anahtarı yazıyor, birde 25A

1) Faz-toprak veya nötr toprak teması var, uzatma prizin içine bir şey kaçmış veya ttr kablonun damarlarından biri gevşek bağlandığından yerinden çıkıp faz-toprak veya nötr-toprak teması yaptırıyor.

2) Cihazların birinde kaçak var.

Saygılar...
  • quote:

teşekkür ederim cevap için,yanlız hocam tespit ettikten sonra nasıl bir işlem yapılması gerekiyor acaba?

Siz hangisi olduğunu tespit edip cihazı yazarsanız tekrar yardımcı olabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Webperfect

Sigorta amperi küçük olabilir.

kaçak akım rölesi atıyor ama
  • Prizden çoklayıcıyı çekip içini kontrol et topraklamadan sorun olacağını düşünmüyorum.Eğer çoklayıcıda birbirine değen veya içinde tel vs. yoksa cihazlarından biri kısa devre etmiş.
  • cevap veren herkese teşekkür ederim, akşam sırayla bütün önerileri yapacağım.
  • quote:

Prizden çoklayıcıyı çekip içini kontrol et topraklamadan sorun olacağını düşünmüyorum.Eğer çoklayıcıda birbirine değen veya içinde tel vs. yoksa cihazlarından biri kısa devre etmiş.

Resimle tarif edebilir misin kardeşim.Birde bu sigortanın bağlantısını çizmeni rica edecektim.
  • Sendede mi aynı sorun var?
  • quote:

Sendede mi aynı sorun var?

Arkadaşım ben çok bildiğiniz için bu işleri vatandaşa yardımcı olmanız maksadıyla resim istedim sizden.
    Konuyu baştan sonuna kadar okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.Bilhassa size verilen cevaplara bakınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

5 li prizde ne tür cihazlar kullanıyorsunuz ?
    Bazı cihazlar özellikle rezistanslı cihazlar ilk çalıştırmada kaçak akım rölesini attırabilir. Prizde veya cihazlarda kısa devre olsa röle yerine sigorta atar. Ayrıca kaçak akım rölesinin 25 amper olması düşük değildir. Amperi yükseltmek filan boşuna. Bilen bilmeyen herkes bir şeyler yazıyor. Maksat geyik olsun.

Haklısın Mehmet Abi, Elektronik Bölümünde gereksiz yazılmış epey mesaj var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bazı cihazlar özellikle rezistanslı cihazlar ilk çalıştırmada kaçak akım rölesini attırabilir. Prizde veya cihazlarda kısa devre olsa röle yerine sigorta atar. Ayrıca kaçak akım rölesinin 25 amper olması düşük değildir. Amperi yükseltmek filan boşuna. Bilen bilmeyen herkes bir şeyler yazıyor. Maksat geyik olsun.

Evet fişlerin hepsini tek tek denedim hiç birisinde atmadı. Hepsini taktım düğmeye basınca yine şak diye attı.

Mehmet bey, prizlerde 2 tane pc monitörü-iki tane pc kasası, modem, pc hoparlörü bağlı. Ne tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Evet fişlerin hepsini tek tek denedim hiç birisinde atmadı. Hepsini taktım düğmeye basınca yine şak diye attı.

Mehmet bey, prizlerde 2 tane pc monitörü-iki tane pc kasası, modem, pc hoparlörü bağlı. Ne tavsiye edersiniz?

hepsni çıkar öyle 3lüyü prize takıp anahtarı çalıştır eer gen atıyorsa o zaman anahtarda sorun var. onu bypass etmek gerekir.

• Sadece çoklu prizde mi oluyo yoksa tek tek takınca da aynı sorun oluyormu ?
  • tüm cihazları çıkarın sonra teker teker takın hangisinde atıyorsa o cihazda izolasyon sorunu yani elektrik kaçağı var...

hepsini takınca atıyorsa birden fazla cihazda kaçak var. birden fazla cihaz takınca kaçak 30 ma geçiyor ve atıyor. topraklı prize sahip olan cihazlarda kaçak var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 20 Temmuz 2013; 1:14:51 >
  • quote:

Sigorta amperi küçük olabilir.

Sigortanın amperi yeterince büyük, hatta haddinden bile fazla. 25 amper çekebilmen için mesela üç tane 2000w'lık elektrik sobası, ütü, tost makinesi vs kullanman gerekir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.