Şimdi Ara

5 Edebiyat sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     5 Edebiyat sorusu
    arkadaşlar ben biraz zorluk yaşıyorum bu tip sorularda. Öncelikle cevapları işaretledim sizden açıklamaları istiyorum
    Ek olarak bazı sorularım olucak detaylı yazarsanız çok mutlu olurum

1- Bir şiiri gördüğümüzde bu şiir saf şiir diyebileceğimiz unsurlar nelerdir ?
    2- Serbest ölçü serbest müstezat nedir ? Serbest müstezatın garipçilerle bir alakası var mı ?(İnternetten arastırdım ama anlayamadım tam)
    3- İkinci yenici şiiri ile 1980 sonrası şiir arasındaki farklar nelerdir ?

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorularıolankişi -- 29 Mayıs 2016; 11:52:54 >

• Ben de merak ediyprum faydalı konu up, bir de hangi soru bankası bu hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

up

Diğer sorudaki şiir ise öz şiir olamaz çünkü öz şiiri benimseyen şairler biçime ve kusursuzluğa önem verirler. Bi dizeye kesinlikle küçük harfle başlamazlar. (Dize başında küçük harfi ilk kez kullanan şair ise Attila İlhan'dır, aklında bulunsun.)

Serbest müstezat dedigimiz nazım biçimi batıdan alınan nazım biçiminin kendimizce uyarlanmış hali.. İlk kullanan serveti funundaki Tevfik Fikrettir daha sonraları Nazım Hikmet ve Garipçilerde de görmek mümkün.

Son soruna gelirsek de ikinci yeni şiiri toplumdan uzak bi şiirdir. Fazlaca bireysel, anlaşılması oldukça güçtür. Örneğin İkinci Yeni grubundaki Ece Ayhan'ın şiirini anlamak için hazırlanmış mevcut bi Ece Ayhan sözlüğü var. :)
    80 sonrasında ise birçok eğilim var. Ama genelde ikisinin farkıyla alakalı sorulan sorular 80 darbesiyle beraber toplumsal konuları alan Ahmet Erhan, Salih Bolat gibi isimler..

Atladığım ya da ekstra sormak istediğin bi şey varsa sorabilirsin. İyi çalışmalar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi favored -- 29 Mayıs 2016; 12:56:23 >

• favored kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim her şeyi anladım yalnız 1. soruda bahçe kelimesi sadece 1 kez kullanılmış. Oradaki çiçek vb çevre ile ilgili şeylerden mi çağrışım yapmamız gerekiyor ?

6 yıl önce açıldı
    3 ayda tyt matematik (ve fen)
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.