Şimdi Ara

5.defa aynı virüsten dolayı format atıldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5.seferdir.EK'teki resimde görülen virüsten dolayı format atıyorum.HEr defasında uğraştım fakat olmadı.Yine bilgisayarıma girdi.Avast antivirüs var.Ad aware ile birşeyler buluyor siliyorum fakat sonuç yine aynı yardım lütfen.

Birde problem II nolu resimde görülen spyware quake diye programı kurup duruyor.uninstall ediyorum bilgisayarı açıyorum tekrar kurmuş.

Birde problem 1'de int explorer'ı açtığımda hep aynı sayfa geliyor.Araçlarda bakıyorum.google başlangıç sayfası.

yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iugunduz -- 21 Temmuz 2006; 20:41:44 >

• arkadaşlar,

6.sefer format atmayayım. yardım lütfen
  • antivirüs ü güncelle
    sistem geri yüklemeyi kapat
    güvenli kipte bi tarat avast biraz hafif kalabilir
    sistem sağlamsa kaspersky
    değilse mcafee veya dod32 öneririm
    formatta nasıl silinmiyor onuda anlamadım harddiskin tek bölümüne mi format atıyorsun
  • sana daha guclu bır antıvırus lazım ozaman kaspersky, nod32 veya pc guclu ıse norton kullan yoksa kolay kolay kalmaz baska bı cagren yok yanı
  • antivirüs güncel

güvenli kiptede tarattım problem yine aynı sanırım nod32'yi bir deneyeceğim.
  • Kaspersk Anti Virus 5.0 Pro ve Ewido Malware
    programlarini deneyin.

Yetmezse yaninada Microsoft Defender
  • şimdide bunu vermeye başladı.

• Arkadaşların önerdiği programları (özellikle Kaspersky ya da NOD32) Güvenli Modda kullanarak tarama yap.

Ya her seferinde format atıp atıp nasıl yine de bu virüs bulaşabiliyor? Sen özellikle bir siteye giriyorsun, yedek CD/diskindeki bir dosyayı mı kullanıyorsun?

Eğer siteden bulaşıyorsa, kardeş Internet Explorer veya başka browser üzerinde sağlam koruması olan anti-virus ve anti-spyware & adware programı kullan. Mesela bende Internet Explorer'a koruması eklenmiş Kaspersky Internet Security (Internet Secuirty=Antivirus+Antihacker+antispyware&adware+pop-up blocker) ve Spyware Doctor 4.0 (Site Guard ve Pop-up Blocker).

Ayrıca pop-up blocker sistemi çok iyi olan, zararlı sitelerden koruyan, Flash advertisement reklamlarını da silebilen bir browser kullan. Benim kullandığın bu tip bir browser olan Avant Browser. Flash AD-Blocker ve çok iyi bir Pop-up blocker var.

Yedek CD/diskindeki bir dosyadan bulaşıyorsa, hem de format atıp atıp üstüne yine hemen bulaşıyorsa o programları dosyaları indirdin/aldığın siteye bak ya da kişiye danış. O dosyalar programlar yerine, eğer mümkünse daha sağlam güvenli kaynaklardan al.

• quote:

Orjinalden alıntı: iugunduz

şimdide bunu vermeye başladı.

Format at diycem ama her format sonrasında özellikle yine bulaşıyormuş.

Bir üst mesajımda dediklerimi bi dikkate al istersen.

Her format sonrası bu aynı virüse defalarca karşılaşıyorsan sen her format sonrası girdiğin siteleri bir düşün bakalım. Şüphelendiğin bir site olabilir mi? Ayrıca şüphelendiğin bir yedek diskteki dosya program???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Temmuz 2006; 21:56:42 >
  • siz en iyisi EWIDO MALWARE SCANNER adli programi
    netten cekip bir taratın bilgisayarınızı

tavsiyem : Kaspersky 5.0 da yükleyin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: axiadam

siz en iyisi EWIDO MALWARE SCANNER adli programi
    netten cekip bir taratın bilgisayarınızı

tavsiyem : Kaspersky 5.0 da yükleyin..

Kaspersky 6.0 çıktı Kesinlikle tavsiye

Çernobil-CIH Virüsü bulaşmış olabilir mi? Ya valla her format sonrasında o kadar tarama yapmana rağmen sürekli geliyorsa bir iş var bence....

• quote:

Orjinalden alıntı: hupunu

formatta nasıl silinmiyor onuda anlamadım harddiskin tek bölümüne mi format atıyorsun

Silinmiyor dememiş ki, format attım ama nasıl olduysa yine girdi demiş. Yani formattan sonra tekrar gelmiş HDD'ye. (Ben öyle anlıyorum)
  • aynen in metal hard diski üçe böldüm sürekli formatı sürekli c ye atıyorum.sanıyorum sürekli girdiğim sitelerin birinden bulaşıyor.bu virüs dosyada indirmem fazla ama anlayamadım.Ayrıca nod32 kurdum.g.kipte tarattım.ad aware çalıştırdım.En ufak bir değişikli yok.yinemi format arkadaşlar yapmayın
  • avast kullan derim
  • şunu anlamadım virüs tam olarak nrden ve ne aracılığıyla girio.
  • şimdi sistemine virüs bulaşmış sen sadece üç partitiondan birine format atıyorsun..yoksa sonradan mı böldün ilk formattan sonra mı yani?virüs hangi dosyalara bulaştığını biliyormusun ki? belki de diğer partitionlarda ki bir dosyaya bulaşmış sen sürekli c'yi formatlıyorsan bu virüs orda kalmaya devam eder... program virüsü bulduğu zaman hangi dosyalara bulaşmış olduğunu gösterir buna dikkat ediyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cscageonly -- 22 Temmuz 2006; 0:01:42 >
  • Eğer kullandığınız Antivirüs online spy ve trojan koruması sağlamıyorsa ve meçhul sitelere girip çıkıyorsanız. Size soru soran pencerelere yada ekran korumaları gibi şeyleri yüklüyorsanız bu tür şeyler daha çok başınıza gelir.

Bunlar virüs olmayabilir, spy yada trojen türü şeyler olabilir. Bunları da bazı virüs tarama programları tanımıyor. O yüzden spy, trojan ve warm ları temizlemek için ek programlar yada ek korumalar kullanmanız gerekebilir.

Spybot, Ad-aware ücretsiz olarak kullanılabilir.

Bilmeniz gereken en önemli şeylerden birisi de internette bir crack aramaya başladığınızda mutlaka bir virüs yada spy da sizi aramaya başlar.

Herhangi bir site gezintisi sırasında beni yükle diye karşınıza çıkan programa karşı mutlaka ihtiyatlı bakın.

Bazen Yes -No diye çıkan mesajın aslında ikisi de aynı işi yapmaktadır. Siz noya bassanız bile Yes'e basmış gibi olur o yüzden pencere kapatma çarpısından kapatmayı tercih edin.

Sistemi temiz olarak kurduktan sonra antivirüs yükleyene kadar internet kablonuzu takmamanız en sağlıklı olandır.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.