Şimdi Ara

5-10 Yıl İçinde Yurtdışına Yerleşmeyi Planlayanlar (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
697
Cevap
31
Favori
20.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L@civert

    Senin o genelleştirip tek kalıba koyduğun kişiler hiçbir zaman bu ülkeyi kaçılması, uzaklaşılması gereken bir yer olarak görmedi. Bu ülkeyi terkedilmesi gereken bir yer olarak görenler dün de bugün de aynı kişiler, tıpkı dün de bugün de "boş laf" diyenler gibi

    Ayrıca zaten sen de şu yorumunla Cemil Meriç'in çıkarımına uyuyorsun, adam zamanında senden bahsetmiş. Türkiye'den, türklerden tiksinmeni legalize etmek için "işidlisiniz" kalıbına sığınıyorsun. Bunu açık açık söyleyenler daha samimi, en azından içi dışı bir. Kapı açık size, niye gidiyorsunuz diye sormuyorum ama az samimi olun. Gidecekseniz gidin, nedir bu "gidiyorum ha, bak giderim" ayakları, ne dememizi bekliyorsunuz "tülayy geri dön" mü diyelim :) Zaten şu güney'e yerleşmek isteyenlerle, Türkiye'yi terketmek isteyenler gitsinler artık. Bunların bir boy ufağı da her sene interrail yapıcam deyip deyip yerinde sayar.

    Ha, ben bunları yurtdışına gitmiş biri olarak söylüyorum. İnterrail yaptım, eğitim için gittim, iş için gittim, gezdim tozdum, bir kere olsun burada ne güzel yaşanır demedim. Mis gibi vatan toprağım var. Ben burayı seviyorum, bu toprakları, bu kültürü... O yüzden de yurtdışında yaşamaktansa burada kalmayı tercih ederim.


    Gitmek isteyenlere not:

    Gitmek isteyen arkadaşlar yok lisede gidilir, yok üniversite orada okunmalıdır sonra zor falan diye düşünmeyin. Gitmek isteyen gidiyor . Hayvan gibi not kasarsın mastera gidersin, avrupa gençlik programlarına gidersin, göçmenlik başvurusunda bulunursun, Gitmek isteyen gider kısaca. Koyarsın hedefini, atarsın bir köşeye üç beş, biriktirir yine gidersin. Pericope'ta falan karı kız, eğlence yayınları izleyip, off ya ne güzel eğleniyorlar demeyin. Aralarında çok güzel yayınlar var, yurtdışına nasıl gidilir, nasıl yerleşilir, ne yapılır her şeyi anlatıyor adamlar. Bununla ilgili iletişime geçeceğiniz zibilyon tane kaynak var internette, siz niyetlenince size yardımcı olurlar. Bizim zamanımızda yoktu böyle imkanlar, yine de gittik geldik biz. Elime geçen ilk fırsatta deyip kös kös oturmayın, varsa bir hedefiniz çabalayın, oluyor. Sonra gelip başımızın etini yemeyin. İşte bu yüzden dalga konusu oluyor bu durum. Gidicem diye artistik yapıp hiç çabalamadan oturup, sonra da "napim abi fırsat olmadı" diyenlerle dalga geçilmesin de ne yapılsın, sınırlar kalktı artık dünya küçüldü deyip daha sağındaki solundaki iki şehri geçtim, oturduğu şehri gezemeyen adamla dalga geçilmesin de ne yapılsın. İnsan hedefleri için nefsine söz geçirebilmeli. necessity drives progress diye bir lafı var bu yabancıların. İhtiyaçlar ilerlemeyi doğurur gibi bir anlamı var. Kurulu düzenin varken, boğulmayı bile göze alıp bir Suriyeli, bir ıraklı gibi gidebilir misiniz? İşte bunlar hep ihtiyaç meselesi. No pain no gain gibi hayatın formülü bir cümle var: Acı yoksa, kazanç da yok.

    Not: Hızlıca yazmak zorunda kaldım, Noktalama hataları ve devrik cümleler oldu pardon.


    Cb'nin vs. parası olanların hepsinin çocukları yurtdışında eğitim gördü, bilale izin verseler şu an italya'da yaşıyordu halen. Dünkü çocuk sandın bizi herhalde. Anlayışı iktidarda iken iyi ama öncesinde öyle miydi. Feto bile kaçtı o kadar yandaşına rağmen.

    Zaten almanyadaki hükümet yanlısı dinci türkler de 10 kuşaktır almanyada değil mi, onlar ülkeden uzaklaşılması gereken bir yer olarak görür mü hiç? Hatta onlar türkiye'den gitmedi uzaydan indi oralara.

    Çok boş yazmışsın ve işin kötü tarafı söylediklerini gerçek sanıyorsun. Buyur ben de "boş laf" dedim. Sen yurtdışında yaşamak istemiyorsun diye, bu seni hiçbir şey yapmaz. Şu anki durumdan hoşnut olan %50'lik kitle var. Bunun parçası olduğunu gösterir sadece.

    Darbe ortamında verilen gazın etkisinde fazla kalmayın bence, kafa yapmış.




  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    İnsanları dış düşmanlara karşı birleştirdi Atatürk. Atatürk halifeliği kaldıracağını kurtuluş savaşından önce söyleseydi halk onu oracıkta taşlardı. Ne zaman düşmanı yendiler, gücü elinde topladı, o zaman harekete geçti. O açıdan yeni bir atatürk çıkması ancak dış bir tehditle mümkün olur o da bu devirde mümkün gözükmüyor.
  • Suriyelilere bir ton laf eden burdan kaçmak isteyen arkadaşlar savaş çıksa ülkeyi ilk terkedecek tiplerden.Böyle insanları aldırmayın beyinleri fazla çalışmayan korkak insanların tekidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murazorofangmar -- 12 Ağustos 2016; 11:10:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz tazmanya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir çok giden memnun ki yerinden çook seneler geçti çookkk ...
  • Yaz hocam beni de, son olaylara kadar böyle bir düşüncem yoktu ama artık burada güzel bir geleceğimin olacağından şüpheliyim
  • siegfried kullanıcısına yanıt
    İyi misiniz?

    Yurtdışına gitmek ayrı, bu ülkede yaşanmaz yeaa demek ayrı. Bunu öğrenin öncelikle. Her yurtdışına gideni bu fikirde sanmanız çok acı.

    Ben bu ülkeden gidenlere yada gitmek zorunda kalanlara ne demişim?

    Sen ve senin gibi işi goygoya dökenlere dedim laflarımı. Şimdi kalkmış yurtdışına gidenlerden bahsediyorsun.

    Senin daha "bu ülkede kalacağım" dememe bile tahammülün yok.

    Bir de hayatı boyunca yurtdışına çıkmak için kılını bile kıpırdatmayan/kıpırdatmayacak kişilerin en çok gürültü çıkartması enteresan. Bildiğim kadarıyla gitmenizi engelleyen bir kanun da yok, nedir bu gürültü?

    Gidecek olan bir şekilde gidiyor zaten, mazeret üretmiyor, şişme bota atlıyor yine gidiyor.

    Hayatta başarılar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim genellememin bir mantığı var,mevcut durumdan memnun olan kitle ya aşırı muhafazakatlar! ya da ekonomik olarak bir çıkarı olanlar veya olmasını bekleyenler. Senin yaptığın genelleme de yurtdışına mevcutta çıkmış 4-5 milyon kişiyi gözardı ettin. Bunların çoğunluğunun akpli olduğunu biliyoruz yurdışında kullanılan oylardan. Milyonlarca akplinin yurtdışına niye gittiğini açıkla buyur bekliyorum. Bu adamlar ülkesini bırakıp gitmez diye kendinizi üstün gören sensin.

    Yaptığın kelime oyunu sadece, tamamen aynı şeye çıkıyor. Ülke süper ama biz doyduk burda yaşamaya mı dediler giderken?

    Burda kal banane. Burda kalıcaklar diye bir başlık vardı da ben mi gidip laf attım. Hayır sen gelip,gidenlere laf attın. Kimin kime tahamülü olmadığı ordan belli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siegfried -- 12 Ağustos 2016; 18:14:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siegfried kullanıcısına yanıt
    Ya anlamak işinize gelmiyor yada anlamayı beceremiyorsunuz, ve kelime oyunu yaptığımı iddia ediyorsunuz. Pes artık.

    Söylediklerim gayet açık. Ayrıca ben, a partisi, b partisi, x mensubu, y grubu diye ayırmıyorum hiç kimseyi. Bir kere bile yorumlarımda herhangi bir grubu hedef almadım. Yurtdışına kaçıcam deyip boş gürültü yaparak kaba etinin üstüne oturanlardan bahsediyorum. Yaptığı gürültüyü de ilk mesajımdan beri anlattım. Bu kuru gürültüyü çıkaran a grubundansa da değişmiyor, b grubundansa da değişmiyor. Tekrar ediyorum yurt dışına gitmek kötü bir şey değil, yasal bir engeli de yok zaten. Yurtiçi yada yurtdışı, ortada övünülecek bir durum yok, tıpkı ülkemin bir yerinde yaşamak başka bir yerinde yaşamaya göre övünülecek bir durum olmadığı gibi.

    Siyasete girmek istemiyorum.
    Temellendirmeniz çok fena, daha neyi savunduğunuz bile belli olmuyor. Yani bir grubun ülkeden memnun olduğunu söylüyorsunuz ama yine aynı grubun bu ülkede yaşanmaz diyerek yurt dışına mı kaçtığını söylüyorsunuz? Yanlış mı anlamışım?


    Son söz olarak yurt dışında yaşayanların çoğu "bu ülkede yaşanmaz, tiksindim insanımızdan diyerek kaçıp gitmediler" diyorum. Almanya ile 1961’de, Avusturya, Belçika ve Hollanda ile 1964’te, Fransa ile 1965’te ve Avustralya ile 1967’de işgücü anlaşmaları imzaladık.




  • Yaz Melbourne 2 sene sonra

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir iki arkadaşın bazı konularda soru işaretleri olduğunu gördüm. İngiltere ve çok azda Amerika hakkında isteyenleri bilgilendirebilirim. Evlilik, çalışma, yaşam kalitesi, pahalılık, okuma, oturma hakkında tamamen aydınlatamasam da sorularınızı cevaplamaya çalışırım. Özellikle eğitimden faydalanıp gitmek isteyenlere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AriGoldd -- 13 Ağustos 2016; 17:41:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    Şöyle konuları ne zaman görsem aklıma şu karikatür geliyor gitmek isteyenlere başarılar.
    Bu mesaja eklenen görseller:







  • Benide ekle hocam Üniyi Almanya'da okuyacağım inşallah.
  • Liste kabarmış baya. Umarım gerçekleşir. Gidenler yazsın buraya kontrol edeceğim😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benide yaz yılbaşında gidebilirim çalışmak için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla bir İsveç,Norveç,Japonya,Polonya gibi ülkelere gitmek isterdim :D

    Edit:1 Yıl sonra Pasaport alacağım inşallah..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valenicy -- 18 Ağustos 2016; 19:03:00 >
  • Yaz muhtemelen polonya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de ekle 2 sene sonra gittiğimde editlerim

    Gidemezsiniz diyen arkadaşlarla neyi bekliyorsunuz hemen şimdi gidin diyen arkadaşlar birbiriyle çelişiyor Hala anlayamadıysanız; insanların hemen şimdi gitmemesinin sebebi şimdi gidememesi.Gerekli maddi durumları ayarlıyıp ilk fırsatta gitmeyi düşünüyorlar zaten.

    Ayrıca bu videoda durumu çok güzel özetlemiş
    https://www.youtube.com/watch?v=ybf0KjneLfk


    Biz gidersek, hem gidin diyenler mutlu olacak hem gitmek isteyenler.Yani gidene vatan haini demeniz komik.Biz gidince ülke birden kalkınıp uzaya çıkacak imamhatip mezunları yerli uçaklarımızı üretecek.
    Merak etmeyin, gidin ama asla dönmeyin dedikleriniz zaten dönmeyi aklının ucundan bile geçirmiyor.

    Eskiden gitmek isteyene hdp'li pkk'lı iftirası atılıyordu değişen tek şey şimdi fetocu diyorlar

    Umarım her iki tarafın da istediği olur.




  • Acil ekle hocam 5-10 yıl değil max 5 yıla gideceğim.En başa koy hatta beni Benimki öyle böyle istek değil inanılmaz bişey.Deli hedeflerim var ve geceleri uyumuyorum bile bu hedeflerden ötürü.Yatımda

    editlerim iş bitiminde

    Abi çok güzel konu ya en sevdiğim konu.

    Edit : Oyun yapımcısıyım beyler tek bir oyun tuttursam benim iş tamam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takamoto -- 1 Eylül 2016; 20:13:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wizard Bard

    Beni de ekle 2 sene sonra gittiğimde editlerim

    Gidemezsiniz diyen arkadaşlarla neyi bekliyorsunuz hemen şimdi gidin diyen arkadaşlar birbiriyle çelişiyor Hala anlayamadıysanız; insanların hemen şimdi gitmemesinin sebebi şimdi gidememesi.Gerekli maddi durumları ayarlıyıp ilk fırsatta gitmeyi düşünüyorlar zaten.

    Ayrıca bu videoda durumu çok güzel özetlemiş
    https://www.youtube.com/watch?v=ybf0KjneLfk


    Biz gidersek, hem gidin diyenler mutlu olacak hem gitmek isteyenler.Yani gidene vatan haini demeniz komik.Biz gidince ülke birden kalkınıp uzaya çıkacak imamhatip mezunları yerli uçaklarımızı üretecek.
    Merak etmeyin, gidin ama asla dönmeyin dedikleriniz zaten dönmeyi aklının ucundan bile geçirmiyor.

    Eskiden gitmek isteyene hdp'li pkk'lı iftirası atılıyordu değişen tek şey şimdi fetocu diyorlar

    Umarım her iki tarafın da istediği olur.

    İçimden geçenler




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.