Şimdi Ara

5-10 Yıl İçinde Yurtdışına Yerleşmeyi Planlayanlar (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
31
Favori
20.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gelecek yaz wat, öbür yıl erasmus'la polonya. Yeşil kart çıkarsa da okulu yarım bırakıp temelli abdye yerleşmek istiyorum.

    Yukarıda biri dalga geçmiş lisede bu hayalleri kuruyorsunuz sonra burda burger king'de sipariş alıyorsunuz diye ama ben 6 yıl önce bu forumda konu açmıştım "ülkeden gitme imkanınız olsa gider miydiniz?" diye, inanır mısınız gitmezdim cevabı giderdimden öndeydi altta da herkes giderim diyenlere vatan haini demekle meşguldu neyse 6 yıl sonra o konuyu upladım(daha darbe girişimi bile olmamış) saatler içinde o fark kapandı giderim diyenler gitmem diyenlere fark attı sonra bir şeyi fark ettim 6 yıl sonra upladıgımda ankette gitmem diyenlerin sayısı 0 (sıfır)mış. Bak güzel kardeşim o vatanım vatanım diye savunanlar bile 6 yılda nasıl bir hayat yaşamışsa nasıl bir konumda oldugumuzu görüp gitme hayali kurmuşsa, 6 yıl önce sadece bir fikir olarak aklına gelmiş ama 6 yıl sonunda bu ülkede kalmam için tek bir neden bulamaz haldeki ben, gider buranın burger'ında değil de oranın burger'ında çalışırım buranın iyi mesleklisinden yüksek maaş alırım onun harcadığının 3de 1ine istediğim her ürünü alırım burda burger'da çalışıp açlık sınırından gezeceğime orda burgerda çalışır türkiyede en iyi paraları kazanan adamların ulaşamayacağı refah seviyesinde yaşarım.

    Bu yaz vakti bile her gün minimum 4 saat daha iyi bir gelecegim olsun diye kendime yatırım yapmaya çalıştım. Ama yok biliyorum ki bu ülkede hak ettiğim hiçbir şeyi alamayacağım. Ne kadar ders çalışırsam çalışayım yine o hocalardan biri sırf egosunu tatmin etmek için net cevabı olmayan bir soru sorup puanı da öğrencileri sevip sevmemesine göre vercek, diğerlerinden ne kadar ileride olursam olayım dün fetocu bugün xci bir adam kadrolaşıp yerimi alcak, devlette hiçbir yüksek kademe işte hak ettiğim için görev alamıcam özel şirkete insana deger vermeyen ülkede işçisine köpek gibi davranıcak ben de patrondan intikam almak için günlerimi çalışıyor gibi gözükerek geçip ömür boyu olduğum yerde saycam, yarın sokakta yürürken parasını benim verdiğim devletin güvenlik güçleri beni koruyamaz şehrin göbeğinde havaya uçabilirim, hayatımda 1 kere polise işim düştüğünde adam tehlike geçene kadar bekledi olay bitince de gelip birşey olmaz işlem yapma yorulma dedi. Gidip pasaport alıyorum adam sakın işe girme pasaportunu iptal ederiz diyor işe giremiyorum, zaten okuyan öğrenci part-time işe girse verdikleri para yol parasına yetmez o parayı bilgisayar başında online oyunda gold kasarak kazanırım bir de emek hırsızlarına kazandırmayayım diyorum ülke resmen çalışmamaya zorluyor, hayatımda bir dönem müstakil evde oturdum onun dışında bir kere yanımda altımda üstümde bir hayvanoğluhayvanın oturmadığı bir binada yaşamadım medeniyet görmemiş mağara adamlarının çevresinde yaşayan kimseye saygısı yok. Daha yazmaya gerek yok bu ülkeden steve jobs şu bu çıkmadı çıkmayacak da ulan daha üniversite öğrencisiyim kendi gelecegim için birşeyler yapayım diyorum bu millet bu devlet yoluma taş koyuyor bu ülkenin bana yararı olmadı zararı olmadı ne zaman çalışkan dürüst iyi bir insan olmaya çalışsam hem karşılığını alamıyorum bir de üstüne it gibi çalışıp bunlara vergi haraç vericem benim üstümden servetlerine servet katacaklar devlet toplum bana hiçbir şey vermesin ben ona ömür boyu hizmet edeyim, yok öyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murazorofangmar

    Suriyelilere bir ton laf eden burdan kaçmak isteyen arkadaşlar savaş çıksa ülkeyi ilk terkedecek tiplerden.Böyle insanları aldırmayın beyinleri fazla çalışmayan korkak insanların tekidir.

    Savaştan değil insanlarından kaçıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AriGoldd

    Bir iki arkadaşın bazı konularda soru işaretleri olduğunu gördüm. İngiltere ve çok azda Amerika hakkında isteyenleri bilgilendirebilirim. Evlilik, çalışma, yaşam kalitesi, pahalılık, okuma, oturma hakkında tamamen aydınlatamasam da sorularınızı cevaplamaya çalışırım. Özellikle eğitimden faydalanıp gitmek isteyenlere.

    Hocam ben abd'de unıversıte okumayı dusunuyorum



    nasıl gıdecegım

    okuma ıznını nasıl alacagım

    yıllık okuma ucretı ne kadar

    burs alabılıyor muyuz



    hepsını kapsayan unıversıte okumak ıcın ne gerklı ıse hepsını anlatabılır mısınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunlar bi gitseydi.Laf...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika vizem ve pasaportum var ama ihtiyacım olan tek şey cesaret benide ekle amerika olarak hocam daha önce gidip kaldım 2 ay ama sürekli kalmaya cesaret edemiyorum
  • Ekle fransa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de ekle İsveç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekle.

    ABD-California-San Francisco

    yalnız benim ki hayal değil kesin. mezun olayım direk mastera başlarım heralde.
  • Bu ülkede yaşamak resmen enayilik ,

    Kadınları ile başlayalım
    Güzel değiller, aşırı kendini beğenmiş, mantık dışı yaşayan, aşırı masraflı , adama dünyayı zehir eden varlıklar.

    Yönetim ,
    Kahir ekseriyeti Müslüman Halk olan bir Millet bu halkı gayri Müslim kanunlariyla yönetmeye çalışan saçma sapan bir yönetim sistemi !

    Doğru , dürüst olan insanlar hep kaybeder hırsızlar yalancılar hep kazanır yasalar da onları korur !

    Ekonomi
    Bu ülkede paranız yoksa köle olursunuz hayatınız işçilik amelelik ile geçer ,

    Memur bile olsanız 3.500 maaş dahi alsanız ömür boyu ancak bir ev sahibi olursunuz o da karı koca memursanız .

    Enflasyon tüik'e yok derler %7 falan derler külliyen yalandır.

    Fırsatlar ülkesidir çünkü

    Televizyonlardan dahi tokat, üçkağıt yapılabilmektedir ve yasalar da bu tolatçılara tek kelime dahi etmemektedir, vatandaş mağdur olduğu ile kalmaktadır.Tokat işinin cezası yoktur namussuz tüccarin köşe olması içten bile değildir

    Şimdi tüm bunlara rağmen ben buradan memnunum burada yaşarım diyen varsa kusurabakmasın ya üçkağıtçıdır yada enayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadınlar konusunda sonuna kadar katılırıım.
  • Sende öylesine yakışıklı ve düzgün bir insansın ki gitmek istiyorsun haklısın.
  • amerikalar isveçler havada uçuşuyor vay arkadaş adam amerikada yaşama hayali kuruyor hayal kurması güzel tabi hele isveçe gidecek olan arkadaş acıdım sana olsun hayal kurmak da güzel
  • ABD

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de yaz
    5-10 ulke var aklimda
    Okul bitince duruma gore bakacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fabrizo

    amerikalar isveçler havada uçuşuyor vay arkadaş adam amerikada yaşama hayali kuruyor hayal kurması güzel tabi hele isveçe gidecek olan arkadaş acıdım sana olsun hayal kurmak da güzel



    Gayet normal, özellikle parası olanın gidememesi için bir sebep yok.Lisans okumaya, yüksek lisans okumaya veya güzel bir mesleği varsa orda işe girip çalışmaya gidebilir.Öyle sandığın kadar zor değil, imkansız hiç değil.
  • ekle
  • Beni de yazın ama bir sorum var var nasıl gidiyoruz nasıl yapıyoruz adım adım detaylı anlatacak kimse yok mu? otobüse/uçağa atlayıp hop ben geldim artık burada yaşayacağım demekle olmuyor heralde çalışma izni falan mı alıyoruz ne yapıyoruz?
  • ap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidemediler....
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.