Şimdi Ara

5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
35
Favori
54.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gerçekten tebrik ederim kendini taniyosun ve iyi analiz yapıyorsun inşallah mutlu olursun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brktmr

    Teşekkürler hocam. Ben kayseride okumayı dusunuyorum açıkçası. Ailem kayseride. Özel ders anlamında biraz düzen kurdum ve rahat etmek istiyorum okurken. Ayrıca tecrübe adına bu özel dersler bana çok şey katacaktır . Belki part time olarak dersane-etut merkezi gibi yerlerde de calisabilirim kendimi geliştirmek için. Erciyes Üniversitesi yerine başka bi yerde okusam da çok bi fark olacağını dusunmuyorum. Belki yüksek lisans vs daha iyi üniversitelerde yaparım fakat şimdilik böyle bi dusuncem yok.

    Hocam ben okul konusunu arastirmadigim icin seni yanlis yonlendirmiyim

    Ama okulda verilen egitim yeterli mi? Belki baska alanlarda kendini gelistirmek isteyebilirsin okurken,okul sana bu firsati verebilir mi iyi arastir..

    Kayseride yasamak istiyosan ileride ve okurken ozel ders veririm diyosan mantikli Kayseri..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tıp fakültesi düşünmez misiniz hocam ?
  • Hep benim de aklimdan geçmiştir ama ben yapamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bıktımm2016

    Dostum kusura bakmada böylesine salaklık ne görüldü ne duyuldu

    Acayip iticisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esra rengsiz kullanıcısına yanıt
    Bıktımm2016

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brktmr

    Detayları yazdım hocam. Okuyup goruslerinizi belirtir misiniz ?

    Hocam okudum anladığım kadarıyla telaşlısın bayağı hem de,üstüne kafan bayağı dolmuş,yorulmuşsun artık rahatlamak istiyorsun.Yaşın 23 olduğu için tıp yazmaman gayet mantıklı ki 18 olsan bile fizik,matematikten hoşlanıyorsun o yüzden yazmaman gerekirdi.Benim demek istediğim bu potansiyelin matematik öğretmenliğinde neden harcansın ki diye düşünmem.Bir süre sonra mat öğretmenliğinde rahatlayacaksın sınavlar dert değil,ailenin yanındasın,o sıralamaya burs da bulunur kesin senin açından şuan için 10 numara görülüyor sana göre.Peki ya bir süre sonra bu rahatlık da sıkmaya başlarsa ya keşke mühendisliğe gitseydim dersen.Anlattıklarına göre mantıksız gelmiyor mat öğretmenliği yazman ama her şeye rağmen yazık oluyor diye düşünüyorum.Bari iyi bir yerde mat öğretmenliği yaz diyecem ama onu da açıklamışsın.İnşallah senin için en hayırlısı olur hocam.Bu arada yaşa da çok takma.Üniversitenin ilk günü tanıştığım ilk 5-6 kişi benden büyüktü(noluyor ya demiştim)ilk senemde kazanmıştım şimdi 20'ye giricem yeni üniversiteye geçicem.Gönlüne ve kafana hangisi yatıyorsa onu yap yoksa başkasına ya da başka ölçütlere göre yapınca pişman oluyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayatının hatasını yaptığını olur da kpss engelini geçersen öğretmenler odasına girdiğin gün anlayacaksın, keşke diyeceksin ama yapacak başka bir mesleğin de olmayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    gelecek en iyi matematik hangi unideyse onu seçip akademisyen olmanizi öneriyorum size

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brktmr

    Özet: Daha fazla stres yaşamamak için, 23 yaşımda üniversiteye başlayacağım için, bir an önce maddi bağımsızlığımı kazanmak zorunda olduğum için, bir an önce kendi hayatımı kurmak istediğim için, rahat koşullarda çalışmak ve kendime fazla vakit ayırmak istediğim için ve bunun gibi sebeplerden ötürü meslek olarak öğretmenlikte karar kıldım. Sıralamam 5000-7000 aralığında olduğu için "Alternatif bir bölüm var mıdır?" sorusnunun cevabını arıyorum. Bana yardım eder misiniz ?

    ------------------

    Merhaba arkadaşlar. Geçen sene pilotajı bıraktım. Bir sene boyunca dusundum ve ilköğretim matematik öğretmenliği yazmaya karar verdim. Detayları daha sonra yazacağım. Sayisal sıralamalarim 5000-7000 arasında. Bu sıralamalar ile yazılacak meslekler hakkında yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevirim.

    Düzenleme : Merhaba arkadaşlar. Ayrıntıları yazmak için anca fırsat bulabildim, kusura bakmayın.

    Bölümü bırakma sebebim : Pilotaja dışardan bakarak ve çoğunluğun gelme sebebiyle aynı olarak parası için gelmiştim. Geçen sene 2. sınıf bitti ve Temmuz ayında uçuşlara başladık. Bazı yeteneklere sahip olmadığımdan ötürü uçuşlara devam edemedim ve benim ve kurulun ortak kararıyla uçuşlarım kesildi. Yani bölümü bırakmış oldum.

    Meslekleri düşünme aşamam : Bir süredir insanlara birşeyler öğretirken zevk aldığımı ve anlatabilme kabiliyetimin yüksek farketmiştim ve öğretmenlik mesleğine acayip kanım ısınmıştı. Fakat genel olarak mühendisliğe yatkın biri olduğumu düşünüyorum. Matematik ve fizikle uğraşmayı aşırı seviyorum ve sayısal alanlarda kapasitem çok yüksek. Çok küçük yaşlardan itibaren matematiğe,uzaya,makinalara, elektronik aletlere, bilgisayara vs aşırı ilgim var. Hatta bu sebeplerden dolayı son ana kadar mühendislik düşünmüştüm. Mühendislik ve öğretmenlik hakkındaki bu düşüncelerimden dolayı bu iki meslek üzerinde yoğunlaşmaya karar verdim ve bu meslekleri birebir görmek yani tecrübe etmek istedim. Danışmanlık firması olan bir tanıdığımın yanında 3 ay çalışarak endüstri mühendisliğini yakından görme fırsatım oldu. Öğretmenliği tecrübe edinmek için ise özel ders verdim.

    Meslek seçiminde oluşturduğum kriterler : Sadece daha çok para kazanabileceğim bir meslek seçmemin ne kadar yanlış olduğunu acı bir tecrübe ile öğrenmiştim. Bu arada yaşım 23'e geliyordu ve daha olgun düşünebiliyordum. Hayatta paradan çok daha önemli şeylerin olduğunu farkettim. Paraya o kadar odaklanmıştım ki nasıl bir hayat istediğimi bölümden ayrılma fikri aklımda oluşurken düşünebilmiştim anca. Nasıl bir hayat istediğimi geniş kapsamlı olarak düşündüğümde aslında hiç üstünde durmadığım fakat benim için çok önemli olan kriterlerin olduğunu farkettim. Şimdi bu kriterleri ve meslek seçimimdeki bazı sebepleri sıralayayım.

    1- Yaşayacağım şehrin küçük olması : Kalabalık olması, her tarafın betonlarla kaplı olması, stresi, trafiği, uzak mesafeleri gibi birçok sebepten dolayı büyük şehirleri kendimi bildim bileli sevmem. Küçük bir şehirde mümkünse müstakil bir evimin ve bir arabamın olması ve sessiz sakin bir yaşam sürdürmeyi kesinlikle büyük şehirde yaşamaya tercih ederim ve bu şehir çok büyük ihtimalle Kayseri-Sivas ikilisinden biri olacak.

    Bu kriterimden dolayı mühendislik eğitimim ve kendimi geliştirme konularında çok sıkıntı yaşayacağım bir sürecin olacağı malum. Ayrıca bu şehirlerde yapacağım mühendisliğin çok da parlak bir geleceği olacağı söylenemez.

    2- Kendime ayıracak bol vaktimin olması ve stressiz bir yaşam: Bugüne kadar kendime göre bir sosyal hayatım oldu ve bu sosyal hayatımı yaşamak için gün içerisinde kendime çok fazla zaman ayırdım. Bu zamanların kısıtlanması psikolojik olarak beni kötü etkiliyor. Ayrıca çok rahat bir yapım olduğu için stres kaynaklarından kesinlikle uzak durmam gerek.

    Bu kriterimden dolayı mühendislik eğitimim sırasında okulu bitime konusunda sorun yaşamayacağımı biliyorum. Fakat şuan 23 yaşında biri olarak eğitimim sırasında kesinlikle kendimi geliştirecek aktivitelere şartlarımı zorlayarak zaman ayırmam gerekecek. Bu konuda yaşayacağım stresi az çok tahmin edebiliyorum. Bu yüzden bir süre sonra sadece dersleri geçmek için uğraşan biri olacağım ve boş bir mühendis olarak en erken 26 yaşında mezun olacağım. Tabi iş bununla da bitmiyor. Mühendislik kariyerinin ilk yılları kendini geliştirmekle geçen stres dolu yıllar olduğunu biliyoruz. Bölümü bıraktığım için yaşadığım stres dolu günlerden, bölümü bıraktığım için sevdiğim kızdan ayrı kalmamdan dolayı yaşadığım stres dolu günlerden sonra ve özel sektörü tecrübe ettiğim 3 ay içerisinde gördüğüm stresli ortamlardan sonra bu kadar stres kaynağı gözümü çok korkutuyor.

    3- Mutlu olacağım bir mesleğimin olması isteğim : Bu kriterime göre iki meslek arasında bi seçim yapmam mümkün değil çünkü iki mesleği yaparken de mutlu olacağıma inanıyorum.

    4- Devlet memurluğundaki çalışma şartlarının özel sektöre göre daha göre daha insani olması : Devlet memurluğuna kıyasla özel sektörde (tecrübe ettiğim kadarıyla) tepeden tırnağa herkes stres altında, ağır şartlarda ve uzun çalışma saatleriyle çalışıyor. Danışmanlık firmasında çalıştığım 3 ay içerisinde edindiğim tecribelerle, son 1 senedir yaptığım fikir alışverişleriyle vs kesinlikle devlet memuru olmaya karar verdim.

    5- Aileme daha fazla maddi açıdan yük olmak istememem ve bir an önce kendi düzenimi kurma isteğim : Ailede tek çalışan babam ve geliri 2500 lira civarı. 5 nüfusu olan bir hanede yaşıyoruz. Tabi bir de ödediğimiz 1000 liraya yakın ev kredisi var. Burs falan hak getire. Son 2 yıldır içerisine maddi olarak fazlaca sıkıntıya girmiş olacak ki ek iş yapmaya başladı babam ve kafasını kaşıyacak vakti olmuyor. 50 yaşındaki bir adama bunu daha fazla yapmaya hakkım yok. Babam kesinlikle verdiği emeği düşünecek bir adam değil ve bunu bölümü bırakır bırakmaz dile getirdi fakat ben bir an önce kendi hayatımı kurarak babamın üzerindeki yükü almak zorundayım.

    Süreç olarak iki mesleği kıyasladığımızda öğretmenlikte memur olmanın daha kolay olduğunu ve memurlukta öğretmenliğin daha fazla avantajı olduğunu düşündüğüm için 5. sebepten dolayı öğretmenlik bana daha yakın gelmekte.




    1 yıl boyunca yaptığım araştırmalar, beyin fırtınaları, fikir alışverişleri vs derken çok fazla şey birikti ve doğal olarak yazım uzun oldu. Okuyup fikirlerini söyleyen herkes için teşekkür ederim. Sizden ricam yanlış düşündüğüm bir nokta varsa ve bana uygun olduğunu düşündüğünüz başka bir meslek varsa belirtmeniz. Bu konular üzerinde fikir alışverişi yaparak tercih öncesi son araştırmamı yapmış olacağım. Son olarak; konu csb zannedilmesin diye sınav sonucumu ss olarak ekliyorum :

    5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım


    yazma çok istiyorsan bilkent - boun mat falan yaz dicem ama bana kalırsa onları da yazma.




  • Pişman olacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenler hiçbir yerde adam yerine konmuyor. Atanma sıkıntısı da çok yüksek. Dershanelerde çalışanların şartları çok ama çok kötü. Bu sıralamayla kayseride matematik öğretmenliği yazman en hafif tabirle aptallık olur kusura bakma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda yorum yapan arkadaşların genelinden büyük, seninle yaşıt birisiyim. Dediklerinin çoğunun nerden kaynaklandığını anlıyorum bu nedenle. Bir yaştan sonra aileden para almak gerçekten insanın onuruna dokunmaya başlıyor, üstelik maddi durumun iyi olmadığını da biliyorsun. Bu nedenle bir an önce maddi özgürlüğüne kavuşma ihtiyacını anlayabiliyorum.

    Gördüğüm kadarıyla sen kendini tanıyorsun, kendi içinde tutarlı güzel çözümlemeler yapmışsın. Okulu bıraktın, sınava hazırlandın ve muhtemelen üstünde inanılmaz bir stres ve yorgunluk var. Okul bırakmak yeterince zor zaten, yaş durumu, para konuları vs. Şu an için tek aradığın şeyin sakinlik ve kendine yetecek bir maddi durum olduğunu düşünüyorsun. Ben de okul bıraktım. Ama okulu seninkinden farklı bir nedenden dolayı, çevremdekilerin benim kapasitemde olmadığını düşünerek bıraktım. Sanki harcanıyormuşum gibi hissediyordum.

    Elektroniğe, matematiğe, bilgisayara ilgin olduğunu yazmışsın. Bundan 7-8 sene sonra keşke şöyle yapsaymışım demeyeceğine emin misin? Paradan bahsetmiyorum, sorumluluk sahibi ve zeki bir insansın. Parayı her türlü kazanırsın. Ama öğretmenlik çok stabil bir meslek. Bütün hayatın boyunca aynı şeyi yapmaya hazır mısın?

    Bir diğer nokta, bence Kayseri'de okuma. Eğer istiyorsan bitirdiğinde Kayseri'ye her zaman dönebilirsin zaten. Ama bence kendi kapasitendeki insanlarla biraz daha zaman geçir. Biraz daha fikirlerin otursun.

    Bir de şunu anlamadım; neden merkezi puanla yatay geçiş yapmak yerine sınava tekrar girdin?




  • beyin.dll bulunamadı
  • Abi benim fikrim zeki birisin sonuçta belli bu kocta falan matematik veya fizik gibi bölümlerden bitirip akademisyen olabilirsin çok rahat bir şekilde sonuçta rahat ve maaşı bol bir meslek ayriyeten saygınlık ve senin sevdiğin alanlara yogunlasiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stres olmasın diyorsun ama sen kaç bin öğretmenin işsiz olduğunu bilmiyor musun? Sıralamana yazık edersin boşu boşuna daha büyük streslere girersin ileride. Yazık etme kendine.
  • Çok teşekkür ederim hocam. Artık yanlış tercih yapmak gibi bir luksum yok. O yüzden ince eleyip sık dokuyarak yapıyorum araştırmamı. İnşallah hakkımda hayırlısı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osurgan kullanıcısına yanıt
    Hocam ailemin yanında olacağım için kendime inanılmaz vakit ayırıyor olacağım. Kendimi geliştirmek için en fazla ihtiyacım olan zamani fazlasıyla elde etmiş olacağım. Ağustosta tekrar başlıyorum özel derslerime. Ailemin yanında olacağım için ek bir harcamam olmayacak ve özel derslerden elde edeceğim gelirle kendimi geliştirmek adına çok daha rahat adımlar atabilecegim. Ayrıca maddi olarak bağımsız olacağım için kafam çok daha rahat olacak. Bütün bunları bana hangi üniversite sağlayabilir ki ? Bölüm olarak Erciyes ortalamanın biraz ustunde bir üniversite. Zirveye oynayan üniversiteyle çok bi farkınin olacağını dusunmuyorum. Liseden arkadaşım gaziden mezun oldu aynı bolumden. Anlattıklarına bakılırsa çok da farkı olduğunu dusunmuyorum erciyesten. Ayrıca büyük şehirde yaşamak istemeyince de çok bi seçenek kalmıyor açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eğer 18-19 yaşlarında ve bu tecrübelerimle tercih yapıyor olsaydım belki dusunurdum. Fakat şuan tıp eğitimi goze alabilecegim bir eğitim değil. İlgi alanım hiç değil. Kaldı ki beni tanıyan ve tıp fakültesinde okuyanlar kesinlikle gelme diyorlar. Zaten tip fakültesinde de memnun olmayan çok fazla insan var hocam . Parası için tercih edilen mesleklerin başını çekiyor sanırım. O yüzden de mutlu olamıyorlar. Bölümü bıraktığımda gazi tıpta 4. sınıf olan bir arkadaşım "Valla ben de birakicam ama 4 seneye açıyorum. Yoksa bi dk bile düşünmez bırakırım." demisti. Daha bunun gibi tanıdığım cok insan var. Bunları bildiğim halde tıp yazmam demek bile bile lades demek olur. Özellikle de bu saatten sonra...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BuI kullanıcısına yanıt
    Tercih döneminde mi yazmayı dusundunuz yoksa okuduğunuz bölümü bırakıp bu bölümü yazmayı mi dusundunuz hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.