Şimdi Ara

4gb Ram Herşeye Yetiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarda özel programlar vs kullanan biri değilim sadece oyun oynayan,müzik dinleyen. nette gezen biriyim. 12 GB ram var ( 6GB kitX2 ) bu kitlerin birini elden çıkarmayı düşünüyorum gerek olmadığını söyleyen çok olduğu için. Herksin söylediği 4 GB ram herşeye yeter. O zaman nasıl oluyorda sadece 1 oyun ve firefox açıkken 4GBa yaklaşıyorum. hatta World of warcraft server kalabalık olduğunda firefoxla beraber 4GBı geçiyor 5e yaklaşıyor kullanımı. O zaman 4 GB yeterli değil benim için değil mi? Yanlışım varsa biri düzeltsin lütfen

4gb Ram Herşeye Yetiyor mu?

• Windows bellek kullanımı, sistemin bellek miktarına göre değişir. Kitlerden birini söküp aynı uygulamaları açtığınızda daha az yer kapladığını görürsünüz. 4 Gb bellek her türlü oyun ve internet uygulamasına yeter. O kadar fazla bellekle aynı dosyayı ikinci (üçüncü+) kez kopyalamak çok hızlı oluyordur, Virtual Machine vb program kullanmıyorsanız fark göremezsiniz.
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Windows bellek kullanımı, sistemin bellek miktarına göre değişir. Kitlerden birini söküp aynı uygulamaları açtığınızda daha az yer kapladığını görürsünüz. 4 Gb bellek her türlü oyun ve internet uygulamasına yeter. O kadar fazla bellekle aynı dosyayı ikinci (üçüncü+) kez kopyalamak çok hızlı oluyordur, Virtual Machine vb program kullanmıyorsanız fark göremezsiniz.

Yani tahmin ettiğim gibi Ram miktarım yüksek diye programlar yayılıyormu demek istiyorsunuz sistem çalışırken? 12GB ram varken yaklaşık 4GB ram kullanımı , aslında 4gb ram olsaydı 2gbı civarımı kullanılıyor olcaktı aceba aynı programlar açıkken? Sistemin hangi türlü çalışması daha rahattır yada iyidir diyelim? 4 veya 6 GB ramle de sorunsuz oyun+firefox açabilirmiyim takılmadan kasmadan.

• En iyisi deneyip görmek.
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • ram miktarı arttıkça sistem hdd üzerinde oluşturup kullandığı sanal belleği ram üzerine taşıyor diye biliyorum.
    bunun performansa katkısı bazı programlar ve c/p işlemlerinde çok belli olur
    yerinizde olsam hiç satmam ramlari.

3gb ram bile yeter
    Msi HD 6850 Cyclone OC Edition
    E4700 2.60 Intel Core Duo 2 2xÇekirdek İşlemci
    320 GB HDD Harddisk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Harddisk'in kaşe görevi gördüğü aktarımları bellek üstlenerek gecikmeyi azaltır, swap(takas) dosyasını belleğe yerleştirebilirsin 12 gb belleğe yaptıracak iş bulamıyorsan. Tom'un Donanım sitesinde bir incelemede gördüm.
    CM HAF 922/ Aopen 750W/ MSI Z87-G43 GAMING /Intel I5 4670K / Noctua NH-U12P SE 2 /GSKILL RIPJAW 16 GB 1600 mhz/ MSİ GTX 980 Tİ /Asus VG278 27'' 120hz/ Razer Naga/ Razer Lycosa/ Razer Moray/ Logitech Cordless Rumpepad Logitech F710/ Creative Xi-Fi Gamer/ Creative I-Trigue L3800/
  • Sorun aslında 12 GB ramı hep beraber çalıştırabilmek... bunun iiçin Dram voltajı normal değernin +3V ayarlamam gerekiyor 6 slotta dolu olduğu için. ve Qpi voltajı 1.38-1.40V olmadan 12 gb ram kullanamıyorum. yani sisteme gereksiz ısı mı yayıyorum diye düşünüyorum kullanmadığım fazlalık ram yüzünden
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.