Şimdi Ara

4GB RAM ALDIM ÇALIŞTIRAMADIM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde GG den 4gb ram sipariş ettim. Gelen rami anakartıma taktığımda GIGABYTE o reklam olan o kısım gelir ya resin başında o geliyor fakat kendine sonra res atıyor. Varolan ramleri çıkartıp aldığım ram tek takılı olduğu halde bile aynı sorunu yaşıyorum. Daha windows cpu felan çıkmıyor. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

ANAKART MODELİM: (EP45-DS3L)http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ep45-ds3l_10/specs/
    BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
    CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz (2 CPUs), ~2.2GHz
    EKRAN KARTIM: NVIDIA GeForce 8400 GS

ALDIĞIM RAM: Hynix 4GB DDR2 800MHZ PC2-6400U Tek Modül Ram

Not: Anakart 16GB kadar ram desteklediği yazmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShoutPaw -- 13 Kasım 2015; 19:34:49 >

• Bios tan ayar yapmak gerekiyor olabilir. Yeni ram ı bios tanıyor mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc açıkken ram falan takma kardeşim sen. Ramleri taktıktan sonra BIOS pilini sök 2dk sonra tak dene

• PC açıkken iç donanımların çıkarıldığı nerede görülmüş ya sizin bilmediğiniz konular var yada bizim yani bu teknik yardımda uzun süredir bulunuyorum. (iç)donanımların açıkken çıkartıldığını hiç duymadım.
  • öncelikle kesinlikle pc açık iken kesinlikle birşeyler söküp takma yapmayın çalışacağı var isede komple yakıp bozabilirsiniz kısa devre olur yani

ram yerlerini değiştir tek tek dene tek tek deneyip bios sıfırlayın
  • @Agentwho Hiç bilmiyorum. Ekran geliyor onda sıkıntı yok. Fakat tanımıyor gibi. Bilmiyorum uyumlu mu değil anlamadım

@pavilionsq Böyle bir şey yapmayacağımdan emin olabilirsin kardeşim.

@KEREM04283 O kadar da değil.

@RisKoF Bende öyle...

@berke_21 Denedim sonuç olumsuz.

İşe yaramadı, BIOS tan ayar ne ayarı yapılabilir ki ya da BIOS a nasıl tanıtılır ki ya da bir şey mi engel oluyor..
  • ShoutPaw S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle donanımları bilgisayar açıkken asla çıkarmayın RAM'i düzelteyim derken bütün donanımlarınızı yakarsınız. Ayrıca RAM'i ve ana kartınızın özelliklerini inceledim bir sorun gözükmüyor. Ama bazen uyumlu olduğu halde donanımların bazı bilgisayarlarda çalışmadığı görülebiliyor. BIOS güncellemesi deneyebilirsiniz. Yalnız Beta olan sürümü yüklemenizi tavsiye etmem çünkü BIOS güncellemede az da olsa risk vardır bilgisayar açılmayabilir. Sorununuzu çözebilmek için araştırma yapacağım. Umarım sorununuz en kısa sürede çözülür.

İyi günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4GB Ram Takılı, 3GB görüyor
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biz neyse de bilmeyenler için sakıncalı. Çocuk çıkarıcak yapıcak öyle başına bela alıcak. Bu pavilionsq şahıs mı sorumlusu olucak hayır. Kınadım o davranışlarını onun. Ayıp. Bir tek ben mi yaşıyorum ya da yaşadım bu sorunu? Bencil.

Dediklerinizi yaptım. BIOS f10 güncelledim. Olmadı. BIOS yedeğini alıp beta versiyonunu en son sürümünü deneyip güncelledim şu an en son güncel bilgisayarda herhangi bir sorun gözükmüyor ama yine olmadı. Donanımları çıkardım taktım yine olmadı her şeyi denedim yine olmadı. Bir video çektim aynı hep tekrarlayan şey böyle oluyor sistem tamamen açılmıyor:https://youtu.be/HESG2xOlEag

• SORUN ÇÖZÜLDÜ GERİ İADE
    RAM ARIZALI ÇIKTI
  • Biraz geç bakabildim kusura bakmayın. Çözebildiğinize sevindim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pavilionsq

Bilgisyar acıkken eski ramlari cikar ekran gidecek yeni ramleri tak reset at gelir

Yok artık. İç donanımlar sata ve ide bağlantıları hariç. Bilgisayar açıkkrn çıkarılmaz. Elinizde kalır birgün

• her ram her anakartı tanımaz bu ihtimal az ama var o yeni aldıgın ramları başka bilgisayara tak açılacaktır anakartına uygun ram almalısın
  • Bios güncelleme gerekiyor olabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShoutPaw
    SORUN ÇÖZÜLDÜ GERİ İADE
    RAM ARIZALI ÇIKTI

Arkadaşlar ram arızalı çıkmış. Daha fazla teori üretmeye gerek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.