Şimdi Ara

4G - LTE - TÜRKİYE - KAÇ MHZ ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
13.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1-ben kucuk bir el tvsi almak istiyordum 2015te karasal yayin kalkinca karasaldan baglanan tvler kalkacak mi
    2-bi arkadas s3ten tv izlemeden bahsetmis o tam olarak nasil oluyor acaba
    Cevaplarsaniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih069

Tum konuyu okudum ama tam anladim
    1-ben kucuk bir el tvsi almak istiyordum 2015te karasal yayin kalkinca karasaldan baglanan tvler kalkacak mi
    2-bi arkadas s3ten tv izlemeden bahsetmis o tam olarak nasil oluyor acaba
    Cevaplarsaniz sevinirim

alacaginiz kucuk bir cihazla, dijital karasal yayinlari izleyebilirsiniz.

• dünya çapında satılan cihazların LTE frekansları sabittir..bunlar 850mhz 900 1800 2100 2600mhz dir
    LTE 4 g gelirse bunlardan biri olacaktır EN yakın 900MHZ ve 1800mhz olmalı veya 2100 olur 2600 falan boşş veya 850mhz olamaz çok PARA gider..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PORSCHEM

dünya çapında satılan cihazların LTE frekansları sabittir..bunlar 850mhz 900 1800 2100 2600mhz dir
    LTE 4 g gelirse bunlardan biri olacaktır EN yakın 900MHZ ve 1800mhz olmalı veya 2100 olur 2600 falan boşş veya 850mhz olamaz çok PARA gider..

TR içinde 4G gelirse %95 ihtimal 2600mhz olacak ççünkü LTE-A teknolojisine hazırlık olacak
  • E gelsin ama artık....

• quote:

quote:

dünya çapında satılan cihazların LTE frekansları sabittir..bunlar 850mhz 900 1800 2100 2600mhz dir

TR içinde 4G gelirse %95 ihtimal 2600mhz olacak ççünkü LTE-A teknolojisine hazırlık olacak

Avrupa birligi tarafından 4g standartı,karasal yayından boşalan frekans olarak belirlendi.buda 2015yılını gösteriyor zaten.
    2600mhz kapsama alanı'nın az olması nedeniyle tercihi zor
    Zaten 2100 3g ye ayrılmış;1800,900 2gye geriye fazla secenek kalmıyor.

• ŞUANDA
    turkcell
    avea
    vodafone
    2600mhz de testlere başladı..
  • 2600 mhz olursa artık kapalı alanlarda 4G yalan olur herhalde. 850 mhz olmalıydı. O zaman 2G kadar güçlü bir sinyal yakalanırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 14 Aralık 2013; 10:21:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kac mhz olur onun orasini bilmem ama bir an once çağa ayak uydurup kendini gelistirmeli internetimiz bir cok ulkeden iyi ama telefonlar halen 3. Jenerasyon hat kullaniyor oda tam degil
    4g icin gec kaldi turkiye
     4G - LTE - TÜRKİYE - KAÇ MHZ ?

• Pardon bu arada ben pariste yasiyorum arkadaslar resmi gorunce turkiye sanmasin

• Bin Ali yildirimin bu seneki yeni btk binasinin temel atma torenindeki konusma videosunda 2014 sonunda vatandasimiza 4G yi ulastiracagiz demisti.

• TV yayınları karasal yayına geçtikten sonra boşalan frekanslar için ihale açılarak 4G kullanılmaya başlanacaktı diye hatırlıyorum.
    Bu da 2015 başı gibi falan olur.
  • Türkiyede böyle kotalar olduğu sürece isterse 234g gelsn bana birşey farketmez yıl olmuş 2014 hala 1gb kotalı net var bu akk'yı söylemiyorum bile

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkbarut

Kac mhz olur onun orasini bilmem ama bir an once çağa ayak uydurup kendini gelistirmeli internetimiz bir cok ulkeden iyi ama telefonlar halen 3. Jenerasyon hat kullaniyor oda tam degil

Hocam bende ilk defa turkcellin yaptigi aciklamaya yakin bir sonuc aldim buyrun

• LTE -A yani normal LTE yani 4G nin 4g+ adı verilen türü için TÜrkiyede dahil olmak üzere avrupa da 2600mhz kullanılması %95 ihtimalle olacaktır..
    şuan dünyanın teknoloji devi olan KORE de bile 4G için alt Bantlar tercih edilmiyor nedeni ise yüksek yani YÜKSEK veri hızı için daha verimli olan daha yüksek FREKANS tercih edilecektir.
    ÇEKMEZ diye yorumlar yapılmış ancak unutulmamalıdır ki herşey BAZ istasyonda bitiyor ülkemizde çin menşeii li baz istasyon kullanan operatör ile FİNlandiya ve avrupa menşeili BAZ istasyon kullanan operatörler arasında bile fark mevcut..
    yani 4G ile birlikte veriminde artması ve fiber altyapı ile birlikte yüksek Frekans tercih edilecektir..Dediğim gibi menzil için 700mhz lik 4g frekansı ile 2600mhz frekansı arasında pek fark yoktur ülkemizde 3G nin az çekmesinin altında yatan 3g baz istasyonlarının sayısının az olmasındandır aralara serpiştirilen 2G BAZ istasyonlar sayesinde 2G daha fazla çekiyor..
    birde yatırım maliyetleri gereği 3G ye geçiş sürecinde operatörler eski 2G bazları değiştirmeyip aralara ekstra 3G bazlar yerleştirmişlerdir.

isterseniz arama motorlarında ingilizce olarak aratın bir bakın "what is the difference between 700mhz and 2600mhz ?" gibi anahtar kelimelerle aratabilirsiniz.
    türkçe kaynak bulmak imkansız

• quote:

Pardon bu arada ben pariste yasiyorum arkadaslar resmi gorunce turkiye sanmasin

ücret mb ne kadar ?

• PORSCHEM P kullanıcısına yanıt
    3G altyapısının performansını donanımın menşeine bağlamak çok doğru değil. Donanımlar aynı olsa da altyapıların rakamsal özellikleri farklıdır. Mesela Turkcell'in santral sayısı ile diğer operatörlerin santral sayısı aynı değil. Yine şebekenin kullanım miktarına bağlı yükü de aynı değil. Bu yük değerlerini ve altyapı özelliklerini, kapasitesini bilmeden karşılaştırma da bizim yapabileceğimiz bir şey değil. Hani karşılaştırırız ama son kullanıcı performansını karşılaştırırız, şebeke performansını değil. Tabi şebeke ekipmanından kaynaklı da farklılıklar olabilir ama genelde çoğunda sistem benzerdir. Mesela ilk 3G hızlarımız 7.2Mbit iken, şimdi 43Mbit'e geldiği hatta Vodafone'un 80'lere çıktığı söyleniyor. Halbuki bu yükseliş esnasında ekipmanları değişen baz istasyonu hiç görmedim. Yazılımsal güncelleme ve konfigürasyonlarla yapılabiliyor bir seviye bu işler. Ha bir bölgede mesela Vodafone'un bir baz istasyonundan 2Mbit üzeri hız alamazken, başka bir yerde 30Mbit üzeri gördüğümüz de olabiliyor. Artık şebeke ile alakalı işler.
    Dediğiniz aramayı yaptım, beklediğim gibi ilk sonuçlardan birinde 700MHz ile 260MHz arasındaki farklar yer alıyordu. Mesela uplink kanalında 700MHz için verilen kapsama alanı 140 Km2 iken 2600MHz frekansta 18Km2. Tabii ki günden güne çıkan yeni telefon modemleri ile başarım artıyor ama yine de bantlar arasında belli farklılıklar olabiliyor.

Ayrıca LTE-A ve HSPA Advanced ile farklı frekanstaki taşıyıcıların birleştirilip kullanılması da söz konusu olacak. Mesela HSPA+ sürüm 9 ile 900MHz ve 2100MHz frekanstaki farklı taşıyıcılar birleştirilip 5MHz x 2 = 10MHz band elde edilebiliyor. Hatta LTE-A ile aynı bantta beş tane 20MHz taşıyıcı birleştirilip 1 Gbps civarı hızlara ulaşılabiliyor. Ama üç operatör böyle yapmaya kalksa 300MHz band zaten sıkıntı olacağından yine A, B, C lisansı hikayesi olacak ya da farklı frekanslarda taşıyıcılara izin verilecek vs. Hani şimdilik ilk LTE sinyalini almadan yorum yapmak için erken şeyler de, ileride iyi bir şeyler olabilecektir belki.

Ha, hiç umrumda değil. Bugün Turkcell TV ile 2.5GB kadar veri indirmişim TV izlerken telefonda. 1GB paketi neredeyse 20'ye satıyor bunlar. Halbuki TV paketleri 5 - 10 TL. Gigabayt gigabayt veri kullanabiliyorsun. Ama İnternet'e gelince çatır çatır alıyorlar parayı. LTE gelince de aynı kafa olacağından, çok umutlu değilim bizim operatörlerden...

• quote:

Orijinalden alıntı: sindirgi

quote:

Kac mhz olur onun orasini bilmem ama bir an once çağa ayak uydurup kendini gelistirmeli internetimiz bir cok ulkeden iyi ama telefonlar halen 3. Jenerasyon hat kullaniyor oda tam degil

3g gore cok guzel bi sonuc ama lte kullansan buda ne dersin 88mb gordum yani ;)
    Kota sorunu turkiyede yok arkadaslar inanin.. cep olarak fransadada kota li sistem var. Bu insanlarin alim gücü farkli oldugu icin gerekli bir ticaret.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

Pardon bu arada ben pariste yasiyorum arkadaslar resmi gorunce turkiye sanmasin

ücret mb ne kadar ?

Benim hattim nasil desem arama sinirsiz mms. Mesaj sinirsiz. Ama 3gb internet paketim var aylik 30 euro oduyorum.
    Hee euro turk lirasina cevirme 30tl gibi farzet.

500mb internet aylik 15 euro
    2gb internet aylik 29 euro
    3gb internet aylik 39 euro
    10gb internet paketi aylik 50 euro.

Tabi bunlarin icinde konusma mms mesaj sinirsiz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sindirgi

quote:

3g gore cok guzel bi sonuc ama lte kullansan buda ne dersin 88mb gordum yani ;)
    Kota sorunu turkiyede yok arkadaslar inanin.. cep olarak fransadada kota li sistem var. Bu insanlarin alim gücü farkli oldugu icin gerekli bir ticaret.

Buda yeterli sadece istikrar olsun kullanim hizinda

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.