Şimdi Ara

4G - LTE - TÜRKİYE - KAÇ MHZ ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
13.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ping olayı uydu İnternet işinde hep var. Dedigim olay ping ile ilgili değil yalnız, genel hizmet kalitesi. Hava koşullarına bağlı çok etkileniyor imiş.
    Yalnız şimdiki şirketler daha iyidir herhalde.
    Dört beş yıl önce işte, firmayı bilmiyorum, MEB artık kim ile anlaşmış ise.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lte kullanıma geçince hangi frekansta kullandığımızı nasıl anlayacağız ?
    sadece 800mhz kullanılmayacak.
    baz istasyonu yakındakileri 2600mhz e .uzaktakileri 800mhz e mi atayacak ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 1 Eylül 2015; 1:17:46 >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Hayır, her bölge özelliklerine göre farklı frekanslarda planlanacak ve o frekansa göre kurulum yapılacak. Telefon operatörün en iyi sinyalini hangi frekanstan alıyorsa o istasyona kaydolacak.
    Yalnız 4.5G yani LTE-A ile tek bir frekans olayı değişecek, birden fazla frekans aynı anda kullanılabilir olacak. Mesela aynı anda hem 1800, hem 2600 MHz şebekede olunabilecek.

Hangi şebekede olduğumuzu anlamak için telefona şebeke takip programları yükleyebiliriz. Ya da Samsung telefonlarda *#0011# gibi kodlarla servis moduna geçilebiliyor, burada görünüyor kullanılan frekans. Aşağıdaki ekran görüntüsünü almıştım bir keresinde. Burada LTE Band 3 demek 1800 MHz frekansı kullanılıyor ve BW: 15 MHz demek de 15 MHz bant genişliği kullanılıyor demek. Yalnız şebeke LTE-Advanced şebekesi değildi diye biliyorum.

4G - LTE - TÜRKİYE - KAÇ MHZ ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 1 Eylül 2015; 1:42:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Hayır, her bölge özelliklerine göre farklı frekanslarda planlanacak ve o frekansa göre kurulum yapılacak. Telefon operatörün en iyi sinyalini hangi frekanstan alıyorsa o istasyona kaydolacak.
    Yalnız 4.5G yani LTE-A ile tek bir frekans olayı değişecek, birden fazla frekans aynı anda kullanılabilir olacak. Mesela aynı anda hem 1800, hem 2600 MHz şebekede olunabilecek.

Hangi şebekede olduğumuzu anlamak için telefona şebeke takip programları yükleyebiliriz. Ya da Samsung telefonlarda *#0011# gibi kodlarla servis moduna geçilebiliyor, burada görünüyor kullanılan frekans. Aşağıdaki ekran görüntüsünü almıştım bir keresinde. Burada LTE Band 3 demek 1800 MHz frekansı kullanılıyor ve BW: 15 MHz demek de 15 MHz bant genişliği kullanılıyor demek. Yalnız şebeke LTE-Advanced şebekesi değildi diye biliyorum.

4G - LTE - TÜRKİYE - KAÇ MHZ ?

öncelik olarak 800mhz kullanılır.daha sonra diğer frekanslar kullanılmaya başlanır ihtiyaca göre.
    çok yoğun bir bölgede 800 ve 1800mhz üzerinden 4g şebekesi veriliyor.
    baz istasyonun yakınındaki örneğin 200kişi 800mhz bandından bağlandı.
    biraz daha uzaktaki kullanıcılar 1800mhz bandı üzerinden bağlandılar şebekeye.ama sinyal seviyeleri orta seviyede.800mhz üzerinden bağlantı kursalar sinyal seviyeleri daha yüksek olacaktı.

akıllı baz istasyonu vs diyorlardıya reklamlarda bir aralar.
    öyle bir şey yapmaları gerekki 4g bir işe yarasın.
    2600mhz de tek diş çektikten sonra bir anlamı yok.

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    Onun hesabını biz yapamayız işte. İlk başta az istasyon ile çok kapsama elde etmek için 800 MHz kullanılabilir. Tek başına yavaş olur, diğer bantlardan da ekleme yapmaları lazım. Mobil veri kullanılmazken bir bantı kapatırlar, cihaz güç tasarrufu yapar.
    800 MHz'de operatörlerin bant genişlikleri sadece 10 MHz, diğer bantlardan birleştirme ile 10, 20 neyse daha ekleyebilirler hızın yükselmesi için. Yoksa tek 800 MHz ile alacağın maks. 100 Mbit zaten ki kapsama alanı çok yüksek tutulursa çoğu yerde yaklaşılmaz bu hıza. Mesela 1800 ya da 2600 MHz'den iki tane 20 MHz'lik bant birleştirerek çok daha yüksek hıza ulaşabilirler.
  • Ben en çok hız değilde pingleri merak ediyorum LTE de.

Çünkü Avea kullanırken yaptıgım speed testlerde hız 7-9 mbps aralıgında çıksa da ping genelde 70-160 arasında oluyordu ve internet bana hiç hızlı gelmiyordu. Numaramı geçen hafta Turkcell'e taşıdım. Hızlar genelde 5-6 mbps çıkıyor ama ping hiç 45 üstünde olmuyor. Turkcell'in hızı daha düşük olmasına rağmen Avea'dan daha hızlı bir internet deneyimi sağlıyor düşük ping sayesinde. Şu anda gördüğüm 45 ping değerleri acaba LTE'de kaç olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeTha

Ben en çok hız değilde pingleri merak ediyorum LTE de.

Çünkü Avea kullanırken yaptıgım speed testlerde hız 7-9 mbps aralıgında çıksa da ping genelde 70-160 arasında oluyordu ve internet bana hiç hızlı gelmiyordu. Numaramı geçen hafta Turkcell'e taşıdım. Hızlar genelde 5-6 mbps çıkıyor ama ping hiç 45 üstünde olmuyor. Turkcell'in hızı daha düşük olmasına rağmen Avea'dan daha hızlı bir internet deneyimi sağlıyor düşük ping sayesinde. Şu anda gördüğüm 45 ping değerleri acaba LTE'de kaç olacak?

Baz istasyonlarına fiber destek vermedikten sonra aynı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    * FDD-LTE Band 1/3/4/7/8/28
    * TDD-LTE Band 38/39/40/41
    * TD-SCDMA Band 34/39(1880/2100MHz) & WCDMA/UMTS (850/900/1900/2100 MHz) * EVDO: BC0
    * GSM Band2/3/5/8(850/900/1800/1900 MHZ)
    http://homeshopping.pk/…/Samsung-Galaxy-S6-Duel-sim-black-p…
    Türkiye 4G şebekesine uygun mudur?
  • mstfkpln M kullanıcısına yanıt
    Uygundur
    https://www.bloomberght.com/haberler/haber/1822104-btkdan-4-5gye-onay

edit: pardon 2015'ten hortlattık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 27 Ekim 2019; 8:16:17 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.