Şimdi Ara

4870'im Bozuldu mu? =( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 500 - 750 olayı normal. 2D - 3D geçiş yaptığı zaman düşürüp arttırıyor GPU hızını.

Sıcaklık 1 dakia içinde 70C ye dayanmış. Bir saat içinde 80-85 i bulur tahminimce. (%99 yüklenimde, Crysis gibi bir oyunda)

Sıcaklılarda pek sorun yok gibi yani. Gerçi ramlerinki önemliya, neyse.

Banada donanımsal gibi geldi. Garantiye göndermelisiniz.
  • aslında %35 fan hızı ile kullanıyorum ama overdrive ın etkisi oluyorsa die onu kapatıp herşey defaultta açınca da oluyor. max 65 derece fln görüyordum. ben bunu bir an evvel göndereyim garantiye
  • Ekran kartınızın ramleri arızalanmış büyük ihtimal( Bu kanıyı kesinleştirmek için başka bi ramle 800mhz hızında deneyin ramlerdende olabiliyo böyle hatalar ). Garantiden değişim olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: skylineGTR_34

Ekran kartınızın ramleri arızalanmış büyük ihtimal( Bu kanıyı kesinleştirmek için başka bi ramle 800mhz hızında deneyin ramlerdende olabiliyo böyle hatalar ). Garantiden değişim olur.

ekran kartının ramleri değişmez.komple kendisi değişir.
    imzayı silin bence..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

quote:

Ekran kartınızın ramleri arızalanmış büyük ihtimal( Bu kanıyı kesinleştirmek için başka bi ramle 800mhz hızında deneyin ramlerdende olabiliyo böyle hatalar ). Garantiden değişim olur.

imzayı silin bence..

sistem ram in den bahsetmiş olabilr, mavi ekran ı görünce sistem ram i olabilr demiştir belki.

ya kartı garantiye göndericem ama şimdi birde garantiye göndermek için babama bi ton laf offf "demiştim ben sana nvidia dan şaşma" diye başlar artık konuşmaya

• quote:

quote:

imzayı silin bence..

Nerenizden anladığınızı anlmayamadım 5 yaşındaki çocuk da bilir ekrankartı ramlerinin değişemeyeceğini bunu belirtmeye gerek yok ayrıca ( eski apple bilgisayarlarda bu da yapılabiliyordu bunu da öğrenmiş olun ). Kartı kastettim ben ram anlamışsınız tebrikler. Aynısı başıma geldi kartı gönderdim iki hafta sonra yenisi bulunamadığı için para iadesi aldım..........

• quote:

quote:

quote:

imzayı silin bence..

Nerenizden anladığınızı anlmayamadım 5 yaşındaki çocuk da bilir ekrankartı ramlerinin değişemeyeceğini bunu belirtmeye gerek yok ayrıca ( eski apple bilgisayarlarda bu da yapılabiliyordu bunu da öğrenmiş olun ). Kartı kastettim ben ram anlamışsınız tebrikler. Aynısı başıma geldi kartı gönderdim iki hafta sonra yenisi bulunamadığı için para iadesi aldım..........

arkadaşım takma kafana bir yanlış anlaşılma olmuş

• Arkadaşlar forumda bir arkadaşın x1900xt si bozulmuştu ve kartın kendisi değil ramleri değişmişti adını hatırlayamıyorum şu an.
  • muhtemelen sapphire marka ekran kartın

standart sapphire 4870 sorunu, kartın değişecek
  • Bu forumun genel sorunu bu zaten.Herkes birbirine laf sokmanın gol atmanın peşinde.Oysaki insnalar buraya sorunlarına çare aramaya işin erbabı insanlardan bilgi edinmeye geliyorlar.Gerçekten bilgisayar konusunda uzmanlaşmış bilgili insanları küstürerek aslında kendimize zarar veriyoruz.Vakti zamanında burada çok güzel konular olurdu.Ama zamanla ustalar forumdan ayrılınca meydan "fanboy" adı verilen kimselere kaldı.Koca donanımhaber forum da vista da ağ nasıl kurulur bir allahın kulu bilmiyor.Aslında bilen var da kimse uğraşmak istemiyor artık.Çünkü bilgisayardan anlayan kişiler küstürüldüler.
  • quote:

quote:

imzayı silin bence..

off offffffff. harika yorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: leop

quote:

quote:

imzayı silin bence..

off offffffff. harika yorum.

valla Türkçenize hayret ettim, 2 tane farklı ramden bahsetmiş ama anlamamışsınız, bir ton da laf etmişsiniz. off off

nerdeeee nezaket nerde kibarlık, bir kaşık suda adam boğarsınız mazallah...

• quote:

Orjinalden alıntı: projist
    valla Türkçenize hayret ettim, 2 tane farklı ramden bahsetmiş ama anlamamışsınız, bir ton da laf etmişsiniz. off off

Siz, @leop'un kastettiğinin tersini anlamışsınız.

Dokundurma yapıyor Tahmin etmeniz gerekirdi.
  • arkadaşlar hala sorunumun kesin olarak ekran kartından olduğuna inanmak istemiyorum çünkü sadece iki oyuna girerken menüde pc kitlenip görüntü gidiyor,düşey çizgililer yada bozuk şekilde mavi ekran geliyor. denediğim dmc4,grid,pro street ve warhead de bu sorunlara rastlamadım şimdi birde cod 4 ü deneyeceğim.

birde başka bir konuda bir arkadaş;
    quote:

Orjinalden alıntı: rabbitweed

gene zalak zalak yonlendirmeler.yok efendim hotfix,pci hizi,farcry2 trojan anakarti bozar filam.bilmiyorsunuz iste bari susun

@subseven
    sorunun ekran karti oldugu dusuncesine nerden kapildin merak ediyorum

*****artik bilgisayarda sorun olunca ekran kartina suc atmayi da birakin******

sorun anakartinda,bendede arkadasimda da ve dunya genelindede yasanan bir sorun.

asus p5q (ve serileri) ve rampage formula da var.bu anakartlar ram bozuyor.bizim kullandigimiz ramler cellshock ve team xtreem micron d9 cipli (toplam 8stick)

sorun anakart 1 kac ay sorunsuz calistiktan sonra o ramlerle boot etmemesi.acmamaya basladigi ilk zamanlarda tek stick takip calistiriyor sonra sirayla deneye deneye diger stickleri takiyorduk yada arkadasin dedigi gibi pili cikarip 2 saat bekleyip calistiriyoduk ama ilerleyen zamanlarda o acan tek stick ile de acmamaya basladi veya pilde.arkadasta o sorun dewam ediyor hala,bense yeni ram aldim.bi kac ay sonra gene bozulacagina eminim

bu konuyla ilgili google da butun yabanci forumlari dolastim.p5q ve rampage formula ile bu sorunu yasayanlar surusune bereket.tawsiyem anakarti hemen degistir.bende oyle yapacam.bogazicinin dfi lari getirmesini bekliyorum

birdaha asus mu?
    asla....

böyle bir şey söylemiş benim problemim sistem ramlerinden olma olasılığı olabilrmi?

arkadaşlar hala tatminkar bir cevap bulamadım içim içimi yiyor bu yüzden

• arkadaşlar ilk mesaj da yazdığım hata kodunu arattırdım ve bu hata kodu mavi ekran da yazması gereken hata adı (ama yazmıyor niyeyse);
    THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER veya THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER_M olduğunu öğrendim. bu kodlar hakkında bir bilginiz warmı problemi çözmemizde işe yarayabilrmi?
  • Mavi ekranın bir sürü sorunu var bildiğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaYDoGaN

Mavi ekranın bir sürü sorunu var bildiğim.

yazan hatayı da verdim burdan bir çözüm çıkar inşallah
  • Hocam mavi ekran değil mesele sadece.

Mavi ekran herşeyden kaynaklanabilir doğru ama renklerin birbirine girmesi %90 ekran kartında donanımsal hatadan kaynaklanır.

Mavi ekran da bile renkler birbirine girmiş, ekran kartınızı garantiye göndermenizi tavsiye ederim.
  • peki garantiye problemi ne olark belirtmeliyim?
  • Anakart biosunuzda işlemci menüsünden C1E state ya da CPU Enhanced Halt Function özelliğini "disabled" edip tekrar dener misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.