Şimdi Ara

4870'im Bozuldu mu? =( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: fearmywraith

Anakart biosunuzda işlemci menüsünden C1E state ya da CPU Enhanced Halt Function özelliğini "disabled" edip tekrar dener misiniz?

bunlar tam olarak ne yapıyor?
  • İşlemcinizin yüküne bağlı olarak güç tasarrufunu amaçlayan bir teknoloji (çarpan ve voltaj düşürme yoluyla). Ekran kartıyla doğrudan alakalı diyemeyeceğim fakat aynı sorunla karşılaşan birisine çözüm olmuş, onun deneyimini size aktarmak istedim. Değiştirilmesi herhangi bir zarar vermez, sadece işlemciniz devamlı 2.4Ghz hızında ve default voltajında çalışır. Eğer çare olmazsa geri değiştirirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fearmywraith

İşlemcinizin yüküne bağlı olarak güç tasarrufunu amaçlayan bir teknoloji (çarpan ve voltaj düşürme yoluyla). Ekran kartıyla doğrudan alakalı diyemeyeceğim fakat aynı sorunla karşılaşan birisine çözüm olmuş, onun deneyimini size aktarmak istedim. Değiştirilmesi herhangi bir zarar vermez, sadece işlemciniz devamlı 2.4Ghz hızında ve default voltajında çalışır. Eğer çare olmazsa geri değiştirirsiniz.

ya dün akşam registry bozuldu. şimdi registry_error mavi ekranı alıyorum. vistada safe mod da sistem geri yükleme yok programlarla denedim sonuç alamadım aklıma şimdi geldi vista dvd sinden yapıcam sonra onu deniyeyim
  • Ekran kartı sürücüsünün değiştirilmesi de soruna çözüm olduğu durumlar görülmüş, siz her ne kadar sürücüden olmadığını düşünsenizde. (Hatta genel olarak sürücü kaynaklı bir hata; ekran kartınıza gönderilen bir verinin sonsuz döngüye girmesi sonucu oluşan bir durum söz konusu.). Driver Sweeper adlı programla ekran kartınıza ait sürücülerinizden kalan artıkları güvenli modda temizledikten sonra en son önerilen sürücüyü yüklemeyide deneyebilirsiniz.
  • sorunsuz kullandığım 8.10 sürücüsünde de 8.11 dede verdi. birde kutu içinden çıkanı deniyeyim olmadı
  • Söylemeye çalıştığımı tam anlayamamışsınız. Şimdi ekran kartlarının sürücülerini kaldırırken ya da herhangi bir dosyayı silmeye çalışırken dosya eğer kullanımdaysa o an için bu işlemi gerçekleştiremezsiniz ya da orda burda kalan ince ayar dosyaları vs. gibi dosyalar. Artıklardan kastım budur. Sürücüyü tam anlamıyla kaldırmak için "Driver Cleaner" ya da "Driver Sweeper" (bunu öneririm) gibi programlarla temizlik yapmakta fayda var. Sonra sağlam olduğunu düşündüğünüz son sürücüyü yüklersiniz.
    Bir de eğer hatalı seriye denk gelmişseniz şu başlığı incelemenizde de yarar var.http://forum.donanimhaber.com/m_27333013/mpage_1/key_//tm.htm#27333013

• 8.11 driver ını silip kartla birlikte gelen cd deki 8.6 driver ını kurdum ve problemle bir daha karşılaşmadım. inş böyle devam eder. ama benim anlamadığım 8.10 kullanıyordum hiç bir problem yoktu, sonra 8.11 kurmuştum yine problemsiz kullandım bir süre sonra o hatalarla karşılaştım. format atıp 8.10 driver ını kurmuştum yine aynı problemler meydana gelmişti. şuan 8.6 da ve şimdilik problem yok ama böyle eski driver kullanmakta biraz zor olucak gibi. çünkü performans iyileştirmeleri oluyor genelde. birde 12 aralıkta gelicek driver ı deniycem.

ama hala kafamda ki soru mavi ekranın bile öyle bozuk görünmesi beni şüphelendiriyor inş kalıcı bir hasar oluşmamıştır
  • arkadaşlar sisteme reset atıp tekrar açtığımda aynı problemi yaşadım yine. anlıyacağınız aynı tas aynı hamam
  • Ya arkadaşlar bir çok topic görüdm bu 4800 serisi arızalı mı cidden ya?Bu kadar f/p olarak iyi kartlar neden habire bozuk çıkıyor?
  • Gördüğünüz problemli 4800 serisi kartlara açılmış konuların büyük bir çoğunluğu kullanıcıların yeteri kadar titiz davranmaması, genel bilgi eksikliği, sürücü problemlerinden vs. başka bir sebepten kaynaklanmıyor. Tabi Sapphire'in belirli bir serideki kartlarının ve Powercolor'un overclocklu kartının bioslarındaki fabrikasyon hataları göz önüne almazsak. Bunların yanında fiyat/performans oranının fazla iyi olması ile sorunlu kart olup olmaması arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz onu da anlamış değilim?! 320MB 8800GTS'de zamanında fiyat/performans'a göre liderdi, fakat bellek yönetimi yüzünden ne durumda olduğu aşikar. Bu arada hala bu kartı kullanıyorum çünkü bana yeterli geliyor.
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim önce.Fiyat performans-arıza ilişkisini şöyle kurdum:İyi performansa sahip bi kartın ucuz olması gayet güzel.Ancak bu ucuzluk bir tedirginlik de yaratmıyor degil.Kaliteyi fiyatta arıyorum galiba..
  • benim msi x1950pro de böle olmuştu garibim teknik servislerde süründü tamir edemediler yenisinide veremediler artık alternaif verecekler
  • problemin nedenini buldum galiba
    sapphire in problemli kabul ettiği sku ve p/n numaralı kartlardanmış benim kartta. ama 4 ay sonra problemleri yaşamam da biraz düşündürücü.

şimdi bios update yapmak istiyorum ama sapphire in sitesi açılmıyor ve indiremiyorum dosyaları. biri upload edip link verirse çok sevinirm.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.