Şimdi Ara

4850 aldım 6 ay önce, artık yetmiyor. Yeni bir ekran kartı tavsiyeniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar yaklaşık 6 ay önce nVidia GeForce 9700 GT ekran kartımı Radeon HD 4850 ile değiştirmiştim. 220 TL civarı bir ücret ödedim. Aslında kafamda HD 5750 yada 5770 vardı ancak gittiğim yerdeki satıcı beni 4850 almam konusunda ikna etti. 256bit olduğu için daha fazla performans verirmiş vb. Her ne kadar şuana kadar Crysis vb. çok rahat kaldırıyor olsada, Rift gibi bir oyunda sefilleri oynuyor. Very low ayarlarda raidlerde 7-10 fps alıyorum. Çöl gibi ekranı hiç zorlamayan yerlerde ise 60-70 görüyorum. Oyunun very low ayarlarını bile customa getirip dahada düşürüyorum yinede banamısın demiyor. Battlefield Bad Company 2 tarzı oyunlarda 9700 GT ile HD 4850 arasında hiçbir fark yok zaten.

Ben önce sistemimi yazayım kafanızda soru işareti kalmasın.

CPU: Intel Core2Duo E7300 @ 2.66 GHZ
    RAM: 4,00 GB (2x Kingston)
    GPU: Radeon HD 4850
    Anakart: Bilmiyorum, ancak 120 TL civarındaydı 2-3 sene önce aldığımda.
    Güç Kaynağı: Everest Platinum Dragon 550W (yada 650W, tam hatırlamıyorum)

Aslında pek oyun oynayan birisi değilim, ancak youtube'da video izlediğimde acaba benim oynadığım oyun bumu diye soruyorum.
    http://www.youtube.com/watch?v=R2qQoXdSBM0
    Benim ekranımda ağaçların yaprakları kare kare, ileriyi göremiyorum bir sis bulutu kaplı gibi...

Ultra ayarlara getirdiğimde (videoda gördüğünüz ayarlar) normal oyunda (mob keserken, atla gezinirken falan) 25-30 fps alıyorum. Town gibi yerlere girdiğimde 8-9 fps oluyor. Raidleri hiç denemedim ama 2-3 fps'yi geçmez sanırım.

Şimdi arkadaşlar siz ne yapmamı önerirsiniz. Artık sıkıldım her oyunda very low ayarlarda oynamaktan.
    Bu arada bütçem sınırsız, ancak 500 TL'yi pek geçmek istemiyorum.
    Yada siz bana ne tavsiye edersiniz. İşlemcim falanmı kötü, benmi yanlış yere odaklanıyorum?

Radeon HD 6950 almayı düşünüyorum. 475-850 TL arasında fiyatlar var. Hangisi doğru?
    Son olarak tavsiye ettiğiniz kart güç kaynağının değişmesini gerektiriyorsa onuda not ederseniz sevinirim.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aristona_ -- 31 Mayıs 2011; 12:05:05 >

• quote:

4850 aldım 6 ay önce, artık yetmiyor.

Ekran kartıyla ne yapıyosun merak ediyorum

Adam seni kazıklamış 5750 4850den daha iyi bir karttır. Muhtemelen driver sorunu driver'ları temizle en güncel driver'ı kur. Olmazsa bi format at.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiPPeR91 -- 31 Mayıs 2011; 12:03:59 >
  • vatanın kampanyası var bugün son. ben msi 6850 cyclone aldım. 6870 ile eşdeğerde çoğu oyunda. 300 tl verdim.
  • Cevabın için teşekkürler.

Aslında mantıken düşününce öyle olması lazım, ancak 128bit ekran kartlarının devri kapandı vb. dedi. Bende pek bilmediğim için kabul ettim.
    Kazıklandığımın farkındayım. Birdaha kazıklanmamak için forumdaki kullanıcıların görüşlerini almak istiyorum. Olmadı internetten siparişi kendim veririm. :)

Bu arada formatla bir alakası olduğunu sanmıyorum. Bilgisayarım bakımlı.
    Driverlar güncel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

vatanın kampanyası var bugün son. ben msi 6850 cyclone aldım. 6870 ile eşdeğerde çoğu oyunda. 300 tl verdim.

İki kart arasındaki farkları görebileceğim biryer varmı acaba?
    Kampanya linkini bulamadım. Linki koyabilirmisin?

Bu arada daha önce internetten donanım almadım.
    Benim anakarta uymazsa, yada güç kaynağı yetersiz gelirse geri iade vb. alıyorlarmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: RiPPeR91

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-eah6950dcii2d4s2d5-hd6950-directcu-ii-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52290

İnidirm bitmeden al ikisinden birini ben 6950 seçerdim seçim sana kalmış.

Hocam uyumluluğunu nereden kontrol edeceğiz. Benim pcye uyarmı bu kart?
    6950'den bahsediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pci-e slotu varsa uyar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aristona_

quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-eah6950dcii2d4s2d5-hd6950-directcu-ii-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52290

6950'den bahsediyorum.

hd 4850 ile hd 6950 de pci ex slotudur uyar yani ama işlemciyi biraz oc edersen iyi olur darboğaz olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: goddftr16

quote:

quote:

6950'den bahsediyorum.

hd 4850 ile hd 6950 de pci ex slotudur uyar yani ama işlemciyi biraz oc edersen iyi olur darboğaz olabilir

Hocam işlemciyi oc edemiyorum biosta sorun var.
    Programlarla falan oc edemezmiyim?

Bu arada sistemdeki tek sorun darboğazmı olacaktır. Güç kaynağında falan sıkıntı yok sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aristona_ -- 31 Mayıs 2011; 13:07:12 >

• Aslında kafamda HD 5750 yada 5770 vardı ancak gittiğim yerdeki satıcı beni 4850 almam konusunda ikna etti. 256bit olduğu için daha fazla performans verirmiş vb

o satıcı bunu bana yapıcaktıya,GPU'nun güç girişini ona takardım

anakartının modelini öğrenmemiz gerekiyor.
    şimdilik işlemcinizi ve ekran kartınızı anakarta uygun şekilde değiştirirseniz
    hiçbir oyunda sıkıntı yaşamazsınız

HD 6950'e gelince işlemci ile mutlaka sıkıntı yaşıyacaksınız
    benim tavsiyem fazla uçmayın,
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r6850-cyclonepeoc-hd6850-cyclone-power-editionoc-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52366
    ürünü alın daha sonrada işlemciyi uygun başka bir işlemci ile değiştirdinizmi,hiçbir oyunda sıkılmazsınız

• quote:

anakartının modelini öğrenmemiz gerekiyor.
    şimdilik işlemcinizi ve ekran kartınızı anakarta uygun şekilde değiştirirseniz
    hiçbir oyunda sıkıntı yaşamazsınız

HD 6950'e gelince işlemci ile mutlaka sıkıntı yaşıyacaksınız
    benim tavsiyem fazla uçmayın,
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r6850-cyclonepeoc-hd6850-cyclone-power-editionoc-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52366
    ürünü alın daha sonrada işlemciyi uygun başka bir işlemci ile değiştirdinizmi,hiçbir oyunda sıkılmazsınız

İki ekran kartının yanınada makul fiyatta hangi işlemcileri alabilirim?

550-600 TL 6950'ye vermektense, 300-350'yi 6850'ye verip kalan paraylada işlemci almak daha mantıklı sanırım?
    Yada çok abartı bir fiyat söz konusu değilse 6850 + işlemci alabilirim.

Anakartın modeline nereden bakabilirim?
    Edit: P5KPL(SE)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aristona_ -- 31 Mayıs 2011; 14:05:39 >

• Bütçen nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiPPeR91 -- 31 Mayıs 2011; 14:12:36 >
  • quote:

Bütçen nedir

Aslında bir sınır yok, ama ne kadar düşük, o kadar iyi. Max. 800 civarı olsa iyi olur.
    En azından beni 1.5-2 sene idare edecek bir ekran kartı alayım diyorum almışken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aristona_ -- 31 Mayıs 2011; 14:03:39 >
  • Hocam ssitemi yenilesek daha iyi olur o işlemci zaten 500 liralık işlemciye darboğaz yapar aslında 6850yede yapar. O işlemcinin harcı anca 4850

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiPPeR91 -- 31 Mayıs 2011; 14:19:24 >
  • quote:

Hocam ssitemi yenilesek daha iyi olur o işlemci zaten 500 liralık işlemciye darboğaz yapar aslında 6850yede yapar. O işlemcinin harcı anca 4850

Hocam işlemci ve ekran kartını değiştirebiliriz.
    Anakart, ram vb. kalsa nasıl olur. Komple sistemi yenileme durumum yok şuanda.
  • quote:

quote:

Hocam ssitemi yenilesek daha iyi olur o işlemci zaten 500 liralık işlemciye darboğaz yapar aslında 6850yede yapar. O işlemcinin harcı anca 4850

Malesef hocam ölü yatırım olur siz şimdilik
    Vatan Computerda
    Anakart 870A-G54 170TL
    CPU AMD Phenom x4 955 210TL
    Ripjaws 1333MHz CL7 4GB 90TL
    6850Cyclone Power Edition 300TL alın.770TL ediyor.
    Elinizdeki parçalarıda satarsınız

• quote:

quote:

quote:

Malesef hocam ölü yatırım olur siz şimdilik
    Vatan Computerda
    Anakart 870A-G54 170TL
    CPU AMD Phenom x4 955 210TL
    Ripjaws 1333MHz CL7 4GB 90TL
    6850Cyclone Power Edition 300TL alın.770TL ediyor.
    Elinizdeki parçalarıda satarsınız

Valla hocam şuan iyice kafam karıştı...
    770 TL çok fazla bir fiyat değil ama bu sistemle ne kadar farklı performans alacağım oyunlarda o önemli, ve beni ne kadar süre boyunca taşıyacak.
    İleride 6950 falan almak istediğimde yine bu işlemci darboğaz yapacakmı?

Ayrıca kendi kasamımı kullanacağım?
    4gb ram ve 550W psu boşa gitmesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aristona_ -- 31 Mayıs 2011; 14:57:11 >

• Ramlerin ddr2 ise kullanamazsın kendi kasanı kullanırsın sorun olmaz 550WPSU gerçek ise kaldırır bu sistemi
  • quote:

Ramlerin ddr2 ise kullanamazsın kendi kasanı kullanırsın sorun olmaz 550WPSU gerçek ise kaldırır bu sistemi

Peki hocam bu sistemi bir üst modele çıkarmak istediğimizde tavsiyen ne olur?
    950-1000 TL civarı bir toplama daha yapabilirmisin?

Şuan bende olanlar
    Kasa
    550W Psu
    320GB Hard Disk

Ses kartı vb. ıvır zıvır almakta gerekiyormu yoksa bunlar anakarta dahilmi?

Son olarak, online sipariş vereceğim adresler varmı? Vatanbilgisayarın peşin ödeme seçeneğini bulamadım. Kapıda peşin olarak ödemek istiyorum aldığım parçaları.
    Yada en garanti yol bir bilgisayarcıyamı başvurayım?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.