Şimdi Ara

4850 aldım 6 ay önce, artık yetmiyor. Yeni bir ekran kartı tavsiyeniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: goddftr16

Psuya ne oldu hd 6950 ye yetmez psu dediğim psuyu alırsan iyi olur.Seasonic 620w

650W düşünüyorum hocam. Ne kadar istiyorsa çeksin. 30'un 40'ın hesabını yapmasın.
  • Siz 620w olduğuna bakmayın.Piyasadaki en iyi üreticilerden biri ve ultra sessiz hem kablolar takmalı çıkartmalı hemde 620w daha fazla verdiği kesin

İsterseniz forumda bi araştırma yapın seasonic 620w herkes ne kadar iyi olduğunu söyleyeecektir
  • quote:

Psuya ne oldu hd 6950 ye yetmez psu dediğim psuyu alırsan iyi olur.Seasonic 620w

şu anda everest platinum dragon 550w ile gtx480 kullanıyorum ve hala patlamadı arkadaşlar.aslında hiçbir sorun olmadan kullanıyorum, oyunlarda %90 gpu kullanıyor ve gücü verebiliyor.en kısa sürede değiştirmeyi düşünüyorum ben de.ama gtx470 olsa yeterdi bu psu 2 rail a sahip ve rail başı 20 amper güç veriyor.yani toplamda 40 amper.408 watt da maksimum verebileceği güç olarak gösterilmiş.unutmadan yazayım 80 plus özelliği var.umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur

• quote:

Orijinalden alıntı: Aristona_

AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
    MSI 870A-G54 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
    KINGSTON 4GB (2*2GB) KIT DDR3 1333MHz CL9 Ram
    HIS HD6950 GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

Hayırlı olsun önerdiklerim oldukça güzel bileşenler bu fiyatada kaçmayacak ürünler.

Kafalardaki soru işaretlerini giderelim şimdide ;

550W lık everest platinum dragon , 80 plus bir psu. Sizin sistem 12v kanalından yükte 300W civarı çekecek. Sizdeki psu nun fiyatını ve sertifikasını göz önünde bulundurursak minimum 30A saglayabilecegini düşünüyorum ki 34A saglayabildigi hakkında bir bilgide buldum. Bu yüzden Psu değiştirmenize gerek yok öncelikle.

Psu yu ilerde CF yapma ihtiyacı hissettiginizde odönemin en F/P Psu sunu öneririz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

quote:

AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
    MSI 870A-G54 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
    KINGSTON 4GB (2*2GB) KIT DDR3 1333MHz CL9 Ram
    HIS HD6950 GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

Hayırlı olsun önerdiklerim oldukça güzel bileşenler bu fiyatada kaçmayacak ürünler.

Kafalardaki soru işaretlerini giderelim şimdide ;

550W lık everest platinum dragon , 80 plus bir psu. Sizin sistem 12v kanalından yükte 300W civarı çekecek. Sizdeki psu nun fiyatını ve sertifikasını göz önünde bulundurursak minimum 30A saglayabilecegini düşünüyorum ki 34A saglayabildigi hakkında bir bilgide buldum. Bu yüzden Psu değiştirmenize gerek yok öncelikle.

Psu yu ilerde CF yapma ihtiyacı hissettiginizde odönemin en F/P Psu sunu öneririz.

Hocam ben şuanki kasayı bir akrabama vereceğim. O yüzden bir PSU almam gerekiyor.
    Tekrar aynı PSU'dan alayımmı yoksa daha iyilerinimi araştırayım, ve alıcaksak minimum kaç olsun? 550, 620, 650 yada daha fazlası?

• Şöylede yapabilirsin ucuza 2.el bir 400w psu al ama gerçek güç verebilen komşuya verceksin ya o 550w psu çıkar yerine 400w tak kullan sana en fazla 50tlye mal olur
  • quote:

Şöylede yapabilirsin ucuza 2.el bir 400w psu al ama gerçek güç verebilen komşuya verceksin ya o 550w psu çıkar yerine 400w tak kullan sana en fazla 50tlye mal olur

Hocam 400W düşük değilmi?
    Almışken en azından 620-650 civarı bir PSU alayım.
    Parası çok önemli değil fiyat olarak birbirlerine yakınlar zaten.
  • Onu demiyorum arkadaşım senin komşuya verceğin pcde 550w psu yok mu.Al onu eski pcyede 400w tak bi tane olsun bitsin 550w'da yeni pcne takarsın
  • quote:

Onu demiyorum arkadaşım senin komşuya verceğin pcde 550w psu yok mu.Al onu eski pcyede 400w tak bi tane olsun bitsin 550w'da yeni pcne takarsın

Anladım.
    Ona gerek yok hocam 1-2 kere sorun çıkardı zaten PSU pek güvenim kalmadı.
    Almışken iyisinden alayım diyorum bukez.
  • O Zaman Seasonic 620w psu sizin için biçilmiş kaftan forumda kime sorarsanız sorun size onu önerecektir
  • Yetmiyor demek vay be
  • quote:

Hocam ben şuanki kasayı bir akrabama vereceğim. O yüzden bir PSU almam gerekiyor.
    Tekrar aynı PSU'dan alayımmı yoksa daha iyilerinimi araştırayım, ve alıcaksak minimum kaç olsun? 550, 620, 650 yada daha fazlası?

Seasonic 750AT 80+ Plus Bronze 750W / 240TL.

Sapphire Pure 625W 80+ / 200TL.

Aopen Z750 80+ Plus Bronze / 180TL.

Göze çarpan En F/P ürünler bunlar. Seasonic i tavsiye ederim ilerde CF vs. üdşünülebilir diye. Kasa küçükse modüler olmadığı için kablolar sıkıntı çıkarabilir yalnız.
  • quote:

quote:

Seasonic 750AT 80+ Plus Bronze 750W / 240TL.

Sapphire Pure 625W 80+ / 200TL.

Aopen Z750 80+ Plus Bronze / 180TL.

Göze çarpan En F/P ürünler bunlar. Seasonic i tavsiye ederim ilerde CF vs. üdşünülebilir diye. Kasa küçükse modüler olmadığı için kablolar sıkıntı çıkarabilir yalnız.

Kasayı yeni alacağım.
    Kasa konusunda dikkat etmem gereken hususlar nelerdir biliyormusunuz?

İleride yeni sistem toplamaktansa crossfire yapmayı düşünebilirim.
    6950 (2x) crossfire'da nasıl performans verir bilginiz varmı?
    Edit: Kendi sorumu kendim cevaplayayım...
    http://tpucdn.com/reviews/ASUS/Radeon_HD_6950_CrossFire/images/crysis_1920_1200.gif
    Neredeyse 2. karttan %100 performans alıyor.

Crossfireyi kaldırması için kaç W bir PSU almamı önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aristona_ -- 3 Haziran 2011; 13:41:02 >

• Pure 625W bile yeter. Ama PSU'lar zamanla gücünü yitirir o yüzden seasonic 750W öneririm.
  • @Aristona_

Kasa + Psu için toplam nekadarlık bütçe ayırdıgınızı söyleyin , yardımcı olalım

Kasa ve Psu hakkında bilgi almak için imzamdaki konulardan faydalanabilirsiniz. Birde aldıgınız bileşenleri yazın buraya onlara göre güzel bir kasa psu yazalım sistemdeki en fazla gelecek vaad eden parçalar çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RiPPeR91

Pure 625W bile yeter. Ama PSU'lar zamanla gücünü yitirir o yüzden seasonic 750W öneririm.

Hocam peki bu 750W PSU'yu evdeki tesisat kaldıracakmı?
    Prize çok fazla yükleniyorum zaten.

quote:

@Aristona_

Kasa + Psu için toplam nekadarlık bütçe ayırdıgınızı söyleyin , yardımcı olalım

Kasa ve Psu hakkında bilgi almak için imzamdaki konulardan faydalanabilirsiniz. Birde aldıgınız bileşenleri yazın buraya onlara göre güzel bir kasa psu yazalım sistemdeki en fazla gelecek vaad eden parçalar çünkü.

Valla hocam açıkcası bir bütçe belirlemedim.
    Düşüncem şu şekildeydi.
    Kasa: 70-80 TL, ahım şahım birşey olmasına gerek yok.
    PSU: Eski PSU'yu 130 TL'ye almıştım. Bunun için 160-170 TL düşünüyorum.
    HDD: 64mb cache olması ve 1 TB olması büyük bir artı olur benim için. Kafamda belirlediğim bir rakam yok bunun için ancak 120-130 TL'de buna ayırabiliriz sanırım.
    500gb olsada olur, ama daha düşük olmasın.

Arkadaşlar küçük bir ilde yaşıyorum o yüzden fazla alternatifim olmayabilir bu parçalar için.
    Siz isterseniz birkaç tane farklı marka/model söyleyin ben onları araştırayım.

Bu parçaları internetten sipariş vermek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aristona_ -- 3 Haziran 2011; 23:58:53 >

• quote:

CPU: Intel Core2Duo E7300 @ 2.66 GHZ
    RAM: 4,00 GB (2x Kingston)
    GPU: Radeon HD 4850
    Anakart: Bilmiyorum, ancak 120 TL civarındaydı 2-3 sene önce aldığımda.
    Güç Kaynağı: Everest Platinum Dragon 550W (yada 650W, tam hatırlamıyorum)

Son durumu bilmiyorum fakat bende sizin gibi 1000 TL lere kadar bütçe ayırmıştım yeni bilgisayar için.Vatanbilgisayar'daki indirimi görünce 1 adet gigabyte gtx560 ti aldım 430 TL'den.Crysis 2 oynamak için almıştım.Sana tavsiyem pek fazla oyun oynamayacaksan pc ye bu kadar para harcama.İlerde yeni nesil ekran kartları çıkar , yeni işlemciler yolda geliyor.Şimdi HD6950 alırım ileride cf yaparım diye düşünme.Bende öyle düşünmüştüm fakat vazgeçtim.Amd phenom II serisinden 945 , 955 , 965 gibi bir ürün ile msi cyclone hd6850 size fazlasıyla yeterli olacaktır.HD6850 yerine hd6950 alabilirsiniz.Fakat kasanıza sığacakmı bakınız.Ben kasama sığmadığı için gtx560 ti almıştım.HD6950 28 cm civarında , gtx560 ti ise 22 cm civarında.Tavsiyem yazdığım gibi amd phenom II bir işlemci , msi cyclone hd6850 dir.Geri kalan parçalar aynı kalsın.Bu sistem ile Rift'te 30 fps altına düşmemen lazım.Mmorpg lerde kalabalık yerlerde fps düşüşü her zaman olur.Bende e6400 işlemci var gtx560 ti ye çok darboğaz yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

quote:

CPU: Intel Core2Duo E7300 @ 2.66 GHZ
    RAM: 4,00 GB (2x Kingston)
    GPU: Radeon HD 4850
    Anakart: Bilmiyorum, ancak 120 TL civarındaydı 2-3 sene önce aldığımda.
    Güç Kaynağı: Everest Platinum Dragon 550W (yada 650W, tam hatırlamıyorum)

Son durumu bilmiyorum fakat bende sizin gibi 1000 TL lere kadar bütçe ayırmıştım yeni bilgisayar için.Vatanbilgisayar'daki indirimi görünce 1 adet gigabyte gtx560 ti aldım 430 TL'den.Crysis 2 oynamak için almıştım.Sana tavsiyem pek fazla oyun oynamayacaksan pc ye bu kadar para harcama.İlerde yeni nesil ekran kartları çıkar , yeni işlemciler yolda geliyor.Şimdi HD6950 alırım ileride cf yaparım diye düşünme.Bende öyle düşünmüştüm fakat vazgeçtim.Amd phenom II serisinden 945 , 955 , 965 gibi bir ürün ile msi cyclone hd6850 size fazlasıyla yeterli olacaktır.HD6850 yerine hd6950 alabilirsiniz.Fakat kasanıza sığacakmı bakınız.Ben kasama sığmadığı için gtx560 ti almıştım.HD6950 28 cm civarında , gtx560 ti ise 22 cm civarında.Tavsiyem yazdığım gibi amd phenom II bir işlemci , msi cyclone hd6850 dir.Geri kalan parçalar aynı kalsın.Bu sistem ile Rift'te 30 fps altına düşmemen lazım.Mmorpg lerde kalabalık yerlerde fps düşüşü her zaman olur.Bende e6400 işlemci var gtx560 ti ye çok darboğaz yapıyor.

Yorumunuz için teşekkürler ancak parçaları %25 kampanya ile aldım. Şuan kargo aracında ankaraya doğru ilerlemekteler.

Fazla oyun oynamıyorum (haftada 5-10 saat anca) ama pcye para harcamayı seviyorum. Hesabımda 5000 TL param olsa o paraya 1 sene dokunmam. Yok ayakkabım converse olsun, yok giydiğim adidas olsun gibi takıntılarım yoktur. Telefonum milat öncesinden kalmadır ancak değiştirme gereği duymam. İş pcye gelince 2000 liraya ekran kartı alsam bile, bir 2000 daha verip crossfire yapsammı diye düşünürüm. 4-5 yaşından beri atari olsun, sega olsun bunlarla ilgilendiğim için artık bilgisayara bağımlı sayılırım. Bu durum canımıda hiç sıkmıyor açıkcası, bilgisayardan kazanıyorum bilgisayar için harcıyorum. :)

Parayı saklama gibi bir durum bence söz konusu olmamalı. İleride daha iyi kart çıkacak diye 1 sene eziyet çekmenin bir manası yok. 1 sene sonrada, "1 sene sonra daha iyi kartlar çıkar, biraz daha bekleyeyim." diyebiliriz. Bunun sonu yok. Ama şu yapılır, şimdi 6950'ye yatırım yaparsın, 1 sene sonra onu ortalama bir fiyattan satıp yeni çıkan kartlar için üzerini tamamlarsın. Benimde yapacağım muhtemelen bu. Seneye bu sistemi satıp, üzerine belli bir fark koyup yeni bir sistem alabilirim. Zaten yeni çıkan işlemciler ve kartlar birkaç ay çok pahalı oluyor. Şuan 6950 gibi bir kartın tam zamanı diye düşünüyorum. (en azından forumdaki yorumlar bu yönde)

Bu arada konuya dönersek, kasayı yeni alacağımı belirtmiştim.
    Bu parçalara göre bir kasa almak zorundayım. Kasa, psu ve HDD tavsiyelerinizide bekliyorum.
    Kasa konusunda hangi hususlara dikkat etmem gerekiyor bilmiyorum. En önemli etken nedir sizce, ağırlık, dayanıklılık, malzeme kalitesi yoksa başka birşey?

• Kasayı Cooler Master Haf 912 yapmaya çalışın en düşük. Aldığınız sistem içine sığmaz yoksa. Hele CF da hiç şansınız olmaz.

Psu yu da Seasonic 750W olanı alırsanız , kasa+psu için düşündügünüzden 100TL fazla vermiş olursunuz ama uzun yıllar kafanız hiç ağrımaz.
  • öffff amma uzamış onu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.