Şimdi Ara

465x Sıvı Soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 465x üst kısmına 2 fanlı sıvı soğutma radyatör montajı yapan varmı sığıyormu bilgisi olan varmı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Üst kısma 240mm radyatör takabilirsiniz. Önemli detay yüksek profil ram kullanıyorsanız üst kısma taktığınız radyatörün fanı ramlara temas ediyor üst kısımda radyatör kullanmak istiyorsanız düşük profil ram kullanmanız daha iyi olacaktır.

Donanım Haberyoutube
    Üst segment Mid Tower "Corsair iCUE 465X inceleme"
    https://www.youtube.com/watch?v=6LbkJTQKq-E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 16 Ağustos 2020; 14:7:26 >

• arkadaşın dedigi gibi üst tarafa sıvı sogutma bu kasada zor önünde 3 seçenek var ya üst tarafa sıvı sogutma takamıyacaksın ya düşük profilli ram kullanıcaksın ya da bu kasadan vazgeçiceksin
  • Kasaya sahip biri olarak yazıyorum. Düşük profilli ram kullansanız bile anakartınızın mosfet soğutmaları kalıplıysa hiçbir şekilde sığmıyor. Ön tarafa takmak zorunda kalıyorsunuz maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde 6 tane ll120 rgb fan var ve ram lerim corsair vengeance rgb 3200
    Yani kasayı ve ram larimi değiştiremem
    Sizce 6 fanı monte edip kule tipi soğutmamı yoksa 3 fanı satıp sıvı soğutmamı alsam die ikilemde kaldım bunarada ryzen 5 3600 var işlemci
    O video izledim önceden belki monte eden vardır die yazdım
    Fikir verirseniz sevinirim

• Yada ryzen 5 3600 için üst fanlara değmeyecek ve iyi soğutacak kule tipi monte eden varsa yazabilirmi

• Hernandez14S kullanıcısına yanıt
    Benim fikrim 465x gibi RGB özelliği yoğun bir kasa almışken 6 LL fanla beraber kullanmak, hoş bir görüntü oluyor. Zira işlemci 3600, aman aman güç çekip ısınan bir işlemci değil. Kule tipi soğutucu yeterli olacaktır. Gönül ister ki o kasaya 6 fana ek H100i RGB Platinum soğutucu takalım ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla benimde aklımda 6 fan var cok güzel görüntü olur sadece işlemci soğutma işi var şöyle küçük işlevi iyi bi soğutucu bulsam tadından yenmez 120mm likler güzel ama boyutları cok büyük wrait prism mi alsam diyorum o rgb corsair :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Equaties

Kasaya sahip biri olarak yazıyorum. Düşük profilli ram kullansanız bile anakartınızın mosfet soğutmaları kalıplıysa hiçbir şekilde sığmıyor. Ön tarafa takmak zorunda kalıyorsunuz maalesef.
    Bu tarz kullanıcı deneyimi konusuna denk gelmem yerinde oldu ve iyi ki tercihimi P600S’ten yana kullanmışım (kısmetse bugün yarın elimde olacak). Benzer bütçelerde olan kasalar değiller tabii ama ufak olduğunu bilerek, LL120’lerin albenisi üzerine ve fiyat dolayısı ile de 465X’e yönelecektim. Tabii amazon.com.tr’nin etkisi de yadsınamaz bir gerçekti. Fakat bana sorun yaratacak sıvı soğutucu montajı veya başka montaj sıkıntıları oldukça canımı sıkardı.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    P600S de güzel kasadır güle güle kullanın. Ben Corsair iCue set dizmek istediğim için 465x'e yönelmiştim. Diğer iCue kasalar 465x'e göre ya çok daha küçüktü ya da çok pahalıydı dedim 465x iyidir

Benim için sıvı soğutucuyu öne almak çok sorun olmayacağından sorun olmaz dedim. Bir de üstüne LL120 fanlar tek başına 2. elden 200'e alıcı bulunduğunu görünce ilerde satsam bile çok zarar etmem diye düşündüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hernandez14S

Valla benimde aklımda 6 fan var cok güzel görüntü olur sadece işlemci soğutma işi var şöyle küçük işlevi iyi bi soğutucu bulsam tadından yenmez 120mm likler güzel ama boyutları cok büyük wrait prism mi alsam diyorum o rgb corsair :)
    Bütçeniz nedir soğutucu için?
  • quote:

P600S de güzel kasadır güle güle kullanın. Ben Corsair iCue set dizmek istediğim için 465x'e yönelmiştim. Diğer iCue kasalar 465x'e göre ya çok daha küçüktü ya da çok pahalıydı dedim 465x iyidir

Benim için sıvı soğutucuyu öne almak çok sorun olmayacağından sorun olmaz dedim. Bir de üstüne LL120 fanlar tek başına 2. elden 200'e alıcı bulunduğunu görünce ilerde satsam bile çok zarar etmem diye düşündüm.
    Teşekkürler. Açıkçası elime sorunsuz gelsin yeter diyorum. Geçen haftalarda 500 DX maceram olmuştu, kargoda sorun olmamasına rağmen; kasanın ön sol alt tarafındaki ufak kılcal çiziklerden dolayı iade ettim. iCUE olayını ben de beğeniyorum ve LL120 konusunda da tespitleriniz yerinde. Ben hem RGB olayından sıkıldığım hem de artık geniş bir kasa istediğim için almışken biraz paraya kıyıp, mevzuyu kapatayım istedim. Sıvı soğutucu konusunda da malum en iyi konumlandırmalardan birisi üst taraf oluyor. Zira ısınan hava yükselir mantığı çerçevesinde hem radyatörün sıcaklığı kasa içerisine alınmadan dışarı atılıyor hem de ön taraftan kasa içerisine temiz serin hava girmeye devam ediyor. Zaten 465X’i bi’ tık büyük yapsalar, çoğu kasaya göre yine ikilemde bırakan bir kasa olurdu. Tabii fiyat konumlandırmasının segmenti de ortada.

• Benim soğutma için ayırdığım bütçe 400 tl max
    Şöyle küçük işlevsel güzel bişey bulsam daha bu konu ile uğraşmasam die düşüncesindeyim :)
    Bide şunu söylim 465x gerçekten güzel ve kaliteli kasa ön taraftaki fan ları hava akışı üst ve arkadan tahliyesi oldukça temiz

• @REDSTONE
    Ben de basit fizik düşünerek radyatörü üste konumlandırmanın iyi olacağını sanıyordum fakat değilmiş. Youtube'da yabancı teknoloji kanallarının testlerini izleyip yorumlarını dinledikten sonra ön tarafa konumlandırılan radyatörün üst tarafta olana göre CPU sıcaklığını daha fazla düşürüyor. Ortalama 5 derece daha serin ön radyatör. Çok önemli olmasa da şöyle bir handikap oluyor, ekran kartı sıcaklığı ortalama 1 derece daha sıcak oluyor (ben daha sıcak olur diye bekliyordum )

Reddit üzerindeki fotoğraflarla desteklenmiş kullanıcı deneyimleri de en iyi sonucun radyatörün ön tarafta ve fanların emiş şeklinde olmasıyla beraber 2 üste ve 1 arkaya olmak üzere 3 egzoz fan ile elde edildiği görülüyor. Dediğim gibi ben de sizin gibi düşünüyordum sanırım yanılmışım.

@Hernandez14S
    akakce.com
    Arctic Freezer 34 eSports DUO CPU Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-arctic-freezer-34-esports-duo-cpu-sogutucu-fiyati,462577085.html

Oldukça kaliteli bir soğutucudur. Orta seviye sıvı soğutma kadar performans veriyor.

• Bu soğutucuyu çok izledm biliyorum oldukça kaliteli ama biraz büyük die biliyorum 120mm üst fanlara ve ram lere değmez ise ömürlük götürür o kadar söylim ama dediğim gibi üst fan be ram lere engel değilse çok iyi ona bakmak lazım

• Hernandez14S kullanıcısına yanıt
    Kasanın CPU soğutucu desteği 17cm. Üst fanlara da değmez, fanlar o kadar kalın cihazlar değil. Belki 1. Ram slotunu kapatabilir ama zaten çift ram kullanıyorsanız 2. ve 4. slota takacağınızdan sorun çıkarmaz.
  • Aynen kardeşim Corsair vengeance 2x RGB var onları değmez ve monte olabiliyorsa efsane olur valla dahada başımı ağrıtmaz

• quote:

@REDSTONE
    Ben de basit fizik düşünerek radyatörü üste konumlandırmanın iyi olacağını sanıyordum fakat değilmiş. Youtube'da yabancı teknoloji kanallarının testlerini izleyip yorumlarını dinledikten sonra ön tarafa konumlandırılan radyatörün üst tarafta olana göre CPU sıcaklığını daha fazla düşürüyor. Ortalama 5 derece daha serin ön radyatör. Çok önemli olmasa da şöyle bir handikap oluyor, ekran kartı sıcaklığı ortalama 1 derece daha sıcak oluyor (ben daha sıcak olur diye bekliyordum )

Reddit üzerindeki fotoğraflarla desteklenmiş kullanıcı deneyimleri de en iyi sonucun radyatörün ön tarafta ve fanların emiş şeklinde olmasıyla beraber 2 üste ve 1 arkaya olmak üzere 3 egzoz fan ile elde edildiği görülüyor. Dediğim gibi ben de sizin gibi düşünüyordum sanırım yanılmışım.

@Hernandez14Shttps://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-arctic-freezer-34-esports-duo-cpu-sogutucu-fiyati,462577085.html

Oldukça kaliteli bir soğutucudur. Orta seviye sıvı soğutma kadar performans veriyor.
    Ben bizzat kendi deneyimlerim üzerine yorum yapıyorum ve aldığım sonuçlara göre hareket ediyorum. Eğer P600S gibi neredeyse FTW veya FTW bir kasaya sahipseniz (yani kasa içi hava sirkülasyonu gerçekten yeterli düzeylerde ise) bahsettiğim konumlandırma şekli daha makul. CPU'nun derecesi yerine göre benzer olabilse de, özellikle GPU ve kasadaki bilumum bileşenlerin sıcaklıkları gereksiz yere artış gösteriyor. Bunun en büyük nedeni de haliyle ısınan radyatörden içeriye alınan bir miktar sıcak hava.

• XPG D80 ile üste sıvı soğutucu takabildim. Bir kaç yerde Trident Z RGB ile takabilen de gördüm, nedeni de sanırım 2 ramde de tam köşelerinde ramin açık olması. Böylece ne kadar RGB ram olsa da üste radyatör ile takılabiliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.