4420 TL AMD RYZEN 7 5700X 8 Core, 3,40-4.60GHz, 36Mb Cache, 65W, AM4 Soket, BOX (Kutulu) (Grafik Kar ![]() |
4420 TL AMD RYZEN 7 5700X 8 Core, 3,40-4.60GHz, 36Mb Cache, 65W, AM4 Soket, BOX (Kutulu) (Grafik Kar

-
-
Elinize sağlık.
-
Oyunların halen daha tam olarak kullanmadığı 8/16 fetişiniz yada RTX4090 ınız yoksa 5600 den ötesi parayı çöpe atmaktan başka bir şey değil, hoş 4090 ınız varsa zaten 7000 serisi yada 13.nesil şart yine 5000 serisi alınmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
7000 serisi şart değil 5800x3d fazlasıyla yeterli 4090 için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 21 Kasım 2022; 15:53:9 >
3D istisnai bir işlemci.
6900 XT var olmaz mı?
-
Mirim ilk düşüncenize canı gönülden katılırken bir husus da ben belirtmek isterim. 5800x3d 3080 ikilisi ile Plague Tale isimli oyunun yeni sürümünde çünkü ilk oyundaki eleştirilerimizi pek dikkate almamışlar, oyun başlıyor şu tepeden bir inin diyor tepe özellikle yapılmış welcome to canada duvarı gibi bizi karşılıyor şimdi neden nasıla girmeyeyim ve 100 küsür fps'den ciddi bir düşme oluyor ve bilinçaltı bile olsa oyuncuya eyvah dedirtiyor. Oynamaya devam ettiğimizde ise oyundaki fizik efekti ihtiyacının o kadar çok olmadığını ve 130 fps'ye kadar alabildiğimizi gördük diğer arkadaş gayet akıllı olduğundan eminim manqakcocuk umarım yanlış değildir ama onda da aynıydı. Burada garip olan onda 5900x 4090 ikilisinin olmasıydı. Bu ne demek? Eğer 12-24 render için üretilmiş bir işlemci ile oyun oynarsanız 4090 model kartınız 3080 gibi çalışacaktır ama bu oyunda çünkü başka oyunlarda deneme şansımız olmadı. Oyun istisnadır, durum istisnadır ancak 4090 alan zaten 5600 almaz. 5800x3d istisna bile olsa 5000 serisidir ve bütçe imkan meselesidir sıfırdan bile toplanabilir ama bu işlemci am4 soketi yetim bırakmamak için çıkarılmıştır malum ddr5 geçişi ve her ram geçişinde ortalık karışık. Ben ddr2'den ddr3'e geçişi ve ddr3'ten ddr4'e geçişleri hatırlıyorum çok zordu. Bu bağlamda am4 sistemi olanlara yükseltme imkanı veren 5800x3d varken 5000 serisi alınmaz gibi net görüşler belirmeden önce bunun sebepleri de belirtilmelidir diye düşünüyorum. 5600x 5700x gibi modeller zaten düşük bütçeli yeni sistemler ve am4'te diğer yükseltme seçenekleri olarak sunuluyor. 4090 modeli zaten bulunmuyor ve konudaki tartışma vakit kaybı olmuş, benden yana helal olsun mesele yok ancak sinirlendiğinize değmez.
-
Şahsen oyun kriteri benim için son sırada, ben işlemcinin gücüne ve ihtiyacıma bakıp alıyorum.
PC kullananların tek amacı oyun oynamak olarak baz alırsanız dediğiniz doğru olabilir hocam.
-
rendır alcam. bana lazım çekirdekler
-
O nasıl başlık öyle, bir an bizim üreticiler 5700X'e dahili grafik mi ekledi ne yaptı dedim başlığa girerken
-
Hangi programı kullandığına dikkat et,photoshop doğru dürüst faydalanmıyor %5 bile fark olmuyormuş 4 çekirdekten sonra ki ryzen 5 5600 6 çekirdekli,benim kullandığım lumionda tekli çekirdek skoruna bakın diyor oda çoklu çekirdek kullanmıyor,çoklu çekirdek hikaye kullandığın programları kontrol edip öyle seçim yap,bende render alıyorum diye 5900vs bakıyordum kullandığım programların 1 tanesi hariç hiçbiri faydalanmıyordu çoklu çekirdekten
yani bir mimar için bile çoklu çekirdek gereksiz,video falan editleyenler için gerekli bizede ünide i7 al diyip duruyorlar halbuki alakası yok,biraz kullandığın programların çalışma prensibine ve istediklerine bakınca çoklu çekirdeğin ne kadar boş birşey olduğunu anlıyorsun,render içinde yaramıyor yani çoklu çekirdek,yayın açıp stream açıyorsan,video editliyorsan vs yarıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banderly -- 24 Kasım 2022; 9:11:30 >
Neden kasa toplayan insanları salt oyun oynayan ergen gibi görüyorsunuz çözemedim, ekstra 2 çekirdeğin verdiği huzur 2bin tl den fazla, anlayamazsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Huzur veriyorsa dileyen 64/128 threadripper da alabilir sıkıntı yok ama oyun için gerçekleri konuşuyorsak 6/12 nin ötesi gereksizdir hatta yukarıda bir arkadaş render için dahi tek çekirdeğin nasıl önemli olduğunu gayet sade bir şekilde açıklamış.
Psikolojik olarak +2 çekirdek isteyenler 5700X en mantıklısı, geri kalan normal arkadaşlar için 5600 ün ötesi fantezi.
Ya kardeşim, alt tabında chorme, discord arkada çalışan uygulaman olmayacak mı?
Sıfır açık uygulama salt oyun exe mi açıyorsun? Atla deve değil 2600tl vs 4k tl. On kez eve yemek söylemesen aradaki fark kapanıyor.
Herkesin kendi tercihi. 16 ram de yetiyor, 32 alan enayi bu durumda. Uzar gider liste...
Tofaş da aynı yoku gidiyor mercedes de. Hız sınırı da 120 o zaman niye daha güçlü araba satılıyor 1.0turbo al geç, bmw alan enayi demek gibi bir şey.
8-16 üstünde tek çekirdek performansı düştüğü için zararı artıyor. Reaper örneğin mantıklı değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 24 Kasım 2022; 14:54:51 >
Arkada chrome, discord, steam, origin bir ton uygulama açık BF V multi giriyorum cpu kullanımı %75 üstünü hiç bir zaman görmüyor ki BF V kadar cpu tüketen başka oyun da yok.
Özetle discord, chrome diyerek anca bilmeyenleri yersiniz hocam.
Ben amd miyim hocam bana ne alsanız almasanız :D
Cpu kullanımı %100 mü oluyordu ryzen 3600 kullanırken? Yine cpu kullanımı daha azdı ne değişti de 5600 de fps arttı?
Bu mantıklar kağıt üstünde kalıyor.
Aynı şekilde gpu kullanım oranınız %100 ise gpu bottleneck olmaz işlemci değiştirmenize gerek yoktur diye bir mantık var.
O da yanlış, ryzen 1600 kullanırken de gpu kullanımı %99 idi gtx1070 ile. 3600 e geçince de %99 oldu fpsi ne arttırdı ?
Neyse dilediğinizi alın, ben kendimce diyorum ki aradaki paraya 2 core 4 thread ben veririm. Tercih meselesi, misal senin evinde 20bin liralık espresso makinesi yoktur bende var sana göre saçmalıktır bence değil.
Uzar gider yani.
Oda sana diyorki,20 bin tl lik espresso makinesinin farkını anlayabilmen için 500tl lik çekirdek kahve alıp,silindirik öğütücüde öğütüp kullanman gerekiyor,marketten hazır öğütülmüş kahve veyada nescafe vs alıcaksan 20bintl lik espresso almana gerek yok,mantıksız ve saçma.
alalı bi 2 ay oldu. valla 4k60 fps 3 - 4 saatlik vidyoları güzelce rendır alıyom. yani süre 1.5 2 saatten 20 dakkalara indi. tabi anakart ve remlerin de etkisi çok. ama dediğin gibi 24 çekirdeği de kullanmıyor tabi. tek sıkıntı 990 pro nun erimesi. apdeyt geldi güya ama yazma hızları marketing yalanı
En Beğenilen Yanıtlar

Oyunların halen daha tam olarak kullanmadığı 8/16 fetişiniz yada RTX4090 ınız yoksa 5600 den ötesi parayı çöpe atmaktan başka bir şey değil, hoş 4090 ınız varsa zaten 7000 serisi yada 13.nesil şart yine 5000 serisi alınmaz. |
Ben amd miyim hocam bana ne alsanız almasanız :D
Cpu kullanımı %100 mü oluyordu ryzen 3600 kullanırken? Yine cpu kullanımı daha azdı ne değişti de 5600 de fps arttı? Bu mantıklar kağıt üstünde kalıyor. Aynı şekilde gpu kullanım oranınız %100 ise gpu bottleneck olmaz işlemci değiştirmenize gerek yoktur diye bir mantık var. O da yanlış, ryzen 1600 kullanırken de gpu kullanımı %99 idi gtx1070 ile. 3600 e geçince de %99 oldu fpsi ne arttırdı ? Neyse dilediğinizi alın, ben kendimce diyorum ki aradaki paraya 2 core 4 thread ben veririm. Tercih meselesi, misal senin evinde 20bin liralık espresso makinesi yoktur bende var sana göre saçmalıktır bence değil. Uzar gider yani. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X