Şimdi Ara

Kasım 2026 Celbinde Askerlik Yapmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
51
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, halihazırda Diş Hekimliği son sınıf öğrencisiyim. En geç Temmuz 2026'da mezun olacağım ve askerliğimi Diş Tabibi sınıfı yedek subay olarak yapmak istiyorum.

Diplomamın Sağlık Bakanlığında tescillenmesi ve doktor ruhsatı almam da Temmuz sonu Ağustos başını bulur diye tahmin ediyorum. Ruhsatımı alıp Ağustos ayı içinde başvuru yaparsam Kasım ayında askere gidebilir miyim? Son olarak 92,5 YDS puanı ile dil tazminatı alabilir miyim? Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim. İyi günler dilerim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• www.msb.gov.tr
    ASAL MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

Burayı takip edersiniz, ocak ayında 2026 yılı sevk takvimi açıklanır. Eğer değişiklik olmazsa kasım celbi başvuruları ağustos sonuna kadar sürecektir.

Ama son dönemde MSB, ihtiyaç fazlası adayı bir sonraki celbe kaydırabiliyor. Haberiniz olsun. Kasım celbi için, eylül ayı ilk haftası kaydırma işlemi tamamlanır. Askerlik durum belgenizde xx şubat 2027ye kadar ilişiği yoktur yazarsa o zaman şubata kaydırmışlar diyebiliriz

Yedek subaylık için gerek ve yeter şart mezun olmanız. Meslek oda kaydı, ruhsat almak vb şartlara bakılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 16 Kasım 2025; 17:25:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.